GÜNDEM - 09 Eylül 2025 Salı 09:07

Doç. Dr. Ayhan Kul, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

A
A
A
Doç. Dr. Ayhan Kul, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

Doç. Dr. Ayhan Kul, İzmir Sağlık Müdürü olarak atandı.


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Ayhan Kul, Sağlık Bakanlığı’nın kararnamesi ile İzmir İl Sağlık Müdürü olarak atandı.


Yöneticiliği ile başarılı hizmet projelerine imza atan Doç. Dr. Ayhan Kul, Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, son olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Kul, 2016-2018 yılları arasında Erzurum Tabipler Odası Başkanlığı’nı da üstlenmişti.


Göreve başlayan İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul, "İzmir gibi ülkemizin en önemli şehirlerinden birinde İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmak benim için büyük bir onur ve sorumluluktur. Sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da yükseltmek, vatandaşlarımızın sağlığı için çalışan tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışmak en büyük hedefimiz olacaktır. Hep birlikte daha sağlıklı bir İzmir için gayret göstereceğiz" diye konuştu.


Ayhan Kul kimdir?


1976 Erzurum doğumlu olan Doç. Dr. Ayhan Kul, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 2002 yılında mezun oldu. Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Doç. Dr. Kul, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Doç.Dr. Kul, evli ve iki çocuk babası.



Doç. Dr. Ayhan Kul, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Teravih etkinlikleriyle öğrencilere manevi eğitim Erzincan’da öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferini camilerde düzenlenen teravih buluşmalarıyla birlikte yaşıyor. Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Hizmetleri ile Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ÇEDES Projesi ve "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri farklı camilerde gerçekleştirilen programlarda bir araya geliyor. Programlarda öğrenciler hem teravih namazını kılıyor hem de değerler eğitimi kapsamında düzenlenen sohbet ve etkinliklere katılıyor. Teravih buluşmalarının yanı sıra düzenlenen iftar ve sahur programları da öğrenciler ile eğitim camiasını aynı sofrada buluşturuyor. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan programlara hayırsever vatandaşlar da ikramlarıyla katkı sağlıyor. Etkinliklerde Erzincan İl Müftülüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü personelinin yanı sıra gönüllü üniversite öğrencileri de görev alıyor. Böylece öğrencilerin Ramazan ayını daha bilinçli ve dolu dolu geçirmeleri hedefleniyor. Kavakyolu Şehit Salih Ay İlkokulu Okul Müdürü Başöğretmen Oğuz Kürşat Onay, "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte Erzincan’daki Gülabibey Camii’nde teravih namazı sonrası çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Onay, çocukların aileleriyle birlikte yaşadıkları Ramazan hatıralarının önemine değinerek, "Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunun çocuklarda güzel bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz programı ilgiyle takip etti, arkadaşları ve aileleriyle birlikte saf tutmanın mutluluğunu yaşadı." dedi. Gülabibey Camii İmam Hatibi Mustafa Budak da etkinlik kapsamında çocukları cami girişinde karşıladıklarını belirterek, caminin bölümleri ve cemaatle namaz kılmanın önemi hakkında öğrencilere bilgi verdiklerini ifade etti. Erzincan ÇEDES İl Koordinatörü Sevil Aras Yücel ise etkinliklerin öğrencilerin Ramazan ayını daha anlamlı şekilde idrak etmelerine katkı sağladığını belirterek, programlarda öğrencilerin birlik, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşayarak öğrendiğini kaydetti. Yetkililer, Ramazan ayı boyunca teravih buluşmaları ile iftar ve sahur programlarının farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla devam edeceğini bildirdi.