EKONOMİ - 27 Ağustos 2025 Çarşamba 15:41

Erzurum’da istihdam garantili eğitim protokolü

A
A
A
Erzurum’da istihdam garantili eğitim protokolü

ETSO Başkanı Saim Özakalın, NİYEP kapsamındaki istihdam garantili eğitim protokolüne katılım sağladı.


TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Başkanı Saim Özakalın, Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçirilen önemli bir projeye katılım sağladı. Özakalın, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, ETSO, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), Mitatoğulları Sentetik Dokuma Ltd. Şti., Güzel Big Bag Ltd. Şti. iş birliğiyle düzenlenen ve 100 kişiye istihdam garantisi sağlayacak mesleki eğitim kurslarının protokol imza töreninde yer aldı.


Törene ayrıca Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, ESKER A.Ş. Müdürü Baran Zahit Türk, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ahmet Kılıç ile Mitatoğulları Müdürleri Murat Güzel ve Erkan Güzel de katılım sağladı.


Nitelikli İşgücü Yetiştirme Projesi (NİYEP) kapsamında gerçekleştirilen bu protokolle, Erzurum ve Oltu’da faaliyet gösteren iki sanayi kuruluşunun üretim gücüne kalifiye iş gücü kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, 50 kursiyer "Konfeksiyon İşçisi" olarak Oltu’da faaliyet gösteren Güzel Big Bag Ltd. Şti. fabrikasında, diğer 50 kursiyer ise "Plastik Mamulleri İmal İşçisi" olarak Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mitatoğulları Sentetik Dokuma Ltd. Şti. fabrikasında eğitim alacak.


Toplam 160 fiili gün sürecek olan kurslar, 6 aylık bir eğitim dönemini kapsıyor. Kursiyerlere eğitim süresince çeşitli destekler sağlanacak.


Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az %50’si, kurs süresinin 1,5 katı kadar süreyle, yani 9 ay boyunca istihdam edilecek. Böylelikle hem bölge sanayisinin nitelikli iş gücü ihtiyacı karşılanacak hem de gençlere sürdürülebilir istihdam imkânı sunulmuş olacak.



Erzurum’da istihdam garantili eğitim protokolü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Testo Taylan tutuklandı ’Testo Taylan’ olarak bilinen sosyal medya fenomeni Taylan Özgüç Danyıldız, ’halkı kin ve düşmalığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, ’Testo Taylan’ olarak bilinen sosyal medya fenomeni Taylan Özgüç Danyıldız’ın hesabından yayınlanan ’Sosyal Mühendis Akademi’ başlıklı videoya ilişkin, ’sosyal deney’ adı altında kadınlara yönelik aşağılayıcı ve müstehcen nitelikteki davranışlara yer verildiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, bu davranışların toplum nezdinde sıradan ve kabul edilebilir eylemler gibi sunulduğu, bu suretle kadınların aşağılanması ve kadınlara yönelik taciz eylemlerinin normalleştirilmesine elverişli bir algı oluşturma tehlikesi barındırdığı, bununla birlikte bazı içeriklerde müstehcen nitelik taşıyan görüntü ve davranışlara yer verilmek suretiyle genel ahlakı zedeleyebilecek paylaşımların bulunduğu ve bu içeriklerin sosyal medya platformları aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırıldığı öne sürülmüştü. Soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen şüpheli Danyıldız Kocaeli’nde, şüpheliler Y.H. ve U.U. İstanbul’da ’halkı kin ve düşmalığa tahrik veya aşağılama’ ve ’müstehcenlik’ suçlarından gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen Y.H. ile U.U. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı. Tutuklama kararı Şüpheli Danyıldız ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada savcılığa ifade veren şüpheli Danyıldız, ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’halkı kin ve düşmalığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklandı.
Ankara Pursaklar Belediyesi’nden evinden çıkamayan hastalara anlamlı ziyaret Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, evlerinden çıkamayan hasta vatandaşları yalnız bırakmayarak gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem ihtiyaçlarını yerinde karşıladı hem de moral desteği sağladı. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, evlerinden çıkamayan hastaları ziyaret ederek hem destek veriyor hem de belediyenin şefkat elini her haneye ulaştırıyor. Zor günlerinde vatandaşların yanında olmaya büyük önem veren Belediye Başkanı Çetin, sağlık sorunları nedeniyle günlük yaşamlarını evde sürdürmek zorunda kalan vatandaşların kapılarını tek tek çalarak hem moral veriyor hem de ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor. ‘‘Vatandaşlarımızın yalnız olmadığını hissettirmek en önemli görevlerimizden biridir’’ Ziyaretlerin ardından kısa açıklamalarda bulunan Ertuğrul Çetin, ‘‘Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan var. Vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek en önemli görevlerimizden biridir. Evlerinden çıkamayan, tedavi sürecini evde geçirmek zorunda kalan hemşerilerimizi düzenli olarak ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Amacımız sadece hizmet sunmak değil, aynı zamanda gönüllere dokunmaktır. Mübarek Ramazan ayının hürmetine Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin. Dualarımızı eksik etmeyelim’’ dedi. Ziyaret edilen vatandaşlar ve aileleri ise Çetin’ine duyarlı yaklaşımından ve her zaman yanlarında olduklarını hissetmelerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Antalya Bir hafta önce satın aldığı araç alev alev yandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan otomobile ilk müdahale, olay yerinden geçen bir su tankerinden yapılırken, itfaiye tarafından soğutma çalışması yapıldı. Otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, araç sahibi, otomobili bir hafta önce satın aldığını, seyir halindeyken bir an durakladığını sonra yanmaya başladığını söyledi. Edinilen bilgiye göre, Manavgat Alanya D-400 kara yolunda Manavgat istikametinden Alanya istikametine seyir halindeki Abdüssamet Aksoy’un kullandığı 07 ARN 024 plakalı otomobilden Aksaz-Karaöz kavşağına yaklaştığı sırada seyir halindeyken dumanlar çıkmaya başladı. Otomobil sürücüsünün aracı yolun sağına çekmesinin ardından yoldan geçen araç sürücüleri yardıma koştu. Araçtan bir anda alevler yükselirken yolun karşı şeridinde seyir halindeki bir su tankerinden hortum çekilerek yangına müdahalede bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakoluna bağlı ekipler sevk edildi. Yanan araç, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmasının ardından tamamen söndürülürken kullanılamaz hale geldi. Araç sahibi Abdüssamet Aksoy, aracı 1 hafta önce aldığını belirterek "Aracım LPG’li. Gaz bittiği için akaryakıt istasyonuna gidiyordum. Seyir halindeyken teklemeye başladı ve duman çıktı. Yol kenarına çektim ve yanmaya başladı" dedi.