KÜLTÜR SANAT - 19 Haziran 2025 Perşembe 12:18

Erzurum’da konut satışı Mayıs’ta arttı

A
A
A
Erzurum’da konut satışı Mayıs’ta arttı

Erzurum’da 2025 yılı Mayıs ayında 881, Türkiye genelinde Mayıs ayında 130 bin 25 konut satıldı.


Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,6 oranında artarak 130 bin 25 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 22 bin 103 ile İstanbul, 11 bin 975 ile Ankara ve 7 bin 817 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 48 ile Ardahan, 67 ile Bayburt ve 91 ile Gümüşhane olarak gerçekleşti.


Erzurum, 2025 yılı Mayıs ayı konut satışında ülke sıralamasında 31. sırada yer aldı. Erzurum’da 2025 yılı Mayıs ayı içinde satışı yapılan 881 konuttan; 112’si ipotekli ve 769’u diğer gruptan gerçekleşti. 629 konut ikinci el, 252 ise ilk el satış oldu.


Erzurum’da 2024 yılında aynı dönemde 868 konut satışı gerçekleşmişti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı Uşak’ta hakkında 19 yıl 15 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 11 ayrı suç kaydı bulunan bir hükümlü, yakalanmasına yönelik operasyon sırasında çıkan arbede sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı, sürecin tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Uşak Valiliği’nden sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "silahlı yağma" ile "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından aranan C.G. (24)’nin Dikilitaş Mahallesi’nde saklandığının tespit edildiği belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak adrese düzenlediği operasyonda, şahsın güvenlik güçlerine teslim olmaması üzerine arbede yaşandığı, arbede sırasında yaralanan şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı, sürecin tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Valiliğin konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise; "Silahlı Yağma ile Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından hakkında 19 yıl 15 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 11 ayrı suç kaydı olan C.G. (24) isimli şahsın Uşak il merkezi Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan bir adreste saklandığı tespit edilmiştir. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ile koordine edilerek, Cumhuriyet Başsavcılığından gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararına istinaden, ikamet adresine girilmesi esnasında, aranan şahsın tüm uyarılara rağmen teslim olmaması üzerine yakalanması sırasında yaşanan arbede sonucu şahıs yaralanmış ve sevk edildiği hastanede hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup süreç, ilgili birimler tarafından titizlikle yürütülmektedir. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi için İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla Mülkiye Başmüfettişi ve Jandarma Genel Komutanlığı Müfettişi görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.