GÜNDEM - 16 Haziran 2025 Pazartesi 14:37

ETÜ, Nature Index 2025’te Türkiye’nin en başarılı 20 üniversitesi arasına girdi

A
A
A
ETÜ, Nature Index 2025’te Türkiye’nin en başarılı 20 üniversitesi arasına girdi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), dünya genelinde bilimsel yayın performansını esas alan ve saygın sıralamalardan biri olan Nature Index’in 2025 listesinde Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 20’de yer alarak önemli bir başarıya imza attı.


2014 yılından bu yana doğa bilimleri, sağlık bilimleri ve temel bilimler alanlarında yayımlanan yüksek etki faktörlü makalelere dayalı olarak üniversitelerin ve araştırma kurumlarının bilimsel üretkenliğini değerlendiren uluslararası bir sıralama ölçütü olan Nature Index’in 2025 yılında yayınladığı raporda ETÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında 20. oldu.


Konuya ilişki değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversitenin istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürdüğünü belirterek: "Yalnızca seçkin akademik dergilerde yayımlanan nitelikli yayınları dikkate alması nedeniyle bilim camiasında saygın endekslerden biri olarak kabul edilen Nature Index’te ülkemizdeki üniversiteler arasında 20. sırada yer almak üniversitemiz adına son derece kıymetli bir gelişmedir. Bu başarı kalite odaklı akademik politikalarımızın ve kararlılıkla uyguladığımız stratejik vizyonun bir sonucudur. Akademik kadromuzun nitelikli yayınlar üretmeye yönelik gayreti, araştırma altyapımızı sürekli güçlendirmemiz ve genç bilim insanlarına sunduğumuz destek mekanizmaları bu yükselişin temelini oluşturuyor. Üniversitemiz, yalnızca yayın sayısıyla değil, aynı zamanda yayın kalitesi noktasında da önemli bir yol kat etti. Etki değeri yüksek dergilerde yayımlanan çalışmalarımız hem bilim dünyasında karşılık buluyor hem de üniversitemizin uluslararası görünürlüğünü artırıyor. Erzurum Teknik Üniversitesi olarak ürettiği bilgiyi toplum yararına dönüştüren bir araştırma kültürünü büyütme hedefiyle ilerliyoruz. Gelecekte gerek ulusal gerek uluslararası ölçütlerde daha üst sıralarda yer almak için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle sürece katkı sunan akademisyenlerimize gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.