EĞİTİM - 27 Temmuz 2021 Salı 12:15

ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk öğrencilerini alacak

A
A
A
ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk öğrencilerini alacak

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.


Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında hedeflerine ulaşmasına ve sektörün ihtiyacı olan uzman insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 21 Temmuz 2010 tarihli ve 27648 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6005 sayılı kararla resmen açılan ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi başlayacak yeni dönem itibariyle Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Bölümlerine YÖK’ün belirleyeceği kontenjanlar doğrultusunda ilk öğrencilerini alacak.


Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, evrensel değerler ışığında çağın gereksinimlerine uygun bilgilerle donatılmış, toplumsal sorunlara duyarlı nitelikli insan gücü yetiştirme misyonu ile hareket eden ETÜ’nün eğitim-öğretim yelpazesini Sağlık Bilimleri Fakültesi ile genişlettiğini belirtti. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Hemşirelik Bölümüne öğrenci alınacağını aktaran Rektör Bülent Çakmak, ilerleyen süreçte Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümlerine de öğrenci alımı yapılması için gereken tüm hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.