POLİTİKA - 30 Nisan 2025 Çarşamba 14:14

Milletvekillerinden Erzurumspor’a destek açıklaması

A
A
A
Milletvekillerinden Erzurumspor’a destek açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, İstanbulspor maçı sonrası yaşanan saha olayları nedeniyle TFF tarafından Erzurumspor’a verilen cezalara tepki gösterdi.


"Erzurumspor’un yanındayız, haksızlığın karşısındayız" diyen milletvekilleri yayınladıkları ortak bildiride şunları kaydetti; "Erzurumspor’umuzun İstanbulspor karşılaşması sonrası PFDK tarafından verilen ağır cezalar, yalnızca bir kulübe değil; Erzurum’a, bu kadim şehre ve onun fedakâr insanlarına reva görülmüş büyük bir haksızlıktır. Bu kararlar, ne hukukla ne de vicdanla bağdaşmamaktadır.


Erzurum milletvekilleri olarak, bu adaletsizliğe karşı şehrimizin takımının ve taraftarlarının yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.


Önceki dönem İçişleri Bakanımız ve Erzurum Milletvekilimiz Sayın Selami Altınok, Erzurum Milletvekillerimiz Sayın Fatma Öncü, Sayın Mehmet Emin Öz ve Sayın Abdurrahim Fırat ile birlikte, AK Parti Erzurum İl Başkanımız Sayın Av. İbrahim Küçükoğlu olarak verilen para cezası başta olmak üzere tüm yaptırımların iptali yönünde sürecin takipçisiyiz.


Gerek Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekse Tahkim Kurulu nezdinde yapılacak her türlü girişime destek veriyoruz.


Bu mesele yalnızca bir spor kulübü meselesi değildir. Bu mesele, yıllardır hakkıyla mücadele eden bir şehre ve onun evlatlarına karşı yapılan çifte standardın, haksızlığın bir başka tezahürüdür.


Erzurumspor’umuzun yanında olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, bu sürecin sonunda adaletin tecelli edeceğine olan inancımızı yineliyoruz.


Adaletin olduğu her yerde Erzurum vardır! Erzurum varsa umut da vardır!"


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.