YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:02

GÜNDOОDU MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN ÜST GEÇİT EYLEMİ

A
A
A
GÜNDOОDU MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN ÜST GEÇİT EYLEMİ

Eskişehir`de Gündoğdu Mahallesi sakinleri çevre yoluna üst geçit yapılmamasını protesto ettiler.
Akşam saatlerinde Eskişehir-Bursa karayolunda toplanan bir grup mahalle sakini tel örgülerle kapatılan çevre yoluna üst geçit yapılmamasına tepki gösterdi. Çok sayıda polisin görev aldığı eylemde, vatandaşlar yolu trafiğe kapatmak istedi. Ancak, emniyet yetkililerin görüştüğü grup ardından yoldan çekildi. Mahalle sakinleri, tel örgülerin başında polis görev alıyor. Yolun karşısına geçmek için metrelerce yürüyerek dolaşmak zorunda kalıyoruz. Daha önce yetkililere üst geçit yapılması için başvuruda bulunmuştuk ancak, kimse sorunumuzla ilgilenmedi" diyerek tepkilerini dile getirdi. Gösteri, vatandaşların dağılmasıyla sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Amerikalı kadın Bayburt’ta Müslüman olup Kübra ismini aldı Bayburt’a yerleşen Amerika vatandaşı Kendra Dawn Warnick, İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Warnick, İslamiyet’ten etkilendiğini, bu sebeple Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Kelime-i Şehadet getirdi. Amerika vatandaşı Kendra Dawn Warnick, Bayburt İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Kendra Dawn Warnick, İslamiyet’ten etkilendiğini söyleyerek Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Kelime-i Şehadet getirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, İl Müftüsü Bayram Danacı, Dawn Warnick’e İslamiyet hakkında bilgiler verdi, ardından Danacı, Warnick’e Kelime-i Şehadeti tekrar ettirdi. Müslüman olan Warnick ise Kübra ismini aldı. Müftü Danacı, Allah katında en güzel amellerden birinin bir insanı İslam ile buluşturmak olduğunu belirterek, "Siz şimdi İslam’a göre hayatınızda bütün günahlardan arınmış, tertemiz yepyeni bir sayfa açtınız. Müslüman olduğunuz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teâlâ’nın bağışladığını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bildirmekte ve Peygamber Efendimiz müjdelemektedir. Biliniz ki insanların günahlarını sadece yüce Allah affeder. Sadece ona yönelerek tövbe edilmeli ve bağışlanma dilenmelidir. Siz, İslam’ı hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Bizler de burada ikrarınıza şahit olduk. Mübarek olsun" dedi. İl Müftüsü Danacı, Kendra Dawn’a Warnick’e İhtida Belgesi, Kur’an-ı Kerim Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.
Adana Çukurova’da tarım üreticileri sorunlarına çözüm bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’daki tarım üreticilerinin sorunlarına etkin çözümler bulunması için ilgili kurum ve kuruluşların desteklerini beklediğini söyledi. Türkiye’nin tarımsal üretiminde kritik bir rol oynayan Çukurova’da tarım üreticilerinin son dönemde çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve bu sorunların tarımın sürdürülebilirliğini tehdit etmekte olduğunu söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Kuraklık, sulama sistemlerindeki verimsizlik (vahşi sulama sistemleri) ve su kaynaklarının kirlenmesi gibi faktörler tarımın temel kaynağı olan su sorununu derinleştirmektedir. Artan sıcaklık, kuraklık ve ekstrem hava olayları gibi iklim değişikliği etkileri, ürün verimliliğini düşürmekte ve tarımı daha riskli hale getirmektedir. Üreticiler, ürünlerini uygun fiyatlarla pazarlama konusunda zorluklar yaşamaktadır. Büyük market zincirlerinin baskısı altında kalan yerel üreticiler, adil fiyatlandırma ve pazarlama imkanlarına erişim konusunda zorlanmaktadır. Genç nüfusun tarımsal işlere ilgisinin azalması, tarım işgücü açığının artmasına neden olmuştur. Tarım sektöründe çalışacak nitelikli iş gücünün eksikliği, verimliliği de olumsuz etkilemektedir” diye konuştu. “Çukurova’daki tarım üreticileri sorunlarına destek bekliyor” Çözüm önerilerine de değinen Doğan, ‘’Su yönetimi politikalarının güncellenmesi ve suyun etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik eden projelerin desteklenmesi gerekmektedir. Ayrıca modern sulama tekniklerinin benimsenmesi ve su tasarrufu sağlayan uygulamaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi önemlidir. Tarım üreticilerine pazarlama konusunda destek sağlayan kooperatifler ve birlikler kurulabilir veya mevcuttakiler güçlendirilebilir. Ayrıca yerel ürünlerin tanıtımı ve markalaştırılması için kampanyalar düzenlenebilir, yurt dışında yeni pazarlar oluşturulabilir. Tarım sektörünü cazip hale getirmek için gençlere yönelik eğitim ve istihdam programları düzenlenebilir. Tarımsal üretimin modernizasyonu ve dijitalleştirilmesiyle birlikte iş gücü verimliliğini artırmak için teknolojik yeniliklere yatırım yapılmalı ve destek verilmelidir. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında tarımın iklim dostu uygulamalarla uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir. Su ve enerji verimliliğini artıran uygulamaların yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliği destekleyen politikaların uygulanması önemlidir. Çukurova’daki tarım üreticileri, bu sorunlara etkin çözümler bulunması için ilgili kurum ve kuruluşların desteklerini beklemektedir. Tarımın sürdürülebilirliğinin sağlanması, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır’’ dedi.