YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2015 Pazartesi 13:18

Başkan Büyükerşen'in 19 MAYıs Mesajı

A
A
A
Başkan Büyükerşen'in 19 MAYıs Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’nci yıl dönümü sebebi ile bir mesaj yayınladı.
Mesajında, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’da, emperyalizmin dünya için öngördüğü düzene Türk milletinin başkaldırışın ateşini yaktığını belirten Büyükerşen, “Böylece, Türk milleti, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı öngören bağımlı ve onursuz bir geleceği reddetmiş, kendi geleceğini belirleme kararlığını ele almıştır. Bu büyük günün 96. yılı hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919, milletimizin kutlu bir başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurmuştur. 19 Mayıs 1919, aşağılanmak istenen ulusal varlığımızın canlanışı, teslimiyetçi, ödün veren yönetimlere karşı ulus devletinin müjdesi, dönemin emperyalist güç dengelerini baştan sona değiştiren ulusal mücadele bilincimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu ve özveriyle geleceğini kurma kararlılığının tarihe mal olmuş başlangıcıdır. Böylece, umutsuzluklar umuda dönüştürülmüş, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçler, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğramışlardır. Kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvancın ortak paydasında buluşularak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana çatısı heyecanla örülmüştür. Ulu Önder Atatürk, Türk Milleti için bir dönüm noktası olan bu tarihi, Çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek geliştirip koruması için gençlere bayram olarak armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, bütün milletimize, gençliğe ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun. Gençlerimizi ve her zaman genç kalanları güven ve sevgiyle kucaklıyorum” diye belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.