DÜNYA - 25 Nisan 2012 Çarşamba 02:52

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARLARINI İZMİR`E TAŞIYAN TRENLER GAR`DAN HAREKET ETTİ

A
A
A
ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARLARINI İZMİR`E TAŞIYAN TRENLER GAR`DAN HAREKET ETTİ

Eskişehirspor taraftarlarını İzmir`e taşıyan terenler Eskişehir Gar`ından hareket etti.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında İzmir Atatürk Stadı`nda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek Eskişehirspor taraftarları gece 01:00`da Eskişehir garı`ndan yola çıktılar.
Odunpazarı Belediyesi tarafından kırmızı siyahlı takım taraftarlarına özel olarak kiralanan 2 tren fuul olarak İzmir`e hareket etti.
Taraftarları uğurlamaya gelen Eskişehirspor yönetim kurulu üyesi Ekrem Birsen, İzmir`e 12 bin 500 taraftarın gideceğini belirtti.
Birsen, "Bursaspor ile oynayacağımız kupa maçına taraftarımız büyük ilgi gösterdi. İzmir`de taraftarımız takımımızı yalnız bırakmayarak, büyük destek verecek. Takımımızda eksik hiç bir futbolcumuz yok. Tam kadro takımımız İzmir`de sahada olacak. Türkiye Ziraat Kupası`nın Eskişehir`e gelmesi için takımımız her şeyi yapacaktır. Yönetimimiz, teknik heyetimiz, futbolcularımız ve taraftarlarımız bu maça çok iyi hazırlandı. Trenler ile 2 bin kişi İzmir`e gidiyor. 10 bin taraftarımızda 150 otobüs ile İzmir`e maça gidecek. İzmir`e gitmek isteyen hiç bir seyircimiz Eskişehir`de kalmayacak. Yedek otobüslerimiz hazır beklemede. Ama taraftarımızı aklı selim davranmaya davet ediyorum. Takımımıza doksan dakika destek vermelerini istiyorum."
Eskişehir Taraftarlar Birliği sözcüsü Murat Diri ise, kavgaya değil, takımlarına destek vermeye gittiklerini söyledi.
Diri, "Buradan Eskişehirspor yönetimine teşekkür ediyoruz. Takımımızı yalnız bıraktırmadıkları için. Biz Eskişehirspor taraftarı olarak bu maça çok iyi hazırlandık. Maçta görsel şovlarımız ve bandomuz olacak. Bizim yapacaklarımız saha içinde kalacak. Bursaspor taraftarları ile yaptığımız toplantıda da bazı kararlar aldık. Bizler aynı vatan`ın evlatlarıyız. Taşkınlık olmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Dev ekrandaki bitiş düdüğüyle Antalya’da bayram havası esti A Milli Futbol Takımı’nın Kosova ile oynadığı karşılaşmayı dev ekrandan takip eden Antalyalılar, maçın son düdüğü sonrası bayram havası estirdi. 24 yıl aranın ardından gelen dünya kupası biletiyle ilk kez bu duyguyu yaşayan 20’li yaşlardaki bir genç ise, "Hayatımda ilk defa dünya kupasında ülkemi destekleyeceğim, onun gururunu yaşıyorum" sözleriyle duygularını dile getirdi. A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası playoff finalinde deplasmanda Kosova’yı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Antalya Büyükşehir Belediyesince Konyaaltı ilçesindeki Olbia Kent Meydanı’nda kurulan dev ekrandan karşılaşmayı izlemeye gelen vatandaşlar, millilere alkış ve tezahüratlarla destekte bulundu. Maç boyunca heyecanlı anlar yaşayan Antalyalılar, ay yıldızlıların attığı golle birlikte büyük bir coşku yaşadı. Karşılaşmanın 1-0 sona ermesinin ardından milliler FIFA 2026 Dünya Kupası biletini alırken, vatandaşlar da galibiyeti doyasıya kutladı. "Hayatımda ilk defa dünya kupasında ülkemi destekleyeceğim" 24 yıl aranın ardından gelen dünya kupası biletiyle ilk kez bu duyguyu yaşayan 20’li yaşlardaki bir genç, "Hayatımda ilk defa dünya kupasında ülkemi destekleyeceğim, onun gururunu yaşıyorum" sözleriyle duygularını dile getirdi. Karşılaşmanın ardından şehrin farklı noktalarında araçlarla konvoy oluşturan vatandaşlar, korna çalarak şehir turu attı.
Nevşehir Yardım için durdular, kendilerine küfür edilince alkollü sürücüyü ve arkadaşını darp ettiler Nevşehir’de maddi hasarlı trafik kazası sonrasında yardım için duran vatandaşlar, kaza yapan alkollü sürücüyü darp etti. Olay, gece saatlerinde Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi Balonlu kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 BLM 448 plakalı otomobil sürücüsü Mervenur A. kavşakta kırmızı ışıkta durdu. Aynı istikamette seyreden 38 ALK 573 plakalı otomobil sürücüsü Feridun Y. duramayarak önündeki araca çarptı. Kaza sonrası araçtan inen tarafalar trafikte tartışmaya başladı. Kazayı ve tartışmayı gören vatandaşlarda yardım için araçlarından indi. Alkollü sürücü Feridun Y. hem çarptığı araç sürücüsüne, hem de yardıma gelen vatandaşlara küfür etmeye başlayınca tartışma bir anda kavgaya döndü. Yardım için duran vatandaşlar, kendilerine küfür edildiği için alkollü sürücüyü ve yanındaki arkadaşı darp ederek kaza yerinden uzaklaştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobil sürücüsü Mervenur A. yaptığı açıklamada "Ben ışıklarda durunca bana bir anda çaptı. Bende ne olduğunu anlamak için aracımdan indim. Bana çarpan sürücü aracından inerek üstüme yürüdü. Ayakta durmakta zorlanıyor ve alkol kokuyordu. İlk başta sürücü olduğunu kabul etmedi. Daha sonra kabul etti. Ben polis ekiplerini aramak isteyince ısrarla aramak istemedi ve polislik bir şey yok. Kendimiz çözelim dedi. Ben polisi arama konusunda ısrar edince, benim, annemin ve kardeşimin üzerine yürüdü. Daha sonra bunlar şoför değişikliği yapmaya kalktılar. Bizi tehdit edip küfretmeye başladılar" şeklinde konuştu. Alkollü sürücü ilk başta alkol metreyi üflemeyi reddetti. Daha sonra ambulansta alkol metreyi üflemeye çalışan sürücü burada da üfleyemedi. Darp edilen alkollü sürücü ve arkadaşı kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Alkollü olduğu anlaşılan sürücüye 25 bin lira idari para cezası kesilirken ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Ayrıca otomobili de trafikten men edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.