YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 16:05

ESKİŞEHİR BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI FETHİ ÖZKARA İTALYA`DA ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDI

A
A
A
ESKİŞEHİR BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI FETHİ ÖZKARA İTALYA`DA ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDI

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, İtalya da ’Araştırma ve Geliştirme’ toplantısına katıldı.
Türkiye’den sadece 4 oda başkanın katıldığı toplantıya Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, Bursa Oda Başkanı İlker Hüseyin Tan, İstanbul Bayan Kuaförleri Oda Başkanı Oktay Erkal ve Eskişehir Oda Başkanı Fethi Özkara katıldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Fethi Özkara, oda olarak amaçlarının üyelerinin bir adım yukarıya taşımak olduğunu söyledi.
Özkara şunları söyledi; "Bu tür ziyaretlerle dünyanın başka ülkelerindeki sistemleri görme fırsatımız doğuyor. Üyelerimizin dünya standartlarında hizmet vermeleri ve hizmet almalarını sağlamak adına farklı fikirlere ve yenilikçi bakış acısına ihtiyaç duymaktayız. Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası olarak İtalya da bulunmaktan gurur duyduk. Başka ülkelerdeki sistemlerin görülmesi ve karşılık fikir alışverişlerinde bulunmak odanın gelişimi acısından ve oda çalışmalarımızı yeniden değerlendirmek adına önemli bir fırsattır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.