DÜNYA - 29 Nisan 2012 Pazar 15:56

SPOR TOTO SÜPER FİNAL

A
A
A
SPOR TOTO SÜPER FİNAL

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda Eskişehirspor ile Bursaspor, Eskişehir Atatürk Stadı`nda karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
14. dakikada Dede topu sağ kanttan hareketlenen Veysel`e iletti. Veysel meşin yuvarlağı bekletmeden ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde yükselen kaleci Yavuz meşin yuvarlağı elinden kaçırdı. Daha sonra kaleci Yavuz Eskişehirsporlu oyunculardan önce topun sahibi oldu.
20. dakikada Diego yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleye yönelen topu kaleci Yavuz güçlükle kornere çeldi.
21. dakikada Dede`nin sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza sahası içinde karambol oluştu. Oluşan karambol de Veysel`in yaptığı kafa vuruşunda kaleci Yavuz topu güçlükle kornere çeldi.
31. dakikada Dede, sol taraftan kullandığı korner atışında topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahasında topa iyi yükselen Diego`nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Yavuz`un solundan ağlarla buluştu. 1-0
40. dakikada Ozan`ın ara pasıyla Banura kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bangura`ın vuruş yapacağı esnada kaleci Kayacan`a topa elleriyle müdahale etti. Daha sonra defans topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu xx, Mehmet Cem Hanoğlu xx, Erdem Bayık xx
ESKİŞEHİRSPOR: Kayacan xx, Koray xx, Nadareviç xx, Volkan xx, Diego xxx, Dede xx, Veysel xx, Bülent xx, Alper xx, Burhan xx, Batuhan xx
YEDEKLER: Sinan, Ediz, Pele, Erkan, Elek, Abdülaziz, Tello
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
BURSASPOR: Yavuz x, Basser x, Serdar x, Ömer x, Hakan x, Swensson x, Musa x, Ndiaye xx, Ozan xx, Bangura xx, Okan x
YEDEKLER: Harun, Turgay, İbrahim, Sestak, Adem, Vederson, Batalla
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
L: Diego (dk. 31) (Eskişehirspor)
SARI KART: Ndiaye (Bursaspor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.