EĞİTİM - 26 Kasım 2015 Perşembe 10:58

İki Üniversite Arasında Örnek İş Birliği

A
A
A
İki Üniversite Arasında Örnek İş Birliği

Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi örnek bir iş birliğine daha imza attı. Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Mavi Hastane’nin geçen yıl Eskişehir Kamu Hastaneleri’ne tahsis edilmesiyle atıl duruma düşen bazı tıbbi cihazlar ve ekipmanlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne bağışlandı.
Yapılan bağış nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ve Prof. Dr. Alpaslan Birdane, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Kebapçı’dan oluşan heyet ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nde, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’nın da hazır bulunduğu ve oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, iki üniversite arasında muhtemel iş birlikleri konuşuldu.
Rektör Gönen ve Başhekim Sırmagül, Anadolu Üniversitesi tarafından Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine devredilen cihazların önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini bunun için de Anadolu Üniversitesine müteşekkir olduklarını, bundan sonra da özellikle sağlık alanında Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin yakın işbirliği içinde olmasını arzuladıklarını söyledi.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ BİRİKİMİNİ HERKESLE PAYLAŞMAYI SÜRDÜRÜYOR
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Gündoğan, kurumlar arası iş birliklerinin önemine değindi. Gündoğan, “Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi maalesef kurum taassubu. Kamu kurumları kendilerine kaleler inşa etmiş, hiçbir kurum diğerini kendi alanına yaklaştırmıyor ve paylaşmıyor. Oysa zaten kıt olan kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması gerekiyor. Bunun için de kurumlar arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin sürekliliği kaçınılmaz görünüyor. Biz Anadolu Üniversitesi olarak sahip olduğumuz tüm değer ve birikimlerimizi kamu hizmeti sunan başta şehrimizdeki kurumlar olmak üzere ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda başarılarıyla her zaman övündüğümüz kardeş üniversitemiz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bizim gönlümüzde müstesna bir yere ve değere sahiptir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.