YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 11:19

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verecek

A
A
A
Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verecek

Bu yıl 41’nci sanat yılını kutlayacak olan Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sezonun ilk konserini gerçekleştirecek.
Konser hakkında bilgi veren Koro Basın Sözcüsü Dilber Cebesoy Tekgöl, konserin iki parçadan gerçekleşeceğini belirtti. Tekgöl, “Bu yıl 41’nci sanat yılımıza girdik. Bu yılın ilk konserini yani sezon ortası konserimizi 7 Şubat 2016 Pazar gecesi 19:30’da Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştireceğiz. Değerli hocamız, şefimiz, Bestekâr Hüseyin Erbay’ın yöneteceği konserimizin birinci bölümünde koromuz siz sanatseverlere musikimizin ana makamlarından olan Buselik - Şehnaz Buselik ve Hisar Buselik makamından eserler sunacaktır. Bu bölümün solistleri Turan Engin, Adalet Orak, Lütfiye Zengin ve Haşim Dede’dir. Bahar Tunçol, Gökçe Gökben, Yunus Bilgiçli ve Gülşah Zafer Akgül konserimizin ikinci bölüm solistleri olup, koromuzla birlikte farklı makamlarda, birbirinden güzel eserler seslendireceklerdir. Konserimizin finalini ise Koromuzun “A” Konser solistlerinden Merak Oktay Aydın yapacaktır. Solistimiz Kürdilihicazkar, Kürdi, Muhayyerkürdi, Muhayyer ve Karcığar makamlarından oluşan seçkin bir repertuvar ile sanatseverlere mükemmel bir Türk Müziği gecesi yaşatacaktır” ifadelerini kullandı.
Tüm sanatseverleri konsere beklediklerini dile getiren Tekgöl, davetiyelerin Atatürk Bulvarında bulunan Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden mesai saatleri içerisinde temin edilebileceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.