YEREL HABERLER - 19 Ekim 2016 Çarşamba 14:28

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlanıyor

A
A
A
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlanıyor

“19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Eskişehirli muhtarlardan oluşan kutlama heyeti, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Köy veya mahalle yerleşim yerinde, devletin her noktadaki kurumsal temsilcisi olan muhtarların gününü kutlayan Vali Çelik, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milleti ve devleti temsil gibi önemli bir görev yürüten muhtarların zor şartlarda da olsa görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Vali Çelik, muhtarların bu zorlu görevi büyük bir özveriyle yerine getirdiğini bildirdi.
“Vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde muhtarlarımız bir köprü vazifesi görmektedir” diyen Vali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara büyük önem verdiği bildirdi. Muhtarlık müessesesini demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak değerlendiren Vali Çelik, “Muhtarlarımız, mahallede vatandaşlarımızın eli, kulağı, gözü; devletimizi temsil eden sıcak yüzüdür. Mahalle insanına en yakın olan muhtarlar, kanunların gerektirdiği hükümlerin uygulanabilirliğini yerine getirmektedir. Vatandaşlarımıza hizmet etme yolunda olan muhtarlarımıza bizde Valilik olarak her zaman yardımcı olacağız” diye konuştu.
Kutlama heyeti adına konuşan Eskişehir Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan İbiş, 19 Ekim 1829 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul nüfus sayımı vesilesiyle muhtarlık kurumunun faaliyete geçtiğini hatırlattı. Geçen yıl yayımlanan 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı genelge doğrultusunda, 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini belirten Başkan İbiş, kendilerine bu hakkı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.
Ziyaretin sonunda meslekte 40. yılını dolduran Akcami Mahallesi Muhtarı Kemal Mandal’a ve 32. yılını tamamlayan Ali Al’a Vali Çelik tarafından teşekkür plaketi verildi. Eskişehir’e yaptıkları hizmetlerden dolayı her iki muhtara da teşekkür eden Vali Çelik, tüm muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir 11 İlde yapılan operasyonlarda 27 şüpheli göz altına alındı Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri sahte ilanlar ile yaklaşık 350 kişiyi 3 milyon lira dolandıran çeteyi çökertti. Nevşehir’de ikamet eden Emrah A. isimli vatandaş İnternet sitesinde yayınlanan satış ilanında gördüğü elektrikli bisikleti almak istedi. Piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan elektrikli bisikleti ikinci el olarak 5 bin 250 liraya pazarlık yaptı. Dolandırıcılar bir İnternet satış platformunun benzerini yaparak bu site üzerinden ödeme yapılmasını sağladı. Müşteki Emrah A. almış olduğu 2. El elektrikli bisikletin ödemesini yaptı. Ödemenin gelmediğini söyleyen dolandırıcılar Emrah A. ile tekrar iletişime geçti. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Emrah A. şikayette bulundu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak çalışma başlatan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay fiziki ve teknik takip yaptı. Ekipler Sosyal medyada yer alan ikinci el ürün satış ilanları aracılığıyla, sahibinden.com isimli alışveriş sitesinin benzerini/sahtesini yapmak suretiyle, sahte "güvenli ödeme" siteleri aracılığıyla; dolandırıcılık işlemi yapıldığını belirledi. Nevşehir Merkezli Iğdır, Van, Mardin, Gaziantep, Adana, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve illerinde yapılan operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, 7 şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Yapılan Çalışmalarda 350 kişiden fazla mağdur olduğu belirlendi. Sahte satış siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan şahısların 11 ildeki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 27 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda; dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan 34 cep telefonu, 38 sim kart, 5 sd kart, 3 laptop ile çok sayıda dijital materyal ve 1 adet kurusıkı silah ele geçirildi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Tokat Tokat depreminin yaraları sarılıyor Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar alan vatandaşlara konteyner dağıtılmaya başlandı. Sulusaray ilçesinde 18 Nisan’da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor. Deprem nedeniyle evi hasar alan ailelere konteyner nakliyesi yapılıyor. Evlerine giremeyen vatandaşlar için konteynır ve hayvanları için çadır dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor. “Konteyner kurulumları başladı” Sulusaray Kaymakamı Ömer Burak Bozkurt, “Sulusaray ilçemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmış olup akabinde ağır hasarı olan vatandaşlarımıza konteyner temin etmeye başladık. İlk etapta 81 vatandaşımızın ağır hasar almış olan evlerde yaşamış olduğunu tespit ettik. Bunlar 39 tanesine de hızlı şekilde konteyner kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Hali hazırda bekleyen konteynırlarımız da bulunmaktadır. Bunların da hızlı şekilde bu hafta içinde tüm ağır hasarlı vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerde AFAD ve kaymakamlığımız gerekli her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde vatandaşların konteynırlarına kavuşması için koordineli bir şekilde faaliyetler yürütülmektedir” dedi. Konteynıra kavuşan vatandaşlar ise yetkililere teşekkür etti.