YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 16:28

Eskişehir’de haftalık hava durumu

A
A
A
Eskişehir’de haftalık hava durumu

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Mühendisi Yusuf Uğur Yüce, cuma gününe kadar yağış beklentilerinin olmadığını söyledi.
Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yüce, sıcaklıkların perşembe gününe kadar mevsim normallerinde seyredeceğini aktardı. Yüce, “Bölgemizde, salı ve çarşamba günü parçalı bulutlu, perşembe günü ise çok bulutlu bir havanın etkili olacağını tahmin ediyoruz. Cuma günü sabah saatlerinden itibaren ise bölge genelini serin ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini, bu yağışların cumartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.
Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da düşecek
Yağışlarla birlikte sıcaklıkların da düşeceğini aktaran Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yağışla birlikte hava sıcaklıklarımız, hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 4 ile 7 derece altına düşecek. Bölge genelinde rüzgarlar, Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette esecek.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.