YEREL HABERLER - 11 Aralık 2016 Pazar 14:38

Odunpazarı çalıştı şikayet sayısı azaldı

A
A
A
Odunpazarı çalıştı şikayet sayısı azaldı

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yapmış oldukları çalışmalar sonucunda gelen sinek ve haşere şikayetlerinde azalma görüldü.
Gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarıyla yaz ve kış aylarında vatandaşları sinek ve haşerelerden kurtaran Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bu sayede belediyeye gelen şikâyetleri de azalttı. 2014 yılında ilaçlama ile ilgili 500 adet şikâyet alan Odunpazarı Belediyesi, bu rakamı 2015 yılında 250’ye, 2016 yılında ise 130 adet şikâyete düşürdü.
2016 Yazını ilaçlama konusunda sorunsuz geçiren Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kışlak mücadelesine başladıklarını belirtti. Çevresel rahatsızlıkların önlenebilmesi için kış aylarını logar ve yeraltı yapısında geçiren haşerelere karşı yapılan, kışlak mücadelesi olarak anılan uygulamanın önemine dikkat çeken yetkililer, Odunpazarı Bölgesinde bulunan 3 bin 200 adet logarın her ay ilaçlanacağını ve bu çalışmanın 5 ay süreceğini belirtti. Bazı binalarda uygun olmayan gider sistemlerinin olmasından dolayı, logarlara uygulanan ilacın kimi evlerde giderlerden çıkışı olabileceğini söyleyen yetkililer, ilacın insan sağlığı açısından zararsız olduğunu, ancak huzursuz olunması durumunda ekipleri uyarmaları tavsiyesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.