YEREL HABERLER - 22 Şubat 2017 Çarşamba 11:22

Mahmudiye Atatürk İlkokulu öğrencileri bowling topuna ilk kez dokundu

A
A
A
Mahmudiye Atatürk İlkokulu öğrencileri bowling topuna ilk kez dokundu

Mahmudiye Atatürk İlkokulu öğrencileri ilk defa bowling oynadı.
İlkokul öğrencilerinin “Karar Senin” projesi kapsamında bowling oynanması yönündeki kararı okul idaresi harekete geçti. Eskişehir’den bowling takımı temin edilip Mahmudiye Ortaokulu spor salonunda öğrencilere bu spor dalı anlatıldı. Ardından tüm öğrencilere bowling oynatılarak yarışma düzenlendi. Etkinlik sonunda görüşlerine açıklayan öğrenciler, bowlingi daha önce televizyonda gördüklerini anlattı ve ilk kez oynadıkları bu spor dalını çok sevdiklerini” ifade etti.
Etkinlik, dereceye giren öğrencilerin Mahmudiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yetkin ve Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç tarafından ödüllendirilmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de kursiyerler korosunun konseri izleyenleri coşturdu Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezinde devam eden kurslar yoğun ilgi görürken, kursiyerlerin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu da 5.nci konserinde izleyenleri coşturdu. Reha Yurdakul Salonunda düzenlenen konseri yaklaşık 350 kişi izledi. Emekli müzik öğretmeni Zeki Selçuk’un şefliğini üstlendiği 30 kişilik koronun yurdun 7 bölgesinden seslendirdiği türküler yoğun ilgi gördü. Konseri Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Akmeşe ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül ile 350 müziksever izledi. İzleyiciler türkülere eşlik etti. Konseri izleyenler koro şefi ve koro üyelerine teşekkür ederken, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Turan Fırat Algül, çalışmaların 3 yıldan beri sürdüğünü anlatırken, 5’nci konseri verdiklerini söyledi. Koro üyelerine teşekkür eden Gürsel Vardar, “ Halk Eğitim Müdürlüğümüzün bu tür kültür ve sanata yönelik çalışmalarını yürekten destekliyoruz. Kulaklarımızın pası siliniyor. Bu tür çalışmaların devamını diliyorum. Emeği geçen herkesi yürükten kutluyorum. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcı Ayten Tuna da, “ Sanatçı arkadaşlarımız ve şef Zeki Selçuk’un bizlere dinlettiği bu güzel konser gerçekten kulaklarımızın pasını sildi. Burhaniye Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız, destecisiyiz. Belediye başkanımız sayın Ali Kemal Deveciler sanatçı dostlarımıza ve Burhaniyeli sanatseverlere selamlarını gönderdi. Ben belediye başkan yardımcısı olarak onun adına burada keyifle müzik dinliyorum. Çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada devamını diliyoruz” dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül ise,” 3 yıldır Türk Halk Müziği Korosu konseri düzenlemekteyiz. Konserimizin solistleri, müzisyenleri ve saz ekibi kursiyerlerimizden oluşmaktadır. .Emekli müzik öğretmeni Zeki Selçuk beyin yönetiminde 3 yıldır 5’nci konserimizi yapıyoruz. Artık senede iki konser yetmiyor. İnşallah, önümüzdeki dönemde diğer ilçelerde de konserlerimizi halkımızın beğenisine sunacağız. Sıcak olmasına rağmen salon doldu taştı. Dışarda kalanlarda vardı. Bu ilgi bizi memnun ediyor. Bizi yeni konserler için cesaretlendiriyor. Başka Zeki beye, daha sonra saz ekibine ve koromuza teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara AK Parti’den fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı yeni teklif AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grubu’nda Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve Denizli Milletvekili Şahin Tin ile birlikte açıklama yaptı. Güler, 23 maddelik Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını belirterek, “Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk ekonomimizin dengesini bozmakta ve vatandaşın aleyhine dengesizlikler ortaya çıkarabilmektedir. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemleri için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Teklifimizde altı güne kadar iş yerinin kapatılmasına dair düzenleme yer alıyor. Fahiş fiyatta ceza tutarını 100 binden 1 milyona, stokçuluk için öngörülen ceza tutarını ise her bir aykırılık için 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye kadar arttırıyoruz. Ayrıca bakanlığa bir takvim yılı içerisinde üç defa stokçuluk yönünden tespiti yapılan ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerine altı güne kadar kapatma cezası uygulamasını getiriyoruz. Aldatıcı reklamların internet üzerinden yayınlanması halinde tüketiciyi korumak için Reklam Kurulu’nun hızlı bir şekilde erişimin engellenmesi kararı verebilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.