SPOR - 03 Mayıs 2024 Cuma 16:26

Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarını tamamladı

A
A
A
Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçı hazırlıklarını bugün gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.



Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçı hazırlıklarını, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı.


Bordo-mavililerin kamp kadrosunda ise 22 oyuncu yer alırken, Bonkovic ve Hüseyin Türkmen kafilede yer almadı. Trabzonspor, karayolu ile Samsun’a hareket etti.


Trabzonspor’un maç kadrosunda şu isimler yer aldı:


"Uğurcan Çakır, Muhammet Taha Tepe, Onuralp Çevikkan, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Stefano Denswil, Thomas Meunier, Mehmet Can Aydın, Eren Elmalı, Arif Boşluk, Berat Özdemir, Batista Mendy, Kerem Şen, Umut Güneş, Enis Bardhi, Mislav Orsic, Taxiarchis Fountas, Nicolas Pepe, Mahmoud Trezeguet, Edin Vısca, Paul Onuachu, Enis Destan"



Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Emekli astsubaylardan ’tazminat ve özlük hakları’ açıklaması Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, "Emekli astsubaylarla ilgili tazminat maddelerinin Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı torba teklifindeki haliyle yer almasını talep ediyoruz" dedi. Özlük haklarının iyileştirilmesi ve tazminat haklarının sağlanmasını isteyen emekli astsubaylar, TBMM Çankaya kapısında bir araya geldi. Burada grup adına basın açıklaması yapan TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, şunları kaydetti: "Astsubayların özlük haklarıyla ilgili yıllardır ısrarla sürdürdüğümüz taleplerimiz Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2023 yılında kanun teklifi haline getirilmişti. Söz konusu kanun teklifini 5 Nisan 2023 tarihinde Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde emeklilere yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen iftar programında Cumhurbaşkanımıza arz ettim." Dürgen, "Cumhurbaşkanımız ise genel seçim nedeniyle yeterli süre kalmadığını belirterek 2023 yılı genel seçimlerinden sonra yasanın çıkartılacağını ifade etmişlerdi. 11 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ı ziyaretimizde arz ettiğimizde ise bu konudaki yasal düzenlemenin 2024 yerel seçimlerinden sonra yapılacağına dair söz vermişlerdi" dedi. Dürgen, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanarak 31 Mart 2023 tarihinde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi grup başkanvekilleri ve çok sayıda milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına yasa teklifi olarak sunulan ve son yasama dönemine kadar kalan kanun teklifi geçtiğimiz günlerde yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanarak hükümet yetkilileri tarafından yeniden gündeme alınmış ve maalesef emekli astsubayların özlük ve tazminat haklarıyla ilgili maddeler Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı teklifte olmasına rağmen hükümet yetkililerince son anda torba kanun teklifinden çıkartılmıştır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek olan torba kanun teklifinde emekli astsubaylarla ilgili tazminat maddelerinin Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı torba teklifindeki haliyle yer almasını talep ediyoruz. Söz konusu özlük ve tazminat haklarımız ile ilgili açıklama ve eylemlerimiz sonuç alıncaya kadar azim ve kararlıkla Türkiye genelinde devam edecektir. Astsubayların hakkını lütfen veriniz."
Mersin Mersin’de hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Mersin’de hacı adayları düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac organizasyonu kapsamında Mersin’den hacca gidecek olanlar için Muğdat Camii avlusunda düzenlenen uğurlama programına katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua edildi. Hacı adaylarına sağlıkla gidip gelmeleri, ibadet ve dualarının kabul olması dileğinde bulunan Pehlivan, "Sizlerden, hacı adaylarımızdan tek bir istirhamımız var. Elbette aileniz için dua edeceksiniz, çoluğunuz çocuğunuz için dua edeceksiniz, sevdikleriniz için dua edeceksiniz. Lütfen bu dualarınıza devletimizi, milletimizi, ülke olarak birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü de dahil ediniz. Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyada eziyet gören, mazlum olan kardeşlerimizi de dualarınıza dahil ediniz. Allah, sağlıkla gidip gelmenizi, ailelerinize, sevdiklerinize sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin. Sizlerle beraber bu yolculuğa çıkacak ve kafilelere rehberlik edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığının temsilcilerine, görevlilerine, hocalarımıza da hayırlı vazifeler diliyorum. Yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı. İl Müftüsü Aydın Yığman da Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac organizasyonu kapsamında, Mersin’den 849 vatandaşın hacca gideceğini belirtti. Ayrıca Mersin’den son bir yılda 2 bin 434 vatandaşın umreye gittiğini ifade eden Yığman, bu konuda Mersin’in Türkiye’de 8. sırada yer aldığını kaydetti.