YEREL HABERLER - 12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:41

Afrikalı öğrenciler ’kardeşlik kahvaltı sofrası’nda buluştu

A
A
A
Afrikalı öğrenciler ’kardeşlik kahvaltı sofrası’nda buluştu

Okumak amacıyla Afrika kıtasındaki ülkelerden Eskişehir’e gelen bir grup üniversite örgencisi, düzenlenen sabah kahvaltında bir araya geldiler.

Okumak amacıyla Afrika kıtasındaki ülkelerden Eskişehir’e gelen bir grup üniversite örgencisi, düzenlenen sabah kahvaltında bir araya geldiler.


Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından düzenlenen kahvaltı programı dernek binasında yapıldı ve Afrika’nın hemen hemen her ülkesinden öğrenciler katıldı. Programın ardından yapan kısa konuşmada YUDER Başkan Yardımcısı Özcan Kımaz, “Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği olarak bugün ’kardeşlik kahvaltı sofrası’ buluşmaları adı altında Gana, Nijerya, Nijer, Etyopya, Sudan, Uganda, Somali ve Burkina Faso olmak üzere bir çok ülkeden gelip Eskişehir’de eğitim gören öğrenci kardeşimizle dernek binamızda kahvaltıda buluştuk. Öğrenciler birbirlerine kendi yaşantılarından güzel anılarından, kendi ülkelerinin güzelliklerinden, kültürlerinden bahsettiler. Biz dernek olarak programı gerçekleştirmeye onların yanında olmaya çalıştık. Kardeşlerimiz ülkemizde her zaman memnuniyetiyle kalsın istiyoruz ve bu nedenle onları yalnız bırakmıyoruz” diye konuştu.


Afrikalı öğrenciler ise YUDER’e teşekkür ederek her zaman yanında olduklarını belirerek memnuniyetlerini dile getirdi.


Ayrıca dernek yönetimleri öğrencilere güzel tavsiyelerde bulundular. Hoş bir sohbet sonucunda program tamamlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu yaşandı Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de açıklamalarda bulundu. Güney alanı dolduran kalabalığın Hıdırellez şenliklerini kutlarken şu sözleri sarf etti, “Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Martta olduğu gibi. 31 Martta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Martta Beyoğlu’nu hep beraber rengârenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi, “Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti. (AU-