- 21 Kasım 2017 Salı 17:09

Başkan Ataç’tan 22 Kasım Diş Hekimleri Günü mesajı

A
A
A
Başkan Ataç’tan 22 Kasım Diş Hekimleri Günü mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Öncelikle bir diş hekimi olarak, yıllarca mesleğe emek harcamanın gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Ataç, mesajında, "Aynı zamanda diş hekimi olan bir belediye başkanı olarak, hassasiyet ile özellikle özen göstererek projelendirdiğimiz Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye’de kötü olan ağız ve diş sağlığı karnesini düzeltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışma ile diş kontrolü taramasından geçirilen çocuk sayısı her geçen gün artıyor. Tepebaşı Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizde ülkemizde pek de fazla dillendirilmeyen “koruyucu hekimlik” uygulamasını gerçekleştirirken, çocuklara dişlerine nasıl bakacaklarını öğreterek, diş sağlığı alanında Eskişehir’de örnek bir yerel yönetim uygulaması sunuyoruz. Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocuklar uygulamalı olarak diş bakımını öğrendikten sonra diş ve ağız kontrolleri yapılıyor. Ayrıca merkezimizde psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanmasını da çok önemli buluyorum. Merkeze gelen çocuklar çizgi film izleyerek neşeli bir biçimde tedavi oluyorlar. Bu güzide çalışmalar neticesinde çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı bir nebze de olsa iyileştirebildiysek, bu bizim için büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olacaktır. Tepebaşı’nda daha sağlıklı ve daha güzel gülümseyen çocuklar görüyoruz.


Bu düşünceler ile ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması için büyük bir özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımın 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlar, sağlıklı günler dilerim" diye belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.