KÜLTÜR SANAT - 19 Şubat 2018 Pazartesi 12:07

Cumhuriyet Anadolu Lisesi yeniden birinci

A
A
A
Cumhuriyet Anadolu Lisesi yeniden birinci

Eskişehir’deki Halk Oyunları Yarışması’nda Cumhuriyet Anadolu Lisesi yeniden birincilik ipini göğüsledi.

Eskişehir’deki Halk Oyunları Yarışması’nda Cumhuriyet Anadolu Lisesi yeniden birincilik ipini göğüsledi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spor faaliyetleri içinde yer alan Halk Oyunları Eskişehir İl Birinciliği Yarışması Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Halk oyunları şölenine dönüşen güne, 5 birincilik ve 1 ikincilikle Esdans Halk Oyunları Kulübü oldu. Grup içerisinde; Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Esdans ve Melahat Ünügür Ortaokulu yer aldı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi sahnelemeli ve düzenlemesiz dalda gençler 2 birincilik, Melahat Ünügür Ortaokulu yıldızlar sahnelemeli de birincilik, Esdans Kulübü gençler sahnelemeli ve düzenlemesiz de 2 birincilik, Esdans Kulüplü Büyükler düzenlemesiz ikincilik kazandı. Ayrıca minikler düzenlemeli dalda Halil Yasin İlkokulu, minikler düzenlemesiz dalda Milli Zafer İlkokulu birinci oldular.


Müsabakalarla ilgili olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Semih Yavuz, güne imzasını atan Halk Oyunları Hocası Birgül Geçikli başta olmak üzere tüm ekibi tebrik etti. Birinciliği 4 yıldır kaptırmadıklarını belirten Yavuz, "Liseli gençler dalında 6 lise yarıştı. 4 yıldır birinciliği Cumhuriyet Anadolu Lisesi göğüslüyor. Öğrencilerimize bölge ve Türkiye finalinde başarılar diliyorum. Ayrıca desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen beyefendi ile İl Gençlik Hizmetleri Spor İl Şube Müdürü Kamil Murat beyefendiye saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”