SAĞLIK - 24 Mart 2018 Cumartesi 13:05

Anadolu harikası, siyah maş fasulyesi

A
A
A
Anadolu harikası, siyah maş fasulyesi

Türünün iki örneğinden biri olan ve sadece Türkiye’de yetişen siyah maş fasulyesi, birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor.

Türünün iki örneğinden biri olan ve sadece Türkiye’de yetişen siyah maş fasulyesi, birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor.


Güneydoğu Asya bakliyat ürünlerinden maş fasulyesi, besin yoğunluğu bakımından yüksek değerlere sahip. İçerisinde bitkisel protein, diyet lifi, demir, kompleks karbonhidratlar bulunduran maş, içeriğinde bulundurduğu amino grubu asitler ile kanser karşıtı aktivite gösteriyor. Yeşil maşın dünyanın birçok bölgesinde yetiştiğini, siyah maşın ise sadece Türkiye’de yetiştiğini ifade eden bakliyat ürünleri işletmesi sahibi İlhami Dayar, "Bizim elimizdeki siyah maş Adıyaman yöresine ait. Maşın sağlık ve bakliyat yönü var. Yiyecek olarak çorba, salata ve kuru fasulye gibi kullanabiliyoruz. Sağlık yanı; hücre yeniler, sindirim sistemini ve insülin düzenler. Şeker hastaları bu maşı çok rahat bir şekilde tüketebilir. Maşı pişirmek çok kolay. Kuru fasulye gibi ıslatırsak ertesi gün beş dakikada pişer. Düdüklü tencereye koymaya gerek yok. Kolay ve pratik bir üründür. Maşı pişirdikten sonra kendi isteğimize göre salata ve çorba yapabiliriz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.