KÜLTÜR SANAT - 24 Mart 2019 Pazar 15:03

Espark’ta Eskişehirspor’un altın ayakları sergileniyor

A
A
A
Espark’ta Eskişehirspor’un altın ayakları sergileniyor

Eskişehir Anadolu Kültur ve Dayanışma Derneği tarafından Espark Alışveriş Merkezinde (AVM) ’Eskişehirspor Altın Yıllar Altın Ayaklar’ fotoğraf sergisi düzenlendi.

Eskişehir Anadolu Kültur ve Dayanışma Derneği tarafından Espark Alışveriş Merkezinde (AVM) ’Eskişehirspor Altın Yıllar Altın Ayaklar’ fotoğraf sergisi düzenlendi.


1965-1971 yılları arasında Eskişehirspor’da forma giymiş efsane futbolcuların fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay ve Eskişehirspor’un efsane kaptanı Fethi Heper de katıldı. Sergide, fotoğraf sanatçısı İsmail Alkılıçgil’in objektifinden fotoğraflar yayınlandı. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği sergi öncesi bir açılış konuşması yapan Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, Eskişehirspor’un Anadolu’da futbol ateşini yakan kulüplerden biri olduğunu dile getirerek, "Eskisehirspor’un her zaman yanında olmalıyız ve olacağız. Tüm Eskişehirliler ile birlikte takımımızı her alanda destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.


Sergiye katılan Eskişehirspor’un efsane kaptanı Fethi Heper ise yaptığı konuşmada, "Bu sergiye katılmaktan mutluluk duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok güzel bir günde bir aradayız" ifadelerini kullandı.


Eskisehirspor Kulübü Başkanı Kaan Ay da serginin açılmasında emeği geçen isimlere teşekkür ederek, "Biz büyük bir aileyiz. Şehrimizin takımı hak ettiği yere gelecektir, getireceğiz. Açılan bu sergi sebebiyle büyük bir mutluluk duyduk. Teşekkür ediyoruz" dedi.


Ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edilen sergi, Espark AVM 1. katta salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 19 Mayıs coşkusu Ordu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’nci yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği’nce hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç bir konuşma gerçekleştirerek, bu anlamlı günün 105’inci yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ecdadın; vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi. Programda şiir ve türküler okundu, öğrenciler ve gençler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlama programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.