EKONOMİ - 25 Eylül 2019 Çarşamba 11:09

Eskişehir markası dünyaya açılıyor

A
A
A
Eskişehir markası dünyaya açılıyor

Türkiye’nin pek çok ilinde hizmet veren Donas, yeni yıl itibariyle Avrupa’ya açılmanın planlarını yapıyor.

Türkiye’nin pek çok ilinde hizmet veren Donas, yeni yıl itibariyle Avrupa’ya açılmanın planlarını yapıyor.


Yaklaşık 22 yıl önce Hatay’ın İskenderun ilçesinde Donas markası ile temellerini atan ve bugün merkezi Eskişehir olan DNS Group, kısa süre içerisinde hizmet alanını genişletti. Türkiye’de 30 ilde 44 şubesi ile hizmet veren Donas, ilk alışveriş merkezi şubesini de Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezinde açtı. Eskişehir’de 6’ncı şubesini hayata geçiren, bir diğeri için de hazırlıklarını sürdüren grup, 2020 yılı itibariyle Avrupa’da pek çok ülkeye açılmanın hesaplarını yapıyor.


“Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz”


Yakın zamanda İsmet İnönü 1 Caddesi üzerinde yedinci şubelerini hizmete geçireceklerini aktaran DNS Group Genel Müdürü Kenan Araz, “Şu an Türkiye’nin yaklaşık olarak 30 ilinde hizmetteyiz. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin pek çok alışveriş merkezinde hizmet vermeyi planlıyoruz. Ülkemizde ekonomik kriz olduğu söyleniyor. Geçmişte de buna benzer sıkıntılar yaşandı. Ama firma olarak biz bundan etkilenmedik. Aksine marka gücümüz, kalitemiz, hizmet anlayışımız ile bu krizi fırsata çevirerek ülkemize destek olduk. Piyasada bu işleri yapan birçok firma var. Zor dönemlerde veremedikleri hizmet ve diğer sıkıntılar bize hep avantaj olarak döndü. Biz de bu zor günlerden güçlenerek çıktık. Bu saatten sonra da ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.


“Eskişehir’i çok fazla önemsiyoruz”


Eskişehir’in yatırımcılar için önemli bir kent olduğuna değinen Araz, “Eskişehir bize cazip geliyor. Türkiye’nin tam ortasında, İstanbul, Ankara, Bursa gibi illere yakın bir konumda bulunuyor. Lojistik olarak bize ciddi avantaj sağlıyor. Şubelerimize hep eşit mesafede. Bu, firmamız için ciddi bir avantaj. Eskişehir gerek öğrencisi, gerek sanayisi ve gerekse halkıyla önemli bir şehir. Bu noktada Eskişehir’i çok fazla önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.


“Avrupa’ya açılacağız”


“Espark AVM’deki konsepti diğer illerdeki alışveriş merkezlerinde de uygulamayı planladıklarını söyleyen Araz, 2020 yılının ilk çeyreğinde ise Avrupa’ya açılacaklarını belirtti. Araz “2020 yılı itibariyle Avrupa’ya açılacağız. Sofya, Almanya, Romanya, Yunanistan ve Rusya’ya yatırım planlarımız var. Buralarda da alışveriş merkezi konsepti ile hizmete girmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana ÇKA Ziya Paşa’nın Adana yıllarını kitaplaştırdı Çukurova Kalkınma Ajansı, 1878-1880 yılları arasında Adana Valiliği görevinde bulunan şair, yazar ve devlet adamı Ziya Paşa’nın Adana yıllarını kitaplaştırdı. Gazeteci-yazar Mehmet Uluğtürkan ve tarihçi Ahmet Karataş’ın kaleme aldığı eser, Kalkınma Ajansları Kültür Yayınları serisinin ilk kitabı oldu. Gazeteci-yazar Mehmet Uluğtürkan ve tarihçi Ahmet Karataş tarafından kaleme alınan "Bir Osmanlı Valisinin Adana Yılları / Ziya Paşa" adlı kitap, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Kültür Yayınları kapsamında yayımlandı. Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Osmanlı’nın önemli fikir, edebiyat ve devlet adamlarından Ziya Paşa’nın Adana’daki izlerini bu eserle yeniden görünür kıldıklarını söyledi. Duran, "Osmanlı’nın en değerli fikir ve devlet adamlarından biri olan Ziya Paşa’nın vali olarak Adana’ya yaptığı hizmetleri ve bu güzel şehirde bıraktığı izleri içeren eseri edebiyat dünyasına kazandırmış olduk. Ömrünün son iki yılını Adana’da geçiren ve kabrini bu topraklarda muhafaza ettiğimiz Ziya Paşa’yı, vefatının 146’ncı yılında onu anlatan bir eserle anmış olacağız. Bu kitapta yalnızca bir valinin icraatlarını değil, bir aydının vicdan muhasebesini, bir ahlak şairinin devlet adamlığını ve dönemin Adana’sını okuyacağız" dedi. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Kültür Yayınları serisinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyan eser, 172 sayfadan oluşuyor. Kitapta, dönemin Adana’sına ait fotoğrafların yanı sıra Ziya Paşa’ya ilişkin belge ve görsellere de yer veriliyor.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar, "Şehrimiz, hayırseverlik alanında da Türkiye’ye örnek ve modeldir" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi ve hayırseverin desteğiyle Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yapımı süren 6 sınıflı, 750 metrekare inşaat alanına sahip Kur’an kursunda incelemelerde bulundu. Türkiye’ye marka ve model olan Kayseri’nin, hayırseverlik alanında da örnek olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, Makarr-ı Ulema şehri Kayseri’nin her bir köşesinde hayır işi yapan bir büyüğün ve hayırseverin ismi olduğunu ifade etti. Yoğun bir şekilde sosyal donatıların temellerini atarak şehre kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri’mizin her bir köşesinde hayırseverlerimizin emeği var. Hayırseverliğiyle anılan ilimiz, birçok şehre örnek olmuştur. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Rabbim sayılarını artırsın diye de dua ediyorum. Kayseri’miz, hayırseverler şehridir. Çalışkanlığı ve azmiyle tanınan hemşehrilerimiz, ülkemizde ve dünyada örnek gösterilen çalışmalara ve projelere imza atmaya devam etmektedir. Kocasinan Belediyesi olarak eğitimin her alanında; okul, aile sağlık merkezi, cami ve Kur’an kursu gibi yerlere hukukun bize yetki verdiği ölçüde elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bizler biliyoruz ki yaptığımız işler, insanımızın hayatına değer katacak hizmetlerdir. Bu noktada bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da elimizden ne geliyorsa çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerle vatandaşlara daha konforlu yaşam imkanlarıları sağladıklarını söyledi.