GENEL - 24 Ocak 2020 Cuma 15:23

Eskişehir’e kazandıracak proje ESO’da açıklandı

A
A
A
Eskişehir’e kazandıracak proje ESO’da açıklandı

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) “Eskişehir’den satın al, Eskişehir kazansın” projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplatasında konu hakkında firmaların satın alma profesyonellerine bilgi verildi.

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) “Eskişehir’den satın al, Eskişehir kazansın” projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplatasında konu hakkında firmaların satın alma profesyonellerine bilgi verildi.


Proje kapsamında oluşturulan www.eskisehirdensatinal.com platformunun amacı, avantajları ve kullanımı profesyonellerin öneri ve değerlendirmelerine de sunuldu. ESO 50.Yıl Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, ortak satın alma ile kazanç elde edilebileceğini vurguladı. Kesikbaş, “Hepimiz şirketlerimizde ciddi şekilde satın alma için ciddi para harcıyoruz ancak ortak satın almalar yaptığımızda kazanç elde edebileceğimizi düşünüyorum. Hepimiz araç kiralıyoruz, akaryakıt, servis hizmetleri, kırtasiye ve ambalaj malzemeleri gibi pek çok ürünleri alıyoruz. Belli kalemlerden ortak satın almaya başlamak ve bunu zaman içerisinde daha genişletmek gerekir. Bugün bunu değerlendireceğiz. Ortak oluşturabileceğimiz ürünler üzerinden hareket edersek ve bunu şehrimizde yaparsak kaliteli ve uygun fiyatlı satın almaya başlayabiliriz.” dedi.


Bireysel, acil, ortak satın alma


İşletmelerin ihtiyaçlarını en uygun fiyatla kaliteli ve istediği sürede temin edebilmesi ile satın almanın yapıldığını belirten www.eskisehirdensatinal.com kurucusu Safa Ay, platformun özellikleri hakkında bilgi verdi. Ay, yaptığı açıklamada “Satın alma platformu olan eskisehirdensatinal.com ile bireysel satın almalar yapabileceğimiz gibi acil ve ortak satın almalar da yapabiliyoruz. Ortak satın alma da talep edilen ürünleri görüntüleyebiliyor ve aynı ürüne ihtiyacı olan şirketler de tedarikçilerden fiyat teklifi isteyebiliyor. Tedarikçilerin tekliflerini değerlendiren firmalar kendileri için en uygun teklifi veren tedarikçilerden satın alma işlemini gerçekleştirebiliyor.” diye konuştu.


Ortak satın almanın avantajlarına da değinen Ay, “Bu sayede tedarikçi zincirinizi genişletebiliyor, ihtiyacınız için en uygun teklifi veren firma ile çalışabiliyor ve bu sayede kazanç sağlamış oluyorsunuz.” dedi.


Yapılan tanıtım toplantı sonrasında satın alma profesyonelleri platform için öneri ve taleplerde bulunarak ortak satın almanın Eskişehir’de bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.