ASAYİŞ - 05 Ocak 2012 Perşembe 13:50

ESKİŞEHİRLİ ÖĞRETMEN 2 YILDIR KAYIP

A
A
A
ESKİŞEHİRLİ ÖĞRETMEN 2 YILDIR KAYIP

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde 2010 yılının Mart ayında kaybolan Mihalgazi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mehmet Ali Örkmez’i arama çalışmaları sürüyor.
4 yıllık fen bilgisi öğretmeni olan Örkmez’i en son 15 Mart’ta gezintiye çıktığı meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir gördü. Sakarıılıca Kaplıcaları mevkiine giden öğretmenler, dönüş yolunda maddi hasarlı kazaya karıştıktan sonra Mihalgazi’ye ulaştı. Konakladığı lojmana 500 metre kala Sakarya Nehri’nin geçtiği yol kenarında inen Örkmez’den bir daha haber alınamadı.
Öğretmen Mehmet Ali Örkmez’in annesi Adalet Örkmez, oğlunun Eskişehir dağlarında kaybolduğunu iddia etti. Acılı anne, "Oğlum kaybolmadan bir gün önce beni aradı, konuştuk. Bir daha oğlumdan haber alamadık. Çocuğumun arabası yok, oradan dolmuş geçmiyor. Oğlum nereye gitti, uçtu mu? Mihalgazi ilçesinde biri bu olayı biliyor. Ya kaçırıldı ya da başına bir iş geldi. Oğlumun sağ olduğuna inanıyorum. Allah’tan umudumu kesmedim. Ben her gün ağlıyorum. Her gün ölüyorum. Ankara’da gitmediğim yer kalmadı belki bir
çare bulurum diye. Meclis başkan yardımcısına, milletvekillerine gittim. Yardım istedim. Son nefesime kadar oğlumun arkasındayım. Aramaya devam edeceğim. Allah’ım Mehmet’imi bana bağışlasın" dedi.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, "Mehmet Ali Örkmez’in Sakarya’ya düşme ihtimaline karşı Eskişehir, Zonguldak, Afyonkarahisar ve Yalova illerinden AKUT görevlilerince Sakarya ili Pamukova ilçesine kadar ırmak yatağı boyunca su altında, ırmak kenarlarında arama tarama yapıldı. Ayrıca İzmir ilinden getirilen ceset arama köpekleri ile aramalar yapıldı. Helikopterle de ırmak yatağı havadan arandı. Örkmez ile irtibatı olan tüm şahıslarla ilgili arama yapıldı.
Örkmez’in kaybolmasıyla ilgili 19 / 04 /2011 günü bir amir, 4 polis memurundan oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Kayıp şahsın arkadaşları ile tekrar görüşülmek üzere Gaziantep, Adana, İstanbul, Yalova, Sakarya, Denizli, Konya, Balikesir, Bursa, Bilecik, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine gidilerek yaklaşık 700 kişiyle görüşmeler yapıldı. İlçe civar arazilerinde aramalar yapıldı. Kayıp şahsın ailesi, çocukluk arkadaşları, ilk, orta ve lise arkadaşları, Çukurova Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki
arkadaşları, görev yaptığı okuldaki sınıf öğrencileri, ilçede bulunan yatılı yurt yetkilileri ve öğrenciler ve ayrıca Facebook, MSN ve telefonla irtibatlı olduğu şahıslarla görüşmeler yapıldı. Kayıp şahsın bilgisayarı tekrar incelemeye alındı. Kayıp şahsın Mihalgazi Cumhuriyet Başsavcılığınca Gaziantep’te ikamet eden ailesine teslim edilen eşyaları ve kitapları incelenmek üzere Gaziantep’e gidildi. 60’a yakın kitap sayfa sayfa incelendi. Şahsı arama çalışmalarına halen devam edilmektedir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.