DÜNYA - 03 Kasım 2012 Cumartesi 19:52

SPOR TOTO SÜPER LİG

A
A
A
SPOR TOTO SÜPER LİG

Spor Toto Süper Lig`in 10. haftasında Eskişehirspor, Atatürk Stadı`nda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Eskişehirspor`un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Tello`nun pasıyla rakip ceza sahasının sol çaprazında Erkan topla buluştu. Erkan`ın yerden sert vuruşunda kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı elleriyle uzaklaştırmak istedi. Daha sonra top Kamara`nın önünde kaldı. Kamara`nın ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle top Gaziantepspor`a geçti.
17. dakikada Dede sol taraftan topu ceza sahası içine ortaladı. Arka direkte iyi yükselen Veysel`in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.
23. dakikada Dede`nin yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
28. dakikada Alper topu sol taraftaki Dede`ye aktardı. Dede topu bekletmeden ceza sahası içine ortaladı. Penaltı noktası yakınlarında iyi yükselen Necati`nin kafa vuruşunda kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı elleriyle çeldi. Daha sonra defans topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.
34. dakikada Dede kullandığı korner atışında topu ceza sahasına gönderdi. Ceza içinde müsait pozisyonda bulunan Servet`in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
37. dakikada sağ kanatta topla buluşan Erkan topu ceza sahası içindeki Necati`ye aktardı. Necati`nin gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
39. dakikada Dede sol kantattan topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde defanstan seken top Kamara`nın önünde kaldı. Kamara`nın kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Karcemarskas`ın yüzüne çarparak oyun alanına döndü. Daha sonra defans topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.
44. dakikada Medunjanin`in yaklaşık 30 metreden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak direği yalayarak auta çıktı.
45+1. dakikada sol tarafta Erkan topla buluştu. Erkan topu ceza sahası içindeki Necati`ye ilettti. Necati`nin şutunda top ağlarla buluştu. 1-0
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu xx, Mehmet Şahan Yılmaz xx, Samet Çavuş xx
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Veysel xx, Servet x, Diego x, Dede xx, Hürriyet xx, Alper xx, Tello x, Kamara x, Erkan x, Necati xx
YEDEKLER: Kayacan, Mehmet, Osman Tarık, Aytaç, Burhan, Nuhiu, Malecki
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas xx, Şenol x, Medunjanin xx, Bekir x, İbricic xx, Muhammet x, Serdar xx, Cenk xx, Binya x, Ekrem x, Kecojevic x
YEDEKLER: Mahmut, Kemal, Serdar Özbayraktar, Sosa, Yasin, Orhan, Taşkın
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
L: Necati (dk. 45+1) (Eskişehirspor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman 70 yıldır ahşaba hayat veriyor Batman’ın Sason ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki ahşap ustası Ferzende Değirmenci, 70 yıldır baba mesleğini sürdürüyor. Henüz 10 yaşındayken babasının yanında çırak olarak mesleğe adım atan Değirmenci, ahşap doğrama ve oymacılığın yok olmaması için büyük çaba gösteriyor. Mesleğinin Osmanlı döneminden bu yana süregelen köklü bir zanaat olduğunu belirten Ferzende Değirmenci, modern atölyeler karşısında geleneksel el işçiliğinin giderek gerilediğini ifade etti. Uzun yıllar Ankara’da atölye işlettiğini ancak daha sonra kapatarak Sason’a yerleştiğini dile getiren Değirmenci, "İstedim ki bu mesleği kendi memleketimde sürdüreyim. Bu meslek tarihi bir meslek, ölmemesi gerekiyor" dedi. Gençlerin zanaatlara ilgi göstermediğini vurgulayan Değirmenci, yeni çırak yetişmemesinden yakındı. Birçok gencin büyük şehirlere göç ettiğini belirten Değirmenci, "Yaşlı ustalar birer birer aramızdan ayrılıyor. Bu mesleğin devamı için mutlaka çırak yetiştirmek lazım. Gençlerimiz bu tür mesleklerden uzaklaşıyor" diye konuştu. İlerlemiş yaşına rağmen çalışmayı sürdürdüğünü aktaran Değirmenci, "Atalarımız ‘Çalışan demir paslanmaz’ demiş. Ben de 80 yaşıma rağmen hem sağlığım hem de mesleğimi yaşatmak için çalışıyorum" ifadelerini kullandı. Başta tarım aletleri olmak üzere birçok ürün ürettiklerini belirten Değirmenci, "Rahle yapıyoruz, namazlık yapıyoruz. Dara sapı, kazma sapı, balta sapı gibi her türlü ahşap sap üretimini gerçekleştiriyoruz. Kısacası her türlü ahşap işini yapıyoruz" dedi. Mesleğin bitme noktasına geldiğini ve devlet destekleri sayesinde ayakta kalmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Değirmenci, bu sanatı öğrenmek isteyenlere gönüllü olarak yardımcı olmaya hazır olduğunu belirterek, mesleğin gelecek nesillere aktarılmasını istedi.