YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 18:01

ÇOCUKLAR ATIKLARDAN KAОIT YAPMAYI ÖОRENDİ

A
A
A
ÇOCUKLAR ATIKLARDAN KAОIT YAPMAYI ÖОRENDİ

Sukurusu Uygulama Merkezi, Eskişehir`in Tepebaşı bölgesinde çocuklara geri kazanım şuuru aşılamak için çeşitli faaliyetlere imza atıyor.
Sukurusu`nun son misafirleri Şehit Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu olurken, öğrenciler atık kağıtlardan hamur yapıp, renklendirdikleri kağıt hamurundan farklı ürünler şekillendirdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç`ın da katıldığı atölye çalışmasında öğrencilere, çevre meselelerinin tüketim ve insan etkileriyle ilgisi ve çözüm yolları anlatıldı. Oyunlar ve görsel materyallerle tasarlanmış program, özgünlüğü ve etkileşimli bir eğitim olması sayesinde çocuklarda olumlu bir etki bırakıyor.
Merkezde bugüne kadar yaklaşık 4 bin öğrenci geri dönüşüm çalışması, eğitici sunumlar ve eğlenceli filmleri kapsayan bilgilendirme videoları ile başlayan etkileşimli bir programa katıldı. 30 okuldan ziyaretçi alan merkezde 141 program düzenlendi.
Sukurusu`nda yapılan çalışmaların dikkat çeken kısmı ise ortaya çıkan kağıt ürünün tamamen elde geri dönüştürülmüş olması. Birimde atık kağıtları toplayıp, el yapımı ürünlere dönüştürerek, eski bir zanaat olan kağıt yapımının kendine özel dokusu ve çeşitliliği ile ortaya çıkan tasarımlar üzerine çalışılıyor. Sukurusu Uygulama Merkezi, kağıt miktarından çok, çalışma ve etkinlikler ile zihinlerde yer bırakarak atık konusunda hassasiyeti artırmayı hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir