SPOR - 12 Nisan 2021 Pazartesi 13:28

Eskişehirspor’da Tuzlaspor deplasmanı hazırlıkları tamamlandı

A
A
A
Eskişehirspor’da Tuzlaspor deplasmanı hazırlıkları tamamlandı

TFF 1.

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor yarın deplasmanda oynayacağı Tuzlaspor maçının hazırlıklarını tamamladı.


Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular ısınmanın ardından teknik ve taktik çalışmaları yaptı. Teknik Direktör Cengiz Seçsev ve ekibi yönetiminde saat 11.30’da başlayan antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. Siyah kırmızılı ekip, saat 14.00’te İstanbul’a hareket edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor Tiroid bezi az ve ya fazla çalışması halinde farklı sağlık sorunlarının yaşandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kanserle karşılaşılması halinde de endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti. Tiroid bezi hakkında bilgiler veren Denizli Özel Tekden Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, tiroid bezinin nefes borusunun etrafını saran 20 gram ağırlığında endokrin bir bez olduğunu söyledi. Tiroid hormonunun vücuttaki metabolizmayı hızlandıran önemli bir hormon olduğunu ifade eden Op. Dr. Tekin, “Tiroid bezi az çalışıyorsa halsizlik, yorgunluk, kilo alımı,vücuda ödem görülür ve vücut yavaş çalışır. Tiroid bezi fazla çalışırsa, vücutta hızlı çalışmaya başlar. Kalp çarpıntısı, aşırı terlemeler, saç dökülmeleri hatta bazı hastalarda geçmeyen ishal durumu yaşanabilir” dedi. “Tiroid kanseri ameliyatı kolay bir ameliyattır” Hastadan alınan biopsilerde kanser hücresine rastlanılması halinde korkulacak bir durumun olmadığını ifade eden Op. Dr. Tekin, “Diğer kanserler gibi ölümcül olmadığı için bizi fazla korkutmaz. Bizim açımızdan kolay bir ameliyattır. Buradaki tiroid dokusunu ameliyatla alıyoruz. Tiroid bezini salgıladığı hormonu dışarıdan günde bir, ilaç olarak verip, eksikliği yerine koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya Antalya’da hakim, savcı ve adliye personelini sevindirecek protokol Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında, hakim, cumhuriyet savcısı ve adliye personelinin kullanımına tahsis edilmek üzere imzalanan 135 lojman alımı satış protokolüne ek olarak yapılan protokolle 50 daire daha ilave edildi. Yeni protokolle birlikte lojman alımı sayısı 185’e çıktı. Daha önce Antalya’da görev yapan hakim, cumhuriyet savcısı ve adliye personelinin kullanımına tahsis edilmek üzere, Antalya ili Döşemealtı ilçesinde mevcut Rengi Antalya Greenpark ve Rengi Antalya Greenlife projelerinden ilk aşamada 95 adet, sonrasında 40 adet olmak üzere toplamda 135 adet lojman alımı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında imzalanan satış protokolleri ile kamuoyuna duyurulmuştu. Buna ek olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın talimat ve destekleriyle Kepez ilçesi Güneş Mahallesi’nde bin 207 Antalya Prestige Projesi ismi ile satışa sunulan sitedeki 50 adet 2+1 dairenin alımı için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında 29 Nisan pazartesi günü satış protokolü imzalandı. Protokole konu lojmanların 15 Temmuz 2024 tarihinde anahtar teslim hazır edileceği belirtilirken, yeni imzalanan satış protokolü ile lojman alımı toplamda 185 adede çıktı. Adliyedeki Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu’nda Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci ve yüklenici firma yetkilisi arasında yeni protokolün imzaları atıldı. Döşemealtı ilçesinde mevcut projeler için farklı tarihlerde protokol imzaladıklarını belirten Kahveci, şimdi ise Kepez ilçesindeki proje için imzaların atıldığını söyledi. Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Kahveci, protokolün Antalya’da görev yapan ve yapacak olan meslektaşlarına hayırlı olmasını diledi.
İzmir P. Karşıyaka, iç sahada 13 galibiyet aldı P. Karşıyaka, Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon taraftarının önünde oynadığı 15 iç saha maçında 13 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak bu alanda ligin en iyi takımlarından olmayı başardı. Basketbol Süper Ligi’nde sezonu dördüncü sırada tamamlamayı garantileyen P. Karşıyaka, normal sezon gösterdiği iç saha performansıyla A. Efes, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra bu alanda en başarılı takım konumunda bulunuyor. Seyircisinin önünde 15 maça çıkan yeşil-kırmızılılar, Fenerbahçe, Türk Telekom, Bursaspor, Bodrum Spor, Beşiktaş, Galatasaray, Tofaş, Aliağa Petkimspor, A. Efes, Büyükçekmece Basketbol, Bahçeşehir Koleji, Samsunspor ve Merkezefendi Basketbol müsabakalarında galibiyet sevinci yaşarken, Darüşşafaka ve Manisa Büyükşehir maçlarında ise rakiplerine kaybetti. Böylece İzmir ekibi, iç saha maçlarını tamamlandığı normal sezonda sadece 2 mağlubiyet almış oldu. Kaf-Kaf’ın play-off çeyrek finalindeki rakibi belli oluyor Basketbol Süper Ligi’nin son haftasında kendisinin bir basamak gerisindeki Manisa Büyükşehir’e konuk olacak P. Karşıyaka, rakibine kaybetmesi halinde 6. sıradaki Galatasaray maçının sonucuna bakmaksızın Manisa ekibiyle play-off çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek. Yeşil-kırmızılıların bu müsabakayı kazanması ve Galatasaray’ın da haftayı galibiyetle tamamlaması durumunda ise P. Karşıyaka-Galatasaray eşleşmesi olacak. Bu zorlu karşılaşmalar hafta sonu oynanacak ve normal sezon tamamlanacak. Daha sonra da eşleşmelerin belli olmasından sonra play-off maçları başlayacak.