EKONOMİ - 22 Haziran 2021 Salı 15:28

Hava kargo için en uygun yer Eskişehir

A
A
A
Hava kargo için en uygun yer Eskişehir

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Eskişehir sahip olduğu çok sayıda benzersiz avantaj ile Türkiye’nin hava kargo merkezi olma kapasitesine sahip.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Eskişehir sahip olduğu çok sayıda benzersiz avantaj ile Türkiye’nin hava kargo merkezi olma kapasitesine sahip. Bu fırsatı iyi değerlendirebilirsek, Eskişehir ekonomisine güç katacak yeni bir sektörü şehrimize kazandırabiliriz. Bu fırsatı kaçırmayalım” şeklinde konuştu.


Küreselleşen serbest piyasa ekonomisinde hava lojistiği ve taşımacılığı her geçen gün daha önemli ve stratejik bir hale gelmektedir. Maliyeti kara, demir ve deniz yollarına göre daha yüksek olmasına rağmen hız ve güvenlik konusunda büyük avantajlarının olması başta stratejik üretim yapan işletmeler olmak üzere pek çok işletmenin hava taşımacılığına duyduğu gereksinimi çok hızlı arttırmaktadır. Özellikle son yaşanan pandemiyle birlikte hava kargo taşımacılığının önemi daha fazla öne çıktı.



Hava Kargo Eskişehir’e çok şey katacak


Eskişehir’in ülkemizin en köklü ve gelişmiş havacılık sanayisine sahip olduğunu, uluslararası standartlara uygun havaalanının olmasının yanı sıra çok sayıda benzersiz avantajı bünyesinde barındırdığını belirten Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Gerek dünya ile rekabet ve ihracat hedeflerinin yükseltilmesi gerek ise Eskişehir’in ülke sanayi içindeki yeri ve önemini başka bir boyuta taşıyabilmesi adına şehrimizin Hava Lojistik Üssü ile ilgili önemli bir altyapı ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek Eskişehir ekonomisine çok önemli bir güç çarpanını kazandırmış olacağız. Atıl duran hava alanımızı bu şekilde kullandığımız takdirde hem şehir ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine çok ciddi bir kaynak girişi sağlamış olacağız. Bu konuya kentimizin tüm bürokrasi yönetiminin ve iş dünyası olarak bizlerin, el birliği içinde eğilmesiyle kısa zamanda önemli yol kat edebileceğimizi düşünüyorum. Eskişehir’i, Türkiye’nin hava kargo merkezi yaptığımız takdirde mevcut havacılık sanayimize yeni yatırım ve iş fırsatları doğacağı gibi, lojistik sektörünün ortaya çıkaracağı yeni iş fırsatları yeni yatırımların ilimize gelmesine de imkân tanıyacaktır” şeklinde konuştu.



Eskişehir birçok açıdan çok uygun


Eskişehir’in, Türkiye’nin “Hava Kargo” merkezi olması bakımından öne çıkan özelliklerini sıralayan Başkan Küpeli, açıklamasının son kısmında, “Bu özelliklerimize ek olarak Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı yakınana Serbest Bölge yapılması durumunda, Hasanbey Lojistik merkezi ile Eskişehir OSB, Serbest Bölge ve Hasan Polatkan Havalimanı’nın arasında demiryolu entegrasyonu sağlanmasıyla, dünyanın dört bir tarafından hava kargo yoluyla Eskişehir’e gelecek ürünler gerek serbest bölgeye geçirilebilir yada gitmesi gereken illere demiryolu yada karayoluyla çok kısa bir sürede ulaştırılabilir. Bu yatırımın Eskişehir’de istenen niteliklerde birbirine entegre bir yapıda kurulması sağlanırsa hem istihdam bakımından hem de yeni yatırımlar ve iş hacmi bakımından şehrimiz ekonomisine çok güçlü bir sektörü kazandırmış olacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Bekir Yunus Uçar: “Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık” Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz” dedi. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Türkiye Kayo, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros şampiyonaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, etkinliğin Türkiye ve dünya sporu adına önemine dikkat çekti. Uçar, “Bu etkinlik ile Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu yılki sezonu Afyonkarahisar’da açmış olduk. Bugün de toplamda 6 ülkeden 158 sporcunun start aldığı yarışmanın antrenman ve sıralama turlarını yapıyorlar. Yarın da yapılacak olan yarışlarla günü tamamlamış olacağız. Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Tabi ki Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkurunda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. "Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek" Etkinliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birleştirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Uçar, “Katılımcı sayısına baktığımızda yüzde 60’lar civarında çocuk ve gençlerden oluşan bir potansiyel görüyoruz. Bu da bizim için hem çok sevindirici. Özellikle Doğu Avrupa’nın gözde parkurlarından birinde olduğumuz için hem rekabete açık hem de bir birini geliştiren, heyecan verici müsabakalara sahne olacak. Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek Afyonkarahisar’da. Yarın tabi ki de ayrı bir özelliği var 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Organizasyonumuzu bu güzel bayramla birleştirmiş olduk hem ulusal bir mesaj hem de sportif bir pencereden günü kutlamış olacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Dusan Tadic, Sırbistan kadrosunda yer aldı Sırbistan Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’de forma giyen Dusan Tadic de listede yer aldı. Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan EURO 2024’te mücadele edecek Sırbistan’ın aday kadrosu belli oldu. Sırbistan Milli Takımı Teknik Direktörü Dragan Stojkovic tarafından belirlenen 35 kişilik geniş kadro daha sonra 26’ya inecek. Sırbistan, EURO 2024 C Grubu’nda İngiltere, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Sırbistan Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleci: Vanja Milinkovic Savic (Torino), Predrag Rajkovic (Mallorca), Dore Petrovic (Chelsea), Aleksandar Jovanovic (Partizan) Defans: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Srdan Babic (Spartak Moskova), Uros Spajic (Kızıl Yıldız), Strahinja Erakovic (Zenit), Nemanja Stojic (TSC Backa Topola), Jan Karlo Simic (Milan) Orta saha: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Sevilla), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Sasa Zdjelar (CSKA Moskova), Srdjan Mijailovic (Kızıl Yıldız), Sergej Milinkovic Savic (Al Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahçe), Samed Bazdar (Partizan), Aleksandar Cirkovic (TSC Backa Topola), Lazar Samardzic (Udinese), Veljko Birmancevic (Sparta Prag), Filip Kostik (Juventus), Filip Mladenoviç (Panathinaikos), Matija Gluscevic (Radnicki 1923), Andrija Zivkovic (PAOK), Mijat Gacinovic (AEK), Nemanja Radonjic (Mallorca) Forvet: Aleksandar Mitrovic (Al Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Joviç (Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg), Mihailo İvanovic (Voyvodina)