EKONOMİ - 19 Kasım 2021 Cuma 12:54

Eskişehir’de tarımsal üretime hanımeli dokunuşu

A
A
A
Eskişehir’de tarımsal üretime hanımeli dokunuşu

Eskişehir’de tarımsal üretimde yer almak isteyen ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğiyle ilgilenen kadın girişimcilere yönelik “Tarımsal Üretimde Hanımeli Dokunuşu” temalı eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eskişehir’de tarımsal üretimde yer almak isteyen ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğiyle ilgilenen kadın girişimcilere yönelik “Tarımsal Üretimde Hanımeli Dokunuşu” temalı eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Kampüsü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir Hanımelleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meral Bursalı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Uğur Sağlam, kadın çiftçiler ve teknik personeller katıldı. 2021-2022 Dönemi Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ve kooperatifçilik ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.


Teknik personeller tarafından tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan veya yapmak isteyen kadın çiftçilere, kooperatif ve birlik kurma aşamaları hakkında ayrıntılı bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, il proje yürütme biriminde görevli personeller tarafından Kırsal Kalkınma Hibe programlarından başvuru yapılabilecek yatırım konuları hakkında da bilgi verildi. Girişimcilerin bu yatırım konularında verilen yüzde 50 hibe desteklemelerinden faydalanabilmeleri için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği anlatıldı.


“Tarımda birlikte üretmek ve bu üretimde kadınlarımızın yer alması çok değerlidir”


Toplantının başlangıcında konuşan İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş: “Tarımda birlikte üretmek ve bu üretimde kadınlarımızın yer alması çok değerlidir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hanım elinin değdiği girişimlere pozitif ayrımcılık yapmaya önem veriyoruz. Kadın çiftçilerimizin kırsal kalkınma destekleri ile el sanatları ve katma değerli ürünler, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği gibi alternatif üretim yolları ile gerçekleştirecekleri girişimciliği destekliyoruz” dedi.


Son olarak katılımcıların istek ve taleplerini dinleyen İl Müdürü Gümüş’ün, kadın çiftçilere yaşadıkları sorunların çözümü konusunda gerekli desteğin verileceğini ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TMO: "(Lisanslı depodaki hububatın satıldığı iddiaları) Adli ve idari işlem başlatıldı, soruşturma sürüyor" Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), lisanslı bir depoda bulunan hububatın bilgi dışında satılarak yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yapıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığını, soruşturmanın ilgili makamlar tarafından sürdürüldüğünü bildirdi. TMO, resmi sosyal medya hesaplarından Konya’nın Yunak ilçesinde lisanslı bir depoda bulunan hububatın bilgi dışında satılarak yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkemizde lisanslı depoculuk sistemi 5300 sayılı ‘Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’ çerçevesinde Ticaret Bakanlığı uhdesinde yürütülmektedir. Bugünkü tarih itibariyle ülkemizde lisanslı depo kapasitesi toplam 14,3 milyon ton seviyelerine ulaşmıştır (53 il, 271 firma, 364 nokta). TMO, lisanslı depoculuk sistemi kapsamında üreticilerimizin teşvik, destek ve vergi muafiyetlerinden yararlanmaları amacıyla protokol imzaladığı lisanslı depolar üzerinden ELÜS, elektronik ürün senedi yoluyla ürün satın almaktadır. Bahse konu haberlerde yer alan Lisanslı Depoculuk şirketinin depolarında Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan incelemede, söz konusu depoda resmi kayıtlara göre olması gerekenden daha az ürün olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari işlemler ivedilikle başlatılarak Yunak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Soruşturma ilgili makamlar tarafından devam etmektedir. Lisanslı depolarda stoklanan ürünler ilgili kanun ve alt mevzuatlar kapsamında güvence altındadır. Söz konusu lisanslı depoda mevcut olan ürünlerden TMO’ya ait olan miktar büyük ölçüde başka bir depoya nakledilmiş olup tahliye süreci tamamlandığında eksik miktar netlik kazanacaktır. Süreç yakından takip edilmektedir" denildi.
Kayseri Kayseri polisi kameraları izliyor, güvenliği sağlıyor Kayseri Emniyeti, vatandaşların yeni yıla huzurlu girmesi için güvenlik tedbirlerini üst safhaya çıkarırken, kent genelindeki kameralar anlık izlenerek olumsuz durumlarda ekipler yönlendiriliyor. Kayseri’de 2026 yılına girilmesine sayılı günler kala vatandaşlar yeni yıl heyecanı yaşıyor. Türkiye’nin en kalabalık 15’inci şehri olan kentte vatandaşların yeni yıla huzurlu girmesi içinde emniyet ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri üst safhaya çıkarıldı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’nde görevli ekipler de kent genelinde bulunan kameraları anlık izleyerek asayişin berkemal olması için mesai yürütüyor. Yılbaşı gecesinde de görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren ekipler, kentte huzurun sağlanması için çaba sarf ediyor. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürvekili Başkomiser Emre Ağca, vatandaşların yeni yılını kutlayarak, "Kayseri İl Emniyet müdürlüğü olarak yılbaşının huzur ve güven ortamında geçmesi, vatandaşların rahat bir şekilde seyahat etmeleri için her türlü trafik ve asayiş tedbirleri alınmış durumdadır. Öncelikli görevlerimizden birisi 112 ihbar hattı üzerinden gelen ihbarları değerlendirerek ilgili ekiplerin sevkini hızlı bir şekilde sağlıyoruz. Zor durumda olan vatandaşların yardımına biran önce koşmak için çalışıyoruz. Bunun dışında sistem üzerinden takip ettiğimiz konular var. HAYDİ, KAAN, KADES konuları, KGYS ve PTS üzerinden takip ettiğimiz şüpheli şahıs ve araç üzerinde de ekiplerimizi sevk ederek kontrollerini sağlıyoruz" dedi. Kentte kamera sayısının arttığını dile getiren Ağca, "Buradaki kamera sayıları 2023 yılından bugüne kadar yüzde 70 arttı. Bu kameralar sayesinde de vatandaşımızın güvenliği sağlıyoruz. 2026 yılında şubemizde görevli arkadaşlarımızla beraber hedeflediğimiz sayı da mevcut sayımıza ek olarak yüzde 44’tür" diye konuştu. (AG-
İzmir İzmir’de yeni yıl mesaisi: 13 bin personel sahada İzmir’de yeni yıla girerken emniyet güçleri kentin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla karada, denizde ve havada geniş kapsamlı denetimler başlattı. İl genelinde toplam 13 bin 385 personel görev alırken, denetimlerin sabahın ilk ışıklarına kadar süreceği bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yeni yıl kutlamaları kapsamında kentin dört bir yanında teyakkuza geçti. Vatandaşların yoğunluk oluşturduğu cadde ve sokaklarda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentin en hareketli noktalarından biri olan Alsancak bölgesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis Timleri (YUNUS), Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri koordineli bir uygulama gerçekleştirdi. Uygulama noktalarında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolculara Genel Bilgi Tarama (GBT) yapılırken, sürücülerin alkol ölçümleri kontrol edildi. Yeni yılın huzur içerisinde geçirilmesi amacıyla, 13 bin 385 personel, Bin 680 araç, Bin 691 ekip, kentin güvenliğini sağlamak için aktif olarak görev yapıyor. Güvenlik önlemleri sadece karayla sınırlı kalmadı. Ekiplerin denizde ve havada araç destekli takipleri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Kolluk birimlerinin, vatandaşların güvenliği için sabahın ilk saatlerine kadar denetimlerini sürdüreceği öğrenildi.