DÜNYA - 22 Ocak 2012 Pazar 23:02

ESKİŞEHİRSPOR-GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

A
A
A
ESKİŞEHİRSPOR-GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, en büyük hedeflerinin özlemini yaşadıklarını galibiyetleri almak olduğunu ve pozitif oyunlarını devam ettirmek olduğunu söyledi.
Her geçen gün daha iyi futbol oynadıklarını kaydeden Yanal, "Bu soğuk kış akşamı Eskişehirspor olarak oynayacağımız futbolu biraz daha güzelleştirmek durumundaydık. Soğuk hava şarlarına rağmen sıcak bir oyundu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Yetenekli oyuncularımızın bugün oyunda yeterince katkı sağladı. Daha iyi olabiliriz. Daha iyi futbol oynayabiliriz. Amacımız pozitif futbolu kazançla bir yere getirebilmek. Beraber olduğumuz günden beri söylüyorum. Her geçen gün daha iyi bir futbol oynayacağımızı
düşünüyorum. Bugün kazanan taraf olabilirdik. 9 haftadır kazanan bir Galatasaray, kendine güvenen, pozitif futbol oynayan ve futbolunu galibiyetlerle bütünleştiren bir takım vardı. Son haftalarla farklı skorlarla kazanan bir rakiple oynadık. Rakibimizin bu pozitif futbol aylayışına karşı bizde pozitif bir futbol oynamayı arzu etmiştik. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyona girdik ve rakibe pozisyon vermedik. Galip gelebilirdik. Ama iyi futbol hanemize yazılan başka bir puandır. Böyle oynayıp
kazanacağımız çok maç olacaktır. Amacımız sürekli daha iyisini oynamaktır. Maçın başından sonuna kadar bu pozitif futbolu destekleyen taraftarlara da çok teşekkür ediyorum. Zemin konusunda her iki takımda aynı zemini kullandı diyebilirim. U takım için avantaj, şu takım için dezavantaj demek mantıklı değil. Zemini hazır hale getiren stat ekibine de çok teşekkür ederim" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadıklarını belirterek, Eskişehirspor’un kendilerinden iyi oynadığını ve sahanın bir galibinin olması durumunda ise bunun Eskişehirspor olacağını söyledi. Maçı değerlendiren Terim, "Galatasaray’ın mazereti olmaz. Mersin maçını da berabere bitirmiştik ama orada 6-7 tane pozisyonumuz vardı. Ama burada hava sadece bizleri dışarıdakileri dondurmadı. Bizim galibiyet ateşimizi de dondurdu. Dolayısıyla galibiyetle alakalı konuşacak
bir şeyimiz yok. Mazeretimizde yok. Galatasaraylılar bunu bir nazar boncuğu olarak düşünsünler. Ben 1996’da milli takımla Avrupa Şampiyonası’na giderken, ’kazanamıyorsan kaybetme’ demiştim. Bugün bu kural tamamen işledi. Kaybetmemek bizim için sevindirici. Bunu ilk defa hayatımda diyorum. Çünkü kaleye şutumuz var mı bilmiyorum ama çok kötü oynadık. Galatasaray bu olmamalı. Değil zaten. Bunu bir nazar boncuğu olarak görmekte yarar var. Bana göre maçın genel analizi bu" diye konuştu.
Bu tür soğuk havada oynanacak maçların öğle saatlerinde oynanması gerektiğini vurgulayan Terim, "Başta futbol federasyonu olmak üzere herkesin Eskişehirspor stadının çalışanlarına çok teşekkür etmesi lazım. Biz 24 saattir sahayı takip ediyoruz. Dün gece takır takır donmuş bir saha. Bugün sabahtan itibaren yoğun bir çalışmayla bu hale getirdiler. O insanlara buradan çok teşekkür etmek lazım. Tabi bu tip maçlar biliyorsunuz öğlen saatlerinde oynanır. Günün en sıcak saati olabilirse budur. Bu olmalı. Ama
0-0 biten bir maçın ardından bir şey söylemek uygun olmayabilir. Bu tür maçlar donmuş bir zeminde oynanacağına daha sıcak bir ortamda olmasında yarar var. Bazen de bir takım şeylerden vazgeçmek lazım. Neyse ki kimseye bir şey olmadı. Ama bu tip maçlar Rusya’da, İngiltere’de gündüz oynanır. Mümkünse bundan sonraki maçlar için bunu düşünmelerinde yarar var" diye konuştu.
Alper ile herkesten önce ilgilendiklerini ifade eden Terim şöyle devam etti:
"Maçtan önce yanıma Batuhan’da Volkan’da geldi. Bunların hepsi benim talebelerim. Birbirimize başarılar diledik. Batuhan bize aylardır geliyor, gidiyor formayı da giydi antrenmana da çıktı. Hiç öyle bir şey yok yani. Alper iyi bir oyuncu. Zamanında herkesten önce ilgilendik. Ama sonradan herkes devreye girdi veya öyle denk geldi. Böyle olunca da biz devreden çıktık. Şuanda da öyle bir şeyin olması için bir takım şartların oluşması lazım. Şimdilik böyle bir şey olmaz."
Terim, transfer konusunda listeyi çok önceden yönetime verdiklerini, kulüp için ekonomik ve Galatasaray’a faydalı olabilecek oyuncular için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bazı bölgelerimizde eksik oyuncular var. Bunu da açıkça iletiyorum. Bugün mesela Kazım’ı sağ bek oynattık. Yeni bir sağ bek kazanmış olduk. Başta başkanımız olmak üzere eksiklerimizi biliyor. Yarın öğleden sonra başkanımla birlikte olacağız. Görüşmeden sonrada gerekli bilgileri duyururuz diye düşünüyorum" dedi.
9 maçlık galibiyet serisinin sona ermesini de değerlendiren Terim şöyle konuştu: "Kulüp rekorumuz kalsın dedik herhalde oyuncularla. Kırmayalım dedik. Bu bizim konsantremizi bozmamalı. Nazar boncuğu olarak kalırsa sorun yok. Buraya kadar bize yakışan bir şekilde geldik. Bir iki maç herkesin toleransı olmalı ama bu Çarşamba günü sona ermeli. Çünkü biz oynamayı seven bir takımız. Hemen toparlanmalıyız. Umuyorum konsantremiz yerine gelecektir."
Eskişehirsporlu futbolcu Diego, Galatasaray’ın ismine aldanmadan çok iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, "Kaybettiğimiz 2 puan için çok üzgünüz. Çünkü çok pozisyonumuz vardı. Ama bunları değerlendiremedik. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Oyunun başında sahada zorlandık ama sonra hemen alıştık" dedi.
Eskişehirsporlu Alper Potuk ise maçı değerlendirerek, "Bugün karşılaşmaya çok isteyerek başladık. Takım olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Galatasaray’a hemen hemen hiç pozisyon vermedik. Birçok pozisyona girdik. Verilmeyen bir penaltımız vardı. Biz Hakan Balta’nın açık eliyle topu kestiğini gördük. Bugün üzgünüz ama iyi futbol oynadığımız içinde sevinçliyiz. Önümüzdeki Trabzonspor maçında daha iyi oynayıp galip gelmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz günlerdeki transfer sürecini de değerlendiren Potuk, şöyle devam etti: "Zor bir 10 günlük süreç yaşadım. Geri döndüğümde biraz sersemledik ama şimdi kendimi topladığımı düşünüyorum. Bugün biraz daha iyi oynadığımı düşünüyorum. Bundan sonra Eskişehirspor formasıyla A Milli Takıma gitmek istiyorum. İnşallah performansımı arttırırım."
Galatasaraylı Emre Çolak, sonuçtan ötürü üzgün olduklarını belirterek, "Zor şartlarda yapmamız gereken şeyleri yaptık diye düşünüyorum. Ama böylesi kötü havalarda 3 puan almak için maçı rakip takımdan daha çok istemeniz gerekiyor. Bugün bunu yapamadık. Eskişehir maçı bizden daha fazla istedi. Lider olduğumuz ve bir puan aldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Çok güzel gidiyorduk ama buna bugün biraz gölge düştü. Çünkü saha inanılmaz kötüydü. Çalıştığımız hiçbir şeyi sahaya yansıtamadık"
dedi.
Galatasaraylı Yiğit Gökoğlan, uzun yıllar Türk futboluna ve Galatasaray’a hizmet etmek istediğini kaydederek, "Takıma geçen hafta dahil oldum. Bir hafta içinde takıma çok ısındım. Arkadaşlık üst seviyede. Üzücü olan tek şey, 9 haftalık seriyi bu hafta berabere kalarak kapattık. Fakat önümüzdeki haftalarda zorlu maçlar oynayacağız. Bu maçı biran önce unutup, çalışmalarımıza bakmalıyız. Önümüzdeki haftalarda alacağımız galibiyetlerle bu maçı telafi edeceğimize inanıyorum. Bu maç öğle saatlerinde oynansaydı
daha farklı olabilirdi. Eskişehirspor burada idman yapıyor. Bence onlar için bu saha avantaj oldu. Bizde yeterince mücadele edemedik. Önümüzdeki haftalarda çıkışa geçeğimizi düşünüyorum. Bugün benim için hem buruk hem mutlu bir gündü. Fakat önümüzde daha çok sevineceğimiz haftalar var. Takım olarak çalışıp sezon sonu ligi lider olarak bitirmek istiyoruz. Hocamızın taktiğine biran önce uyum sağlamam gerekiyor. Manisa’da 6 yıl geçirdim. Galatasaray’da çok kaliteli futbolcular var. Yaşımız genç sürekli üzerine
koyarak hem Türk futboluna hem de Galatasaray’a uzun yıllar hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.