- 14 Mayıs 2023 Pazar 15:11

Bu okulda oy kullanmaya gelenler sürprizle karşılaştı

A
A
A
Bu okulda oy kullanmaya gelenler sürprizle karşılaştı

Eskişehir’de Cumhurbaşkanlığı ve 28.

Eskişehir’de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimine oy kullanmak için Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine giden vatandaşlara çay, kahve, şeker ve kolonya ikramı yapılırken, annelere de karanfil verildi.


Bugün Odunpazarı İlçesi Akarbaşı Mahallesi Müze Sokak’ta bulunan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne oy kullanmaya giden vatandaşlar sürprizle karşılaştı. Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, oy kullanmaya gelen vatandaşları gidecekleri sandıklara bizzat yönlendirirken, görevli öğrenciler, oy kullanmaya gelen seçmenlere çay, kahve, şeker ve kolonya ikramında bulundu. Seçim günüyle Anneler Günü’nün denk gelmesi sebebiyle sandıklara gelen annelere karanfil verildi, Okul Müdürü Sırrı Kabadayı bazı annelerin elini öptü. Beklemedikleri bir ortamla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, yapılan çalışma görenlerin takdirini topladı.



”Komşularımız bizim misafirlerimiz ve onlara en iyi şekilde ev sahipliği yapma gayreti içerisindeyiz”


Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Süleyman Sırrı Kabadayı, okullarına gelen seçmenleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini söyledi. Vatandaşlara çay, kahve, su, kolonya ve yiyecek, annelere ise Anneler Günü sebebiyle karanfil ikram ettiklerini belirten Kabadayı, “14 Mayıs 2023 Pazar günü tüm ülkemizde genel seçimler var. Bizde, bugün burada mahalle sakinlerimizi ağırlıyoruz. Onlar, bizim baş tacımız. Vatandaşlarımızı en iyi ve mutlu bir şekilde okulumuzdan gönderebilirsek, biz bundan bahtiyarlık duyacağız. O nedenle, komşularımız bizim misafirlerimiz ve onlara en iyi şekilde ev sahipliği yapma gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlara şeker ve kolonya ikramında bulunuyoruz. Daha sonra isteyen seçmenlerimize de çay, kahve, su ve yiyecek ikramı yapıyoruz. Çünkü çevremizdeki vatandaşlar 5 yılda 1 okulumuza geliyor. Belki bazıları hayatı boyunca hiç görmeyecekleri bir okulda olacaklar. Dolayısıyla bu güzel insanları burada ağırlamak bizim için gerçekten çok büyük bir onur ve gurur. O bakımdan, seçmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Anneler Günü münasebetiyle de annelerimize karanfil veriyoruz, bu günde onları ihmal etmedik. Bu insanları okullarımızda mutlu bir şekilde ağırlamak gerçekten bizim için çok önemli ve bundan da çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.



“Bu ince düşünce için bütün anneler adına teşekkür ediyorum”


Yapılan çalışmayla ilgili düşüncelerini paylaşan Ayfer Sayar, “Çok güzel bir düşünce. Bu inceliği Sırrı beyin yapmış olduğunu düşünüyorum. Kendisine bu ince düşüncesinden dolayı bütün anneler adına teşekkür ediyorum. Bir eğitimci olarak bunu düşünmesi güzel bir şey. Her yerde böyle beklentimiz var. İnşallah diğer anneler de bu durumdan memnun kalmıştır. Seçim konusunda ise şunları söylemek istiyorum, Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin inşallah. Tek dileğimiz bu. Vatanımızın birliği dirliği bozulmasın inşallah. Bir vatandaş olarak en büyük isteğimiz huzur içinde hep birlikte yaşamak” şeklinde konuştu.



“Açıkçası böyle bir şey beklemiyorduk”


Okula yönetimine teşekkürlerini ileten Tuğba Olcay ise, “Açıkçası böyle bir şey beklemiyorduk. Müdürümüze ve yönetimine bu kibar davranışları için teşekkür ediyoruz. Çok hoşumuza gitti. Umarım bu sevgi ve hoşgörü ortamı ülkemizin geneline yayılır ve devamlılığı gelir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sevgi olsun, güzellik olsun, böyle devam edelim. Anne olmak da ulvi bir görev, seçmen olmak da bir ulvi görev. İkisi güzel bir güne denk geldi, güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarımı yapan 4 kişi tutuklandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarım yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasadışı panellere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde, Siber Güvenlik Başkanlığı (SGB), Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) müşterek çalışmaları neticesinde, vatandaşların kişisel verilerini hedef alarak kamu kurumlarına ait verilere yetkisiz erişim sağlamaya çalışan yasa dışı yapılanmaya yönelik İstanbul ve Karabük’te eş zamanlı olarak düzenlenen siber casusluk operasyonlarında biri suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda birçok dijital materyale el konulduğu, yapılan incelemelerde, kişisel verilere yetkisiz erişim sağlanarak yasa dışı veri aktarımının sistematik bir casusluk faaliyetine dönüştürüldüğü tespit edildi. Ayrıca MASAK tarafından yapılan incelemelerde, yasa dışı gelir trafiğinin kripto varlık transferleri üzerinden parçalara ayrıldığı, ödemelerin yurt dışı tabanlı platformlara yönlendirildiği ve para hareketliliğinin çok aşamalı transfer yöntemleriyle gizlendiğinin tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, 7545 sayılı "Siber Güvenlik Kanununa" muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca yasa dışı yollarla elde edilen verilerin barındırıldığı ve terör örgütleri dahil olmak üzere isteyen herkesin erişimine ve kullanımına imkan sağladığı tespit edilen 8 internet adresi erişime kapatıldı.
İstanbul Ümraniye Keyap Camii yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlandı Ümraniye’de Keyap Camii düzenlemesi ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "İmanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur" dedi. Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi’nde bulunan Keyap Camii’nde yapımı devam eden düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanlığı ve Ümraniye Müftülüğü iş birliğiyle tamamlanan cami, vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışta konuşan Başkan İsmet Yıldırım, vatandaşların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yeni camiler açılmasının önemine değindi. "Cami hizmetlerimiz herkesin gayretleriyle çok iyi şekilde devam ediyor" Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, şunları söyledi: "Biliyorsunuz burası biraz yardıma muhtaç bir haldeydi. Önceden İSKİ problemi vardı, devamlı su basıyordu. Çevresi de böyle güzel değildi, sağ olsun mermerleri yapıldı. Biz de diğer peyzaj işlerini tamamladık, el birliğiyle yaptık. Burada 4 bin kişi çalışıyor ve sadece Keyap’ta çalışanlar değil etrafta çalışan bütün kardeşlerimiz buradan istifade ediyorlar. Çok şükür cami hizmetlerimiz kaymakamımızın başkanlığında, müftümüzün ve hocalarımızın gayretiyle çok iyi şekilde devam ediyor. Ben geldikten sonra herhalde 20’ye yakın cami inşa ettik. Geçen hafta kaymakamlık ve müftülüğümüzle birlikte bir hayırseverimiz tarafından çok güzel bir Kur’an Kursu da yapıldı. Bir taraftan gençlik merkezleri, bir taraftan Kur’an Kursları, bir taraftan da camide öğretilerin devam etmesiyle insanların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına gayret ediliyor. Türkiye nerelerden nerelere geldi, biliyorsunuz bir dönem her şey yasaktı; dini bütün ögeler yasaktı. ’Efendi’ demek yasaktı. Türkiye oralardan bu günlere geldi. Şimdi çok şükür Taksim Camii’ni sayın Cumhurbaşkanımız inşa etti, 250 yıllık bir hasretti. Sonra Ayasofya tekrar açıldı, yine Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Dini hizmetlere ne kadar çok gayret edilirse, bilhassa 4-6 yaş çocukların en iyi öğreneceği yaşlar. Allah’ını, kitabını, peygamberini ve dinini ne kadar güzel öğretebilirsek önümüz açık; yoksa karanlık. O nedenle imanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur." Kurdele kesim töreni ve dua edilmesinin ardından cami vatandaşların hizmetine açıldı.
Bolu Bolu’da İhlas Mağazası açıldı Türkiye genelinde mağazalaşma atağını sürdüren İhlas Pazarlama, Bolu’daki mağazasını Aktaş Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı. Bolu’da uzun yıllardır mağazası bulunmayan İhlas Pazarlama, kentin en işlek noktalarından biri olan Aktaş Mahallesi’nde yeni şubesini vatandaşların hizmetine sundu. Düzenlenen açılış törenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İhlas Pazarlama Bolu Bayi Müdürü Tarık Gülcan ve çok sayıda davetli katıldı. "Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık" Törende konuşan Bayi Müdürü Tarık Gülcan, şirketin mağazacılık alanındaki büyümesine dikkat çekerek, "İhlas Pazarlama mağazacılık olarak Türkiye genelinde son zamanlarda çok büyük bir başarı yakaladık. Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık. Bolu’yu da bu mağazalardan bir tanesiyle kavuşturuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. "Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise İhlas Holding’in köklü bir marka olduğuna vurgulayarak, mağazanın şehre katkısına değindi. Özdemir, "Mutlaka evimize giren pazarlama şirketlerinden bir tanesi. Geldiğimde ’Diğer mağaza nerede?’ diye sordum. ’İlk defa açıyoruz’ dediler. Mağaza açma konusunda biraz geç kalınmış ancak İhlas Pazarlama’nın burada devam eden faaliyetlerini görüyoruz. İhlas Holding zaten iyi bir marka. Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" dedi.