YEREL HABERLER - 04 Şubat 2014 Salı 18:30

Büyükerşen Tepebaşı Ve Odunpazarı Ziraat Odasını Ziyaret Etti

A
A
A
Büyükerşen Tepebaşı Ve Odunpazarı Ziraat Odasını Ziyaret Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı ve Odunpazarı Ziraat Odası ziyaretinde köy muhtarları ve çiftçi temsilcileriyle bir araya geldi.
Ziyarete Büyükerşen’in yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım kurt da katıldı. Ziyaretler esnasında konuşan Büyükerşen, Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatarak, “Ne yazık ki son dönemde köylümüz giderek fakirleşti, köyler boşalmak üzere. Köylümüz yeniden milletin efendisi olmalıdır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin çıkartılan Büyükşehir yasası ile tüm il sınırlarından sorumlu hale geldiğini hatırlatan Büyükerşen, şöyle devam etti:
“Köyler demokrasinin en saf, en temiz ve en hilesiz yaşandığı ve yaşatıldığı yerlerdir. Çıkartılan yasa ile köylerin tüzel kişiliği kaldırıldı. Köy muhtarı mahalle muhtarı statüsüne indirildi. Köylüler yıllar boyunca sürdürülen yanlış politikalar ya da politikasızlıklar yüzünden giderek fakirleşti. Köyler giderek boşaldı. Bundan 10-15 yıl sonra köylerimizdeki tarlaları bile işleyecek insan bulunamayacak. Bu çok büyük bir tehlike.”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, ilçe ve köylerde yapılan tarım ve hayvancılık konusunda çiftçiye engel değil destek olacaklarını belirtti.
Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt da, köylerde bütün bu işleri çiftçilerle beraber yapacaklarını ifade ederek, “İlk zamanlarda belirli karışıklıklar, yetki karmaşası yaşanabilir. Ancak bunların tümü yeni yasal ve benzeri düzenlemelerle çözülecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.