YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 17:44

Eskişehir Tdkb Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Eskişehir Tdkb Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Vali Tuna, son dönemde gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın 6 ay daha uzatılmasıyla birlikte kalıcı eserler için yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Tuna, 21 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları ve devir teslim töreni hakkında şöyle konuştu:
“Yıl boyu büyük bir azim ve çaba içerisinde yüreğimizi ortaya koyarak hep birlikte çok güzel çalışmalara imza attık. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, yıl boyu gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası birçok etkinliklerle ve projelerle Türk Dünyası'nda bir gönül bağı oluşturmuştur. Kültür Başkentliği sürecinde kelimenin tam anlamıyla elimizi taşın altına koyduk. Eskişehir’de 250’ye yakın etkinlik yaptık. Şüphesiz yaptığımız bütün işlerin büyüklüğü Türk Dünyası'nın büyüklüğünden ileri gelmektedir. Türk Dünyası ülkelerinden etkinliklere katılan konuklarımızın söylemiş olduğu övünç dolu sözler bizleri gururlandırmıştır. 2013 yılında Türk Dünyası'nın kalbi olan Eskişehir’i hep birlikte tüm Türk Dünyası'na ve dünyaya çok iyi tanıttık. Bu yüzden Eskişehir’e ve tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Tuna, toplantı esnasında 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerden sonra Yönetim Kurulu üyelikleri sona erecek olan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı’ya ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya, vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına 2013 Türk Dünyası Ajansı anı tabağı hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir