YEREL HABERLER - 03 Nisan 2014 Perşembe 15:26

Tüketicilere Uyarılar

A
A
A
Tüketicilere Uyarılar

Tüketici Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Tüketici Hakem Heyeti başvuru dilekçelerinin ücretsiz olduğunu hatırlattı.
Cep telefonlarına gönderilen banka masraflarının hemen geri alınacağı mesajları konusunda tüketicileri uyaran Bakal, yasal işlemler tamamlanmadan hiçbir kesintinin hemen geri alınamayacağını belirtti. Genel Başkan Süleyman Bakal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Derneğimize tüketicilerimiz tarafından yapılan başvurulardan kredi kartı aidatlarının hemen geri alınacağı konusunda telefon ve cep telefonu mesajı aldıkları belirtilmektedir. Tüketicilerin adreslerine gönderilecek, başvuru dilekçesi ve örnek mahkeme kararı fotokopilerinden değişen miktarda yüksek ücretler talep edilmektedir. Bu telefonlara inanılmaması gerekiyor. Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru dilekçeleri ücretsizdir. Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin her türlü desteği ücretsizdir. Tüketicilerimiz Tüketici Sorunları Hakem heyetlerinde işlemlerini kendileri ya da avukatları aracılığı ile takip edebilirler. Başkaları tüketiciler adına iş takibi yapamazlar. Tüketicilerimiz kendilerini telefonla arayan veya mesaj göndererek başvuru dilekçesi satmaya çalışanlara itibar etmemelidir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Gelen çarptı, giden çarptı Isparta’da park halinde duran motosikletin 3 farklı kazaya karıştığı anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Sahibinin iş yeri önüne park ettiği motosiklet, bölgede yaşanan 3 kazadan da payına düşeni aldı. Kent merkezinde esnaflık yapan Yavuz Şimşek’in Özkanlar Kavşağı’ndaki iş yeri önüne park ettiği motosikletin kaza serisi kontrolden çıkan kamyonetle başladı. 26 Kasım tarihindeki ilk kaza gece saat 03.00 sıralarında yaşandı. Yolun karşı şeridinden gelen ve sürücünün kontrolünden çıkan kamyonet demir korkulukları aşarak iş yeri önünde, park halindeki 32 ABZ 022 plakalı motosiklete çarptı. Hızını alamayan kamyonet elektrik panosuna da çarparak durabildi. Motosiklet sahibi Şimşek, savrulup hasar gören motosikletini kaldırıp aynı yere yeniden park etti. Bu kazanın ardından aynı gecenin sabahında 07.00 sıralarında bu kez geri manevra yapan otomobil motosiklete çarparak hasar verdi. Çarpmasına rağmen durumu fark edemeyen sürücü motosikleti altına alıp sürüklerken çevredeki vatandaşların uyarısıyla durumun farkına vardı. İki kazadan yaklaşık 6 ay sonra 29 Nisan akşamında ise yine aynı yerde park halindeki motosiklete bu defa sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği bir otomobil çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü motosikleti otomobilin bagajına yükleyip, olay yerinden ayrıldı. Aynı sürücü kazadan dakikalar sonra sonra bu kez park halindeki bir minibüse çarptı ve otomobilin bagajından fırlayan motosiklet yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü M.A. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Yavuz Şimşek’e ait motosiklet ise dava süreci nedeniyle yediemin otoparkına çekildi. Bu arada, 3 farklı kaza, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.
İstanbul Galatasaray Kadın Futbol Takımı şampiyonluk maçına çıkıyor Galatasaray Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında yarın evinde oynayacağı ALG Spor’u yenmesi durumunda şampiyon olacak. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında Galatasaray Petrol Ofisi yarın saat 14.00’de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ALG Spor ile karşı karşıya gelecek. Ligde sarı-kırmızılılar 22 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle aldığı 68 puanla zirvede yer alıyor. Gaziantep ekibi ise 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda topladığı 55 puanla 6. sırada bulunuyor. Hedef ilk şampiyonluk Galatasaray, ALG Spor karşısında galip gelmesi durumunda ilk şampiyonluğunu kazanacak. 2021-2022 sezonunda kurulan kadın futbol takımı, geçtiğimiz yıl normal sezonu grubunda lider tamamlamış, yarı finalde ise Fenerbahçe’ye elenmişti. İç saha karnesi Galatasaray bu iç sahada 14 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda 37 puan topladı ve bu alanda ikinci sırada yer aldı. Aslan sahasında son olarak Kdz. Ereğli Belediyespor ile oynadı ve 4-2’lik skorla yendi. Ebru Topçu’dan 15 gol Galatasaray’da ligde geride kalan 29 haftada rakip fileleri 69 kez havalandırırken, kalesinde de 29 gol gördü. Sarı-kırmızılılarda Ebru Topçu attığı 15 golle takımın en golcü ismi olurken, onu 11 golle Arzu Karabulut ve 8’er golle de Elanur Laçın ile Kipoyi takip etti. Berkay Ağış düdük çalacak Galatasaray - ALG Spor karşılaşmasını Berkay Ağış yönetecek. Ağış’ın yardımcılıklarını Aydın Baran Tek ile Alperen Şeker yapacak. Maçın 4. hakemi ise Mustafa Furkan Ceylan olacak.