YEREL HABERLER - 20 Kasım 2014 Perşembe 16:59

Seyitgazi Yolu 2 Kilometreliklik Kesit Yapımına Başlanacak

A
A
A
Seyitgazi Yolu 2 Kilometreliklik Kesit Yapımına Başlanacak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Seyitgazi yolu Yenikent başlangıcındaki 2 kilometrelik yolun yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını belirtti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Koca; daha önce yaptıkları basın açıklamalarında, Seyitgazi Yolu üzerinde Yenikent-Mezarlık arasında bulunan Seyitgazi, Kırka, Afyonkarahisar hattına, 8 bin toplu konuta, Kalabak su tesislerine, Asri Mezarlığa, çöp döküm sahasına, cezaevine ve asfalt plentine bağlantı sağlayan 2 kilometrelik kısmın duble yol olarak yapımına ilişkin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan söz aldıklarını, yolun yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını gündeme getirdiklerini hatırlattı. Koca, "Belirtilen yerlere ulaşım sağlaması nedeni ile bölgede ciddi trafik yoğunluğu bulunan; şehir bağlantısı ve güvenli yolculuk için çok önemli olan Seyitgazi yolu üzerinde yer alan 2 kilometrelik bu bölümün, çevre yolunda 30 noktada eksik iş ve imalatların tamamlanması için 19 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve değerlendirme süreci tamamlanmak üzeredir. İhale, yüzde 20 iş artırımı yoluyla dahil edilerek yapılacağından, ayrı bir ihale yapılmadan yol yapım işinde zamandan da tasarruf sağlanacaktır.
Koca, Plan Bütçe Komisyon toplantısında yol ile ilgili son bilgileri alarak, bu yolun kısa zaman da yapılması için destek veren mevcut ihaleye dâhil edilmesini sağlayan Ulaştırma Bakanı Elvan’a, şehir adına teşekkürlerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir