GÜNDEM - 01 Mayıs 2026 Cuma 11:22

1 Mayıs yürüyüşleri geniş güvenlik önlemleriyle başladı

A
A
A
1 Mayıs yürüyüşleri geniş güvenlik önlemleriyle başladı

Eskişehir’de 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Hatboyu ve Zübeyde Hanım caddeleri üzerinde yürüyüş yapan gruplar için polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, katılımcılar kontrol noktalarında üst aramasından geçirilerek alana dahil ediliyor.


Sabah saatlerinde 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri başladı. Hatboyu-1, Hatboyu-2, Zübeyde Hanım ve Gazi Yakup Satar caddeleri güzergahında ilerleyecek gruplara, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına emniyet güçlerinin yanı sıra sağlık ve itfaiye ekipleri de eşlik ediyor.


Güzergah üzerinde barikatlar kuran polis ekipleri, yürüyüşe katılan vatandaşları tek tek durdurarak üst araması yapıyor. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu etkinlikte, grupların yürüyüşü devam ediyor. Etkinlik nedeniyle bazı yolların kontrollü olarak trafiğe kapatıldığı belirtildi.



1 Mayıs yürüyüşleri geniş güvenlik önlemleriyle başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Güven: "Çalışanların özgürce, korkmadan hak arayabildiği bir çalışma hayatı güvence altına alınmalıdır" Kayseri’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen programda açıklama yapan Türk-İş Kayseri İl Başkanı ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven; "Çalışanların özgürce, korkmadan hak arayabildiği bir çalışma hayatı güvence altına alınmalıdır" dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Türk-İş ve Koop-İş Sendikası yönetimi ve üyeleri katıldı. Programda toplanan üyeler pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Düzenlenen programda açıklama yapan Türk-İş Kayseri İl Başkanı ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, "1 Mayıs, emeğin değerini hatırlatan; dayanışmanın, birlikteliğin ve ortak mücadelenin anlam kazandığı bir gündür. Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, alın terinin karşılığını almak ve insanca çalışma şartlarına ulaşmak için seslerini birlikte yükseltmektedir. Emeğin değersizleştiği, geçim şartlarının ağırlaştığı bir dönemde bulunmaktayız. Bugün burada yalnızca sorunları değil, umudu da büyütmek için bir aradayız. Farklı işyerlerinden gelmekteyiz ancak hepimizi birleştiren ortak bir gerçek bulunmaktadır: Bu ülkenin değerini de geleceğini de emeğimizle biz kurmaktayız. Bugün buradayız" dedi. Güven, korkunun değil güvenin hakim olduğu iş yerlerinin olması gerektiğini söyleyerek; "Çalışma hayatındaki baskılar yalnızca bununla sınırlı değildir. İşyerlerinde mobbing, taciz ve şiddet birçok çalışanın karşı karşıya kaldığı bir gerçekliktir. Korkunun değil güvenin, baskının değil saygının hâkim olduğu işyerleri oluşturulmalıdır. Şiddet ve tacize karşı sıfır tolerans ilkesi benimsenmeli, çalışanların onuru korunmalıdır. Taşeron işçilerin sorunları hâlâ çözülebilmiş değildir. Kadro dışında kalanlar, aynı işi yapmalarına rağmen farklı haklara tabi tutulmakta ve ciddi bir adaletsizlik yaşamaktadır. Kamuda çalışan tüm işçilerin eşit haklara ve güvenceli çalışma şartlarına kavuşması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. Başkan Güven’in Kahramanmaraş’taki okul saldırısı nedeniyle kutlama yapmayacaklarını belirtmesinin ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
Manisa MASKİ’den yeni teknoloji hamlesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların hayatını kolaylaştıran teknolojik yatırımlarına bir yenisini ekledi. Su ve abonelik işlemlerini tamamen dijital ortama taşıyan "MASKİ Online" mobil uygulaması hizmete girdi. Bu uygulama sayesinde aboneler, kuruma gitmelerine gerek kalmadan birçok işlemi cep telefonları üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek. MASKİ Genel Müdürlüğü, dijital belediyecilik vizyonu doğrultusunda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen projeyi tamamladı. Vatandaşlar, App Store ve Play Store üzerinden indirebilecekleri "MASKİ Online" uygulamasına bireysel veya kurumsal giriş yaparak işlemlerini kolayca yönetebilecek. Dijitalleşme çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirten Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fehmi Özcan, şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızın abonelik ve su yükleme işlemlerini daha hızlı ve güvenli yapabilmeleri için ‘MASKİ Online’ uygulamasını hayata geçirdik. Uygulamayı indiren kullanıcılar; aboneliklerini görüntüleyebilir, fatura detaylarını inceleyebilir, ödeme geçmişine ulaşabilir, destek başvurusu oluşturabilir ve güncel su kesintilerini anlık olarak takip edebilirler" Kartlı sayaçlarda NFC dönemi Özellikle kartlı sayaç kullanan aboneler için büyük bir kolaylık sağlandığını vurgulayan Özcan, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisinin sunduğu avantajlara dikkat çekti: "NFC özelliği sayesinde su kartınızı telefonunuza okutarak saniyeler içinde yükleme yapabilirsiniz. ‘NFC ile yükle’ seçeneği ile alınan kredi, doğrudan su kartına aktarılıyor. Tamamen kurum içi kaynaklarımızla geliştirdiğimiz bu uygulama ile abonelerimize zahmetsiz bir hizmet deneyimi sunmayı hedefliyoruz"
İzmir Hıdırellez ateşi, dev isimlerle Menemen’de yanacak Baharın en güzel habercisi, umutların ve dileklerin günü Hıdırellez, Menemen’de her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla karşılanacak. 5 Mayıs Salı günü en güzel şarkılarıyla Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici, Menemen’de sahne alacak. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Tüm hemşehrilerimizi Hıdırellez kültürünü hep birlikte yaşatmak adına Cumhuriyet Meydanı’na bekliyoruz" dedi. Menemen’de baharın gelişi ve Hıdırellez sevinci, bu yıl da on binleri tek yürek olarak buluşturacak. Her yıl düzenlediği etkinliklerle kitleleri Hıdrellez ateşinin etrafında buluşturan Menemen Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmayarak renkli bir program hazırladı. Program kapsamında ünlü sanatçılar Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici, en güzel parçalarla Menemen’de unutulmaz bir gece yaşatacak. Müzik, neşe ve baharın enerjisinin Hıdırellez ile birlikte Menemen’de buluşacağı bu özel program, 5 Mayıs Salı günü saat 20.00’da başlayacak. Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek konser, on binleri bir araya getirecek. "Geleneklerimizi yaşatacağız" Hemşehrilerini Hıdırellez çoşkusunu yaşamaya davet eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Ülkemizin en güzel renklerinden biri hiç şüphesiz dileklerin dilendiği, umutların tazelendiği Hıdırellez akşamlarıdır. Biz de Menemen Belediyesi olarak, böylesi özel bir günü hemşehrilerimizin çok daha renkli ve unutulmaz hatıralar bırakacak şekilde geçirmesi adına ünlü sanatçılarımız Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici’yi ilçemize getirerek, Hıdırellez coşkusunu en üst seviyeye çıkarıyoruz. Geleceğe adım atarken, geleneklerimizi de yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.