GÜNDEM - 17 Nisan 2024 Çarşamba 16:47

Ambulans Servisi Başhekimliğinde Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi verildi

A
A
A
Ambulans Servisi Başhekimliğinde Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi verildi

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Birimi tarafından, Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde 3 günlük NRP (Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Neonatal Resüsitasyon Programı) eğitimi düzenlendi.


Eğitime Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskişehir Özel Ümit Vişnelik Hastanesi, Eskişehir Özel Anadolu Hastanesi, Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi, Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi ve Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nden 4 pratisyen hekim, 6 kadın doğum uzmanı ve 9 çocuk hastalıkları uzmanı olmak üzere toplamda 19 hekim ile 7 ebe, 10 hemşire, 3 acil tıp teknisyeni, ve 2 paramedik olmak üzere 22 sağlık personeli katıldı.



Eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika taktim edildi


Sertifika programına İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ersin Işıldı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Şebnem Eker Güvenç ile Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Erkan Duman katılarak eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını taktim ettiler. Eğitime; Uzm. Dr. Mehmet Kuşku, Uzm. Dr. Berna Şener, Prof. Dr. Tuğba Barsan Kaya, Dr. Gülay Sönmez, Ebe Nermin Atıcı, Ebe Gülay Şükür, Hem. Zehra Akkoç ve ATT Doğukan Dedeağaç eğitmen olarak katıldı.



"Bu alanda sağlık personelinin yetkinliği önemli"


Sertifika törenine katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ise yaptığı konuşmada doğum hizmetlerinde yaşanan önemli bir sorun olan neonatal resüsitasyonun gerekliliğine ve bu alanda sağlık personelinin yetkinliğinin önemine vurgu yaptı. Bildirici, bebeklerin ilk dakikalarında yapılan müdahalelerin hayat boyu etkili olduğunu belirterek, her yenidoğan bebeğin yeterli bir resüsitasyon hakkı olduğunu dikkat çekti ve hem eğitimlerin düzenli olarak yenilenmesi hem de hastane şartlarının sürekli gözden geçirilerek geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.



Ambulans Servisi Başhekimliğinde Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi spor salonunda düzenlenen bölge elemelerinde SANKO Okulları öğrencilerinden Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle Fizik Kategorisinde, BuğlemTaşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven, öğretmenleri Nuray Özcan rehberliğinde hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle Teknolojik Tasarım Kategorisinde bölge birincisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Biyoloji Kategorisinde Elif Azra Dilsiz ve Sezgi Sezen, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde hazırladıkları “Yol Kenarı Bitkilerine Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Etkisi” projesi, Yazılım Kategorisinde Nazenin İpek Söylemez, Nurdeniz Ocak ve Rüzgar Ata Kuday, öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Yeşil Gelecek için Akıllı Tarım: Sürdürülebilirlik Hedefinde Tarımsal Ürünlerin Renk Analiziyle Olgunluk Seviyelerinin Ölçümlenmesi” projesi, Teknolojik Tasarım Kategorisinde Çınar Aydoğdu ve İsa Emir Aslan öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Hastanelerdeki Konsültasyon Sistemine Yeni Nesil Yaklaşım: Online Hasta Durum Takip Sistemi” projesi, Türkçe Kategorisinde ise Beril Kurnaz, Ela Ersönmez ve Duru Uğurlu öğretmenleri Seda Bozfırat rehberliğinde hazırladıkları “Yapay Hikaye Dedektifi: Geleneksel ve Dijital Hikaye Anlatıcılığı çerçevesinde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yapay Zeka İçeriklerinin Tespiti” projesiyle bölge üçüncüsü oldu. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, ortaokul kategorisinde öğrencilerinin Gaziantep elemelerini geçen sekiz proje ile bölge finallerine katıldığını belirterek, iki projenin bölge birincisi, dört projenin de bölge üçüncüsü olmasından gururunu yaşadıklarını söyledi. Asyalı, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak Türkiye finallerinde başarılar diledi.
Adıyaman Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın özel araçla makamı getirildi Adıyaman’da Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın evinden özel araç ile alınarak makama getirildi. Her hafta Salı günlerini ‘halk günü’ olarak belirleyen Adıyaman Valisi Osman Varol’un bu hafta özel bir ziyaretçisi vardı. Telefonla ile ilgililere ulaşan ve Vali Osman Varol ile makamından görüşmek istediğini belirten yüzde 96 bedensel engelli Sema Uladı’nın (57) talebi yerine getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan bedensel engelli Sema Uladı’yı almak için özel donanımlı araç ile evinden aldı. Valilik makamına getirilen Engelli Sema Uladı’yı kapıda karşılayan Vali Osman Varol, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Engelli Sema Uladı, “Valimizle görüşmek için başvuru yaptım. Valimizden Allah, Peygamber razı olsun. Beni evimden aldılar, buraya kadar getirdiler, çok teşekkür ediyorum” dedi. Kapıların sonuna kadar halka açık olduğunu vurgulayan Vali Osman Varol ise, “Yoğun bir tempomuz var Adıyaman’da, büyük bir afetten çıktık. Kamu tarafında çok ciddi bir mesai ve yoğunluk var ama bir taraftan da vatandaşlarımızın da bizlere aktarmak istediği, bizimle görüşmek istediği çok önemli hususlar var. Elimizden geldiğince zaten sokakta vatandaşlarımızın içinde, esnaf gezilerinde, sürekli olarak vatandaşlarımızı dinleme imkanı buluyoruz ama özellikle bir gününün belirli bir periyodunu, hatta eğer başvuru çok olursa bizle görüşme talebi, günün tamamını da vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Bu kapsamda da Salı günleri burada kapımız açık. Daha önceden vatandaşlarımıza duyuruyoruz, biliyorlar. Devletimizin kapısı vatandaşımızın kapısıdır. Oranın her zaman vatandaşımızın kapısı olduğunu gösterip onların meselelerine, sorunlarına, ihtiyaçlarına çare bulmaya gayret ediyoruz. Sema ablamızı evine gidip orada da ziyaret edebilirdik. Ancak kendilerine özellikle makama gelmek istediler” dedi.