EĞİTİM - 04 Aralık 2024 Çarşamba 14:50

Anadolu Üniversitesi ailesi Engelliler Günü’nde öğrencilerle yemekte buluştu

A
A
A
Anadolu Üniversitesi ailesi Engelliler Günü’nde öğrencilerle yemekte buluştu

Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde üniversite yönetimi, öğretim üyeleri ve engelli öğrenciler bir araya geldi.


Düzenlenen yemek programının açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kumtepe gerçekleştirdi. Prof. Dr Kumtepe, yapmış olduğu konuşmada, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde birlikte güçlü olduğumuzu bir kez daha göstermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu özel gün; engelli bireylerin toplumumuzdaki yerini güçlendirmek, onların haklarına dikkat çekmek ve eşitlik ilkesini hayata geçirme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak için önemli bir fırsat. Anadolu Üniversitesi olarak herkes için erişilebilir ve kapsayıcı bir eğitim ortamı oluşturmayı temel ilkelerimizden biri olarak benimsiyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.



“Engelli bireylerin ve öğrencilerimizin yaşam kalitesini artırmak her zaman önceliğimiz”


Prof. Dr. Kumtepe, sözlerinin devamında, “Anadolu Üniversitesi, diğer üniversitelerden farklı olarak çok küçük yaşlardan üniversiteye kadar engelli bireylere eğitim veren öncü bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitemiz, her yaştan engelli birey için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve onların sadece eğitim hayatında değil, aynı zamanda toplumsal hayatta da aktif bir şekilde yer almalarını desteklemeyi misyon edinmiştir. Anadolu Üniversitesi olarak engelli bireylerin ve öğrencilerimizin yaşam kalitesini artırmak, onların toplumsal hayatın her alanına tam anlamıyla katılımlarını sağlamak her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bu önemli günün daha erişilebilir ve kapsayıcı bir toplum için atılacak yeni adımlara ilham kaynağı olmasını diliyorum. Birlikte güçlü olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, tüm dünya için engellerin ortadan kalktığı bir gelecek temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yemek sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kumtepe ve öğretim üyeleri öğrencilerle sohbet ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe’nin yanı sıra Engelli Öğrenci Birimi Müdürü Doç. Dr. Güzin Karasu Sivas, Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya ve öğrenciler katılım gösterdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de milli mücadele ruhu ve vakıf geleneği bir arada kutlanıyor Denizli, 15 Mayıs’ta hem Milli Mücadele ateşinin yakılışını hem de köklü Vakıf Haftası’nı özel bir programla kutlamaya hazırlanıyor. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımıyla gerçekleşecek etkinliklerde, Denizli halkına lokma ve yemek ikramları da yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Valiliği iş birliğiyle düzenlenen "Denizli Milli Mücadele Günü ve Vakıf Haftası" programı 15 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Denizli’nin bağımsızlık mücadelesindeki onurlu duruşunu ve vakıf kültürünün yardımlaşma ruhunu yaşatmayı amaçlayan program, şehir merkezindeki camilerde başlayacak olan ikram etkinlikleri ve ardından düzenlenecek bir söyleşi ile devam edecek. Programın ilk bölümü, dayanışmanın ve paylaşmanın simgesi olan ikramlarla başlayacak. Saat 13:30’da eş zamanlı olarak Bayram Yeri Camisi önünde halka Lokma İkramı, Ahmet Hulusi Efendi Camisi külliyesinde ise yemek ikramı gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Tarih Yolculuğu Günün en dikkat çeken etkinliği ise saat 14:30’da düzenlenecek olan söyleşi olacak. Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Denizli’nin Milli Mücadele tarihindeki yerini ve vakıf medeniyetinin önemini anlatacak. Söyleşi, Pamukkale Üniversitesi Şehit Bekircan Kerek Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencilerinin ve tüm Denizli halkının davetli olduğu bu etkinlikte, şehrin tarihi mirası derinlemesine ele alınacak. Milli Mücadele’nin 107. Yılı 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Bayramyeri Meydanı’nda yaktığı bağımsızlık meşalesi, bu özel programla bir kez daha yad edilecek. Yetkililer, tüm vatandaşları bu anlamlı günde birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalara katılmaya davet etti.