GÜNDEM - 13 Kasım 2025 Perşembe 15:03

Başkan Hamamcı devam eden ve planlanan projelerle ilgili Ankara’da görüşmeler yaptı

A
A
A
Başkan Hamamcı devam eden ve planlanan projelerle ilgili Ankara’da görüşmeler yaptı

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, ilçede devam eden ve planlanan projelerle ilgili Ankara’da görüşmeler sağladı.


İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Milletvekili Murat Kaya ile Ankara Milletvekili Murat Alparslan’a ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Hamamcı, görüşmelerde İnönü’nün ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve yeni projelerini gündeme taşıdı.



"Gerekli destekleri alarak İnönü’müze yeni hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz"


Başkan Hamamcı, ilçeye kazandırılacak altyapı, sosyal donatı alanları, spor tesisleri ve kültürel projeler hakkında yetkililerle verimli görüşmeler yapıldığını belirtti. İnönü’nün geleceği için güçlü adımlar atıldığını ve projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Hamamcı, "İlçemizin her alanda gelişmesi ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artması için Ankara’da yoğun bir mesai yürüttük. Gerekli destekleri alarak İnönü’müze yeni hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.



Başkan Hamamcı devam eden ve planlanan projelerle ilgili Ankara’da görüşmeler yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta engelli vatandaşa çarpıp kaçan sürücüye 15 bin lira ceza: "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" Bayburt’ta akülü tekerlekli sandalyesiyle yolun karşısına geçerken motosikletin çarpması sonucu yaralanan Engin Demir’e ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, ehliyetsiz sürücüyü ’taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Verilen kararı yetersiz bulduğunu belirten engelli vatandaş Demir, "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" diyerek, tepkisini dile getirdi. 31 Ağustos tarihinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana gelen kazaya ilişkin gerekçeli kararda, Demir’in akülü tekerlekli sandalyesiyle yaya geçidinden geçtiği sırada motosikletin çarpması sonucu yaralandığı belirtildi. Dosyada yer alan bilirkişi raporunda ehliyetsiz sürücünün asli kusurlu, Demir’in ise kusursuz olduğu tespitine yer verildi. Mahkeme, sanık hakkında ’taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan önce 240 gün karşılığı adli para cezası belirledi. Yapılan indirimlerin ardından ceza, 150 gün karşılığı 15 bin lira adli para cezasına çevrildi. Kararda, cezanın 20 eşit taksitte ödenmesine hükmedildi. "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" Kararın ardından yeniden konuşan Engin Demir, açıklanan hükmün kendilerini ikinci kez yaraladığını söyledi. Demir, "Bundan yaklaşık 6-7 ay önce bir trafik kazası yaşadım. Ehliyetsiz motosiklet sürücüsünün çarpması sonucunda akülü tekerlekli sandalyemle yola savruldum. Daha sonra vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldım, tedavim yapıldı. Akabinde şikayetçi oldum, dava açıldı. 6 ayın sonunda karar açıklandı, açıklanan karar bizleri ikinci kez yaralamış oldu" dedi. Verilen cezanın vicdanları rahatlatmadığını ifade eden Demir, "Karşı tarafa 15 bin TL para cezası verilmiş. O gün benim yerimde yaşlı biri veya hamile bir kadın ya da çocuk da olabilirdi. Bu olayın ağır bir cezaya dönüşmesi için olay yerinde bizlerin ölmesi mi gerekiyor? Kanun, adalet bu mu? Tekrar vicdanlarımız yaralandı" diye konuştu. Karara itiraz edildi Açıklanan karara avukatıyla itiraz ettiklerini belirten Demir, "Umarız ki bu verilen karar tekrar dava edilir, suç unsuru oluşturulduğu tespit edilir ve örnek bir kararla bundan sonra yaşanacak kazaların da önüne geçmiş oluruz. Vicdanlarımızın rahat edeceği ve kamuoyu nezdinde saygı göstereceğimiz bir karar ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.