GÜNDEM - 06 Haziran 2025 Cuma 15:28

Büyükbaş hayvanlar kendi maliyetlerini çıkarmıyor

A
A
A
Büyükbaş hayvanlar kendi maliyetlerini çıkarmıyor

Eskişehir’de kurban satıcıları, büyükbaş hayvanların maliyetlerini çıkarmadığını belirtti.


Kurbanlık alımını bayramın ilk gününe bırakan vatandaşlar, kurban pazarlarına yöneldi. Vatandaşlar pazarda fiyatların yüksek olması sebebi ile daha çok küçükbaşları tercih etti. Besici Erdinç Kaynar, büyükbaş hayvanların kendi maliyetlerini çıkarmadığını, vatandaşların ise fiyatı daha düşük olan hayvanlara yöneldiğini belirtti.



"Herkes büyük hayvan istiyor ama parası az olsun diyor"


Yıllardır hayvan yetiştiriciliği yapan Erdinç Kaynar, "Kurban Bayramı’nın ilk günü ama satışlar normal, yani maliyetini kurtarmıyor. Sanki bayram gelmemiş gibi, hiç hareket yok. Alelacele kurban almaya gelen oluyor mu dersen, evet gelen var ama fiyatları pahalı bulup almıyorlar. Küçükbaş hayvan almıyorlar, herkes büyük hayvan istiyor ama parası az olsun diyor. O yüzden herkes kurban alamıyor. Bayramın geri kalanında da beklentim yok. Zaten bir saate biter bu iş. Herkese hayırlı bayramlar, bütün İslam âleminin bayramı mübarek olsun" dedi.



Büyükbaş hayvanlar kendi maliyetlerini çıkarmıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.