KÜLTÜR SANAT - 09 Ocak 2025 Perşembe 12:48

Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı

A
A
A
Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024 yılı boyunca Eskişehir’de sahnelediği temsiller, düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali ve turne oyunlarıyla yılsonunda yaklaşık 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı.


Eskişehir Şehir Tiyatroları son on yıldır sürdürdüğü geleneği bozmayarak 2024 yılı boyunca sahnelediği tüm oyunlarını da kapalı gişe oynadı. 2024 yılı Ocak ayından başlayarak Aralık ayı sonuna kadar 15 farklı yetişkin ve çocuk oyunu sahneleyen kurum yaklaşık 300 temsil gerçekleştirdi ve yıl bitiminde 100 bin seyirci sayısına ulaştı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir’in sanatsal çizgisini daha yukarı taşıma arzusunu ve tam desteğini de arkasında hisseden kurum, Eskişehir’de sahnelediği oyunlar dışında Antalya’da ve birçok kez gittiği Ankara, İstanbul turnelerinde oyunlarını sanatseverlerle buluşturarak gördüğü ilgi ve beğeninin karşılığını verdi. Her temsili kapalı gişe oynayan, ödüller ve övgüler alan oyunlarıyla seyirci rekorları kırdı.


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anadolu’nun ortasında yıldız gibi parlayan şehrimizde birçok oyuna ev sahipliği yaptık. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı Eskişehir’e değer katan tüm sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hedeflerimiz bundan sonra daha büyük. Her alanda olduğu gibi turizm, kültür ve sanat yatırımlarımızı sürdürüp şehrimizin kültürel zenginliğini artıracağız. Her zaman söylediğim gibi sanat bizim görünen ve görünmeyen bütün yaralarımızı iyileştiriyor ve her zaman iyileştirmeye devam edecek.” dedi.


Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş da, “Şehir Tiyatroları olarak, 2024 yılını her yıl olduğu gibi adımıza yakışır bir başarı ile tamamladık. Kimi zaman seyircimizin beklentisini karşılamakta zorlandığımız zamanlar bile oldu, Eskişehir seyircisinin ilgisi inanılmaz. 2025 yılında da bu ilgiyi hak etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.



Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)
Antalya Tescillenip dünya pazarında yerini alan Antalya portakalları tanıtıldı Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) tarafından geliştirilen ve tescillenerek dünya pazarındaki yerini alan portakal çeşitleri Vali Hulusi Şahin’in katıldığı etkinlik ile tanıtıldı. BATEM’in Muratpaşa ilçesindeki merkez yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Antalya’nın iklimiyle narenciye üretimi için uygun bir il olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, "BATEM ile beraber portakal başta olmak üzere narenciye bölgenin ana tarımsal üretimi, ana gelir ve geçim kaynağı haline geldi. Antalya’nın sembolü portakal oldu, şehrimizi portakalla tanıtıyoruz. Özellikle Finike portakalı tadıyla aromasıyla çok özel. Bunlar, emekle bilimle araştırmayla alın teriyle oluyor." diye konuştu. Şahin, mühendislerin, teknikerlerin omuzlarında büyüyen sektör sayesinde Türkiye’nin, dünyanın en önemli narenciye üreticisi ülkelerinden biri olduğunu ve bu alanda ihracat yaptığını vurguladı. Antalya’nın özel bir şehir olduğuna dikkati çeken Vali Şahin, "Finike portakalının da Avrupa Birliği tescil süreci devam ediyor, inşallah onu da alacağız, bunu başaracağız. Antalya’da ne üretirseniz en iyisi ortaya çıkıyor. Ürünlerimiz o kadar değerli ki ciddi ihracat kalemine de ulaşıyor. Antalya, hem miktar hem kalite itibarıyla dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri. Türkiye’yi besliyor, üstüne ciddi ihracat da yapıyor. Bu büyük başarı hikayesidir. Antalya tarımı büyük emeklerle buraya geldi. Antalya turizm şehri ama aynı zamanda tarım şehri. Tarım, gelir adaletini sağlıyor, yani geliri tabana yayıyor. Her eve bir tarladan, bahçeden gelir giriyor. Bu da bölge insanın ekonomisini büyük oranda güçlendiriyor. Tarım stratejik bir ürün, milli güvenlik meselesidir. Paranızla dahi alamazsınız, pandemide bunu gördük. O yüzden tarımı korumak, kollamak geliştirmek çok önemli" dedi. Etkinlikte, enstitünün geliştirerek tescillendirdiği "Finike Yerli", "Alanya dilimli", "BATEM Şekeri", "BATEM Fatihi", "BATEM Baharı", "Navelina", "Valencia Late", "Moro", "Yafa" ve "Washington Navel" olmak üzere 10 portakal çeşidi tanıtıldı. Programda, portakallardan yapılan tatlılar ve atıştırmalık, davetlilere ikram edildi. Etkinlik, portakal koleksiyon bahçesi gezisiyle sona erdi. Etkinliğe Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İl Tarım Orman Müdürü Fırat Erkal, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kurum müdürleri, STK ve kooperatif temsilcileri katıldı.