EĞİTİM - 12 Eylül 2025 Cuma 16:05

ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

A
A
A
ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, düzenlenen geleneksel "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile hekimlik mesleğine ilk adımlarını attı.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt olan öğrenciler, ESOGÜ Spor Salonu’nda düzenlenen geleneksel "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile hekimlik yolculuklarına başladı. Tören, öğrencilerin mesleğe ilk adımını simgeleyen beyaz önlüklerini giymesiyle duygusal anlara sahne oldu. Genç hekim adayları, aileleri ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törende, mesleğin kutsallığı ve sorumluluğu bir kez daha vurgulandı.



"Hekimlik mesleği ülkemizin emanetidir"


Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, öncelikle velilere teşekkür ederek yıllardır emek verdikleri evlatlarının artık hekim adayı olarak kutsal mesleğe adım attığını ifade etti. Öğrencilerin artık kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Özdemir, 50 yılı aşkın geçmişi ve akreditasyonu bulunan ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde tecrübeli ve dinamik akademik kadroyla en iyi tıp eğitimini alacaklarını söyledi. Gençlere hitap eden Özdemir, "Türkiye’nin en iyi öğrencileri arasındasınız. Bu yolun sonunda dünyanın en güzel mesleklerinden birine sahip olacaksınız. Ülkemiz sizlere emanet. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirası devralıp ilerleteceğinizden şüphem yok" dedi.



"Beyaz önlük sorumluluk ve fedakârlığı temsil eder"


Hekimliğin birçok özelliği içinde barındıran bir meslek olduğunu söyleyen Özdemir, gençlerden kendini sürekli geliştiren, yabancı dil bilen, iletişimi kuvvetli, empati yeteneğine sahip, akıl ve bilimden yana, zaman yönetimini başarabilen, ahlaklı ve ahde vefalı hekimler olmalarını istedi. Ayrıca ülke sevgisini kalplerinin derinliklerinde taşımaları gerektiğini vurguladı. Beyaz önlüğün saflığı, temizliği, özveriyi, sorumluluğu, fedakârlığı ve kutsallığı temsil ettiğini belirten Özdemir, gençlerin bu bilinci her zaman korumasını istedi.



"Hekimlik usta-çırak ilişkisiyle yaşar"


Konuşmasında halen görev yapan ve emekli olmuş öğretim üyelerine de teşekkür eden Özdemir, hekim yetiştirmenin büyük bir hizmet ve meziyet olduğunu söyledi. Hekimlik mesleğinde usta-çırak ilişkisinin her zaman yaşandığını belirten Özdemir, rol model olarak öğrencilerine verdikleri katkı ve eğitim için öğretim üyelerine şükranlarını sundu.



"Deprem ve pandemi hekimliğin önemini gösterdi"


Son yıllarda yaşanan deprem ve pandemi gibi felaketlerin hekimliğin rolünü daha da net ortaya koyduğunu dile getiren Özdemir, öğrencilerden hangi branşı seçerlerse seçsinler bir gün hekim olarak insanların hayatını kurtarmak için her türlü müdahaleyi yapabilecek donanımı edinmeleri gerektiğini hatırlattı.



Törene ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Yıldız, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, emekli öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.



ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da aileler hedeflere el ele koştu Kütahya Kentpark, anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aileler Yarışıyor" temalı oryantiring müsabakasında ebeveynler ve çocukları parkurda ter döktü. Kütahya’da aile bağlarını sporla güçlendirmek amacıyla düzenlenen "Aileler Yarışıyor" temalı oryantiring müsabakası, Kentpark’ta renkli görüntülere sahne oldu. Ebeveynler çocuklarıyla birlikte harita yardımıyla hedefleri bulmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışma, çocukların yaş gruplarına göre Minikler, Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kentpark’ın doğal dokusu içinde hazırlanan parkurlarda, aileler ellerinde haritalarla kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştı. Parkta gezintiye çıkan diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, izleyicilerin katılımıyla yarışmacı sayısı beklenenin üzerine çıktı. Yarışmanın en dikkat çekici anları ise ailelerin el ele tutuşarak varış çizgisine ulaştığı dakikalar oldu. Parkuru tamamlayan anneler ve çocukları, etapların zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak birlikte hareket etmenin çok keyifli bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Oryantiring İl Temsilcisi Nadire Erdinç, sporu aile ortamına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Erdinç, bu tür organizasyonların devam edeceğini müjdeledi. Müsabaka, dereceye giren sporculara ve ailelerine verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Kütahya Kütahya’da aileler hedeflere el ele koştu Kütahya Kentpark, anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aileler Yarışıyor" temasıyla düzenlenen oryantiring müsabakasında, ebeveynler ve çocukları parkurda ter döktü. Kütahya’da aile bağlarını sporla güçlendirmek amacıyla düzenlenen Aileler Yarışıyor Oryantiring Müsabakası, Kentpark’ta renkli görüntülere sahne oldu. Ebeveynler çocuklarıyla birlikte harita yardımıyla hedefleri bulmak için kıyasıya bir mücadele verdi. Yarışma, çocukların yaş gruplarına göre Minikler, Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kentpark’ın doğal dokusu içinde hazırlanan parkurlarda, aileler ellerinde haritalarla kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştı. Parkta gezintiye çıkan diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, izleyicilerin katılımıyla yarışmacı sayısı beklenenin üzerine çıktı. Yarışmanın en dikkat çekici anları ise ailelerin el ele tutuşarak varış çizgisine ulaştığı dakikalar oldu. Parkuru tamamlayan anneler ve çocukları, etapların zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak birlikte hareket etmenin çok keyifli bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Oryantiring İl Temsilcisi Nadire Erdinç, sporu aile ortamına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan İl Temsilcisi, bu tür organizasyonların devam edeceğini müjdeledi. Müsabaka, dereceye giren sporculara ve ailelerine verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Bingöl Murat Nehri’nde kano heyecanı sona erdi: 400 sporcu kıyasıya yarıştı Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının ardından tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genç Kaymakamlığı ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde 8 Mayıs’ta başlayan organizasyona 10 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Toplam 77 takımın mücadele ettiği yarışmalarda sporcular, zorlu parkurda derece elde edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Murat Nehri’nde gerçekleştirilen yarışlarda sporcuların performansı izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonunda karma kategoride Rize Güneysu Spor Lisesi birinci oldu. Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı. Erkekler kategorisinde Rize Güneysu Spor Lisesi birinciliği elde ederken, Tunceli Spor Lisesi ikinci, Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada yer aldı. Kızlar kategorisinde ise Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rize Güneysu Spor Lisesi ikinci, Tunceli Spor Lisesi üçüncü ve Düzce Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.