GÜNDEM - 17 Haziran 2025 Salı 17:18

Hacdan dönen dedesini ve ninesini ‘Icardi’nin hareketiyle karşıladı

A
A
A
Hacdan dönen dedesini ve ninesini ‘Icardi’nin hareketiyle karşıladı

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’e kutsal topraklardan ilk hacı kafilesi uçakla döndü. Hasan Polatkan Havalimanı’nda dedesini ve anneannesini ‘Icardi’nin gol sevinci hareketi ile karşılayan down sendromlu Emre Tekin’in yaşadığı mutluluk, görenleri gülümsetti


İbadetlerini tamamlayıp kutsal topraklardan dönen hacıları taşıyan uçak, bugün öğleden sonra Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na indi. Hacdan dönen yakınlarını bekleyen aileler havalimanının çıkış kapısında yoğunluk oluşturdu. İşlemlerin tamamlanması ile birlikte kapıda görünen hacıları gören vatandaşların yoğun sevinci göze çarparken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.


Dedesi ve anneannesini bekleyen down sendromlu 21 yaşındaki Emre Tekin‘in heyecanı da dikkatlerden kaçmadı. 2005 yılında annesi ve babasıyla birlikte hacca giden Tekin, kapıdan geçen bütün hacılara "Hoş geldiniz" demeyi de ihmal etmedi. Dedesi Osman ve anneannesi Seher Akkaymak’ı görünce mutluluktan zıplamaya başlayan ve "Dedem geldi" diyerek sevincini gösteren Emre’yi alandaki vatandaşlar coşkuyla alkışladı. Emre, sevincini Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi’nin gol sevinci hareketiyle gösterdi.



"Emre de 2005 yılında gitti, gördü orayı"


Emre Tekin’in 67 yaşındaki dedesi Osman Akkaymak, "Oralar çok süperdi. Anlatmakla olmuyor, gidip görmek gerekiyor. Rabbim cümlesine orayı nasip etsin. Üzülerek, ağlayarak geldik. Bizi kapıda karşılayan Emre, canım ciğerim benim. Emre de 2005 yılında gitti, gördü orayı. Allah bizlere nasip etti, sizlere de etsin" dedi.



"41 gün sonra da bugün nasip oldu, döndük"


Yurduna dönen bir başka hacı Mehmet Çakır ise "Çok farklı bir duygu. Allah’a şükürler olsun. Çok mutluyuz, şükürler olsun. Ayın 6’sında gittik, 41 gün sonra da bugün nasip oldu, döndük" diyerek duygularını aktardı.


Yurda dönen 51 yaşındaki Eskişehirli hacı Sefa Çakır ise şöyle konuştu:


"Çok güzel, anlatılmayacak bir duygu. Orada her şey çok güzel. Ayrılmakta çok zorlandık. Dün çok ağladık, veda tavafımızı yaptık. Mutluluğu, üzüntüyü, hepsini bir arada yaşadık. Oralar çok güzel, inşallah herkes gidip görür ve o maneviyatı tadar."



Hacdan dönen dedesini ve ninesini ‘Icardi’nin hareketiyle karşıladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.