GÜNDEM - 26 Mayıs 2024 Pazar 14:57

Halk Dansları Topluluğu’nda muhteşem yıl sonu gösterisi

A
A
A
Halk Dansları Topluluğu’nda muhteşem yıl sonu gösterisi

Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, yıl sonu gösterisi yaptı.


Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Halk Dansları Topluluğu, yıl sonu gösterisi yaptı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen yıl sonu gösterisini, çok sayıda Eskişehirli izledi. Eğitmenliğini Oktay Şahin’in yaptığı Halk Dansları Topluluğu, yıl boyunca aldığı eğitimler sonunda hazırladığı gösteriyi gerçekleştirdi. Minikler, yıldızlar ve yetişkin olmak üzere 3 kategoride gerçekleşen gösteride Ankara, Eskişehir, Kütahya, Gaziantep, Bilecik, Burdur, Adana, Denizli ve İzmir yörelerinden halk dansları sahnelendi. Birçok yörenin halk danslarının sahnelendiği gecede, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu büyük alkış topladı.


Halk Dansları Topluluğunun yıl sonu gösterisi, Ankara Seğmen Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başladı. Eskişehir Kız Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam eden gecede, minik dansçı Arda Avcı solo olarak, Kütahya yöresinden Ferace Zeybeği’ni oynadı. Gecede Gaziantep Halk Oyunları ekibi, Bilecik Halk Oyunları ekibi, Bilecik Yöresi Küçükler Oyun ekibi, Burdur Halk Oyunları ekibi, Adana Yıldızlar Halk Oyunları ekibi ve İzmir Yöresi Büyükler Halk Oyunları ekibi muhteşem gösterilere imza attı. Gecenin bir diğer solo gösterisini Denizli yöresinden Yağar Yağmur Zeybek oyununu icra ederek Mustafa Batar yaptı. Halk Dansları Topluluğu’nun Yıl Sonu Gösterisi, izleyicilerin büyük bir beğenisini kazandı.



Halk Dansları Topluluğu’nda muhteşem yıl sonu gösterisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli Belediyesi’nden Kilis’te ‘Umut Ormanı’ Şişli Belediyesi tarafından Kilis’te bulunan ‘Umut Ormanı’na belediye çalışanları adına 3 bin adet fidan bağışlandı. Yapılan bağışa ilişkin konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, "Tüm çalışma arkadaşlarımızın adını taşıyan bu bağışla, kocaman bir orman oluşturuyoruz. Bu orman, ‘Umut’ adıyla ülkemize yüzlerce yıl nefes aldıracak" dedi. Şişli Belediyesi tarafından TEMA Vakfı iş birliğiyle doğal yaşamın korunması ve yeşil alanların artırılması amacıyla örnek bir projeye imza atıldı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın öncülüğünde Kurban Bayramı çerçevesinde tüm personel adına Kilis’te bulunan Umut Ormanı’na 3 bin adet fidan bağışlandı. Vakıf, fidan bağışı dolayısıyla Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’a Bağış Belgesi takdim ederken, 3 bin fidan ise Eylül ayından itibaren Umut Ormanı’nda toprakla buluşacak. Öte yandan çevre bilincini artırmak ve daha yeşil bir gelecek inşa etmek hedefiyle projeler hazırlayan Şişli Belediyesi, çevresel sürdürülebilirliği destekleme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. "Umut adıyla ülkemize yüzlerce yıl nefes aldıracak" Personele özel olarak gönderdiği mektupla, çalışanların hem Kurban Bayramı’nı kutlayan hem de fidan bağışı kampanyasına gösterdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Şahan, "Kurban Bayramı’nın bereketiyle, senin adına Kilis’te ‘Umut Ormanı’ kurulması için TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulunduk. Seninle birlikte tüm çalışma arkadaşlarımızın adını taşıyan bu bağışla, kocaman bir orman oluşturuyoruz. Bu orman ‘Umut’ adıyla ülkemize yüzlerce yıl nefes aldıracak" ifadelerini kullandı.
Yozgat Türkiye’nin İlk Milli Parkı bayramda ziyaretçi akınına uğradı Türkiye’nin İlk Milli Parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı, Kurban Bayramı’nda güzel havayı fırsat bilen piknikçilerin akınına uğradı. Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, ormanlık alanda ağaçların gölgesi altında bir yandan mangal ve semaver yakarken bir yandan da yürüyüş yapıp oyun oynayarak bayram tatilinin tadını çıkardı. Vatandaşların oturacak yer bulmakta güçlük çektiği Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda, doğa ile iç içe olmak isteyen vatandaşlar hem piknik yaptı hem de ailece güzel vakit geçirdi. Ankara’dan gelen misafirleriyle birlikte Çamlık Milli Parkı’na geldiklerini söyleyen Yalçın Görgeç, “Bayram tatili için misafirlerimiz Yozgat’a geldi. Biz de onlarla birlikte Çamlık Milli Parkı’mızda piknik yapmaya geldik. Sabah erken geldik, çünkü bayram tatillerinde burası bir hayli kalabalık oluyor. Çok güzel bir yer herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim. Havaların sıcak olması da piknik alanlarına insanların yönelmesini sağlıyor. İnsanlarda doğaya çıkınca biraz daha rahatlıyorlar” dedi. Kırıkkale’den Yozgat’ta bayram tatili için gelen Tuncay Yazan ise, “Kurban Bayramı dolayısıyla sılayı rahim yapalım dedik, anne ve babamızın yanına geldik. Kırıkkale’de kurbanımızı kesip Yozgat’a geldik. Bugün de Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı Milli Parkı’na geldik. Burayı herkese tavsiye ediyoruz, mükemmel bir yer. Sabah saat 09.00’da geldik, yer bulmakta zorlandık. Şehir dışından gelen herkesi buraya davet ediyoruz, burayı görmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Öte yandan orman yangınlarına karşı da itfaiye ekipleri de ring atarak vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.