GÜNDEM - 06 Kasım 2025 Perşembe 16:28

İnönülü kadınlardan Başkan Harmancı’ya bazlama ikramı

A
A
A
İnönülü kadınlardan Başkan Harmancı’ya bazlama ikramı

Eskişehir’in İnönü ilçesindeki kadınlar, İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı’ya yaptıkları bazlamadan ikram etti.


İnönü Belediye Başkanı Hamamcı, Eskişehir İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği’nin Belediye Hizmet Çarşısı’nda bulunan gözleme standını ziyaret etti. Ziyareti sırasında İnönü’nün marifetli kadınları tarafından hazırlanan enfes gözlemelerin tadına bakan Başkan Hamamcı, ardından pazar alışverişine gelen vatandaşlarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi. İnönü’de üretilen peynir ve manda sütüyle yapılan bazlamaları da tadan Başkan Hamamcı, el emeği ürünleri için kadın üreticilere teşekkür ederek, "İnönümüzün marifetli hanımlarının ellerine sağlık" dedi.



İnönülü kadınlardan Başkan Harmancı’ya bazlama ikramı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun CHP delege seçimindeki kavgada tutuklanan 2 kardeş hakim karşısına çıktı Samsun’da, CHP Atakum İlçe Başkanlığı mahalle delege seçimlerinde bir kişinin ağır yaralandığı kavga sonrası tutuklanan 2 kardeş, ilk duruşmada hakim karşısına çıkarak savunma yaptı. Asliye ceza mahkemesinde görülen davada görevsizlik kararı verilip dosya ağır ceza mahkemesine gönderildi. 16 Ağustos’ta CHP Atakum İlçe Başkanlığı mahalle delege seçimlerinde çıkan kavgada ilçe başkan adayı Prof. Dr. Şevket Özkaya’nın yüzüne tekme isabet ederken, Ayhan Abdik (46) ise aldığı darbeler sonucu ağır yaralanmıştı. Daha önce beyin ameliyatı geçirdiği öğrenilen Abdik, yoğun bakım servisinde tedavi edilmişti. Ayhan Abdik’i darbettikleri iddiasıyla Burak K. (29) ve kardeşi Sefa K. (25), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmış ve 18 Ağustos’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Kardeşler hakkında Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında tutuklu kardeşler kendilerini savundular. Burak K., olay günü seçim için salonda bulunduğunu belirterek, "Kavga çıktığını görünce baktığımda bazı kişilerin Engin Sevim’i darp ettiğini gördüm. Kardeşimle birlikte araya girdik. Bu sırada Ayhan Abdik kardeşime hamle yapınca onu korumak amacıyla Abdik’i ittirdim. Başka bir temasım olmadı. Olayların bu noktaya geleceğini tahmin etmedim. Kardeşimin tekme attığını sonradan kamera kayıtlarından gördüm. Çok pişmanım, ailesinden özür diliyorum" dedi. Sefa K. ise savunmasında, "Seçim için salondaydım. Kavga çıktığını görünce ayırmak için müdahale ettim. Ayhan Abdik yerdeyken ayağa kalkıp elini beline atarak bana hamle yaptı. Bunun üzerine ona vurdum. Pişmanım, salıverilmeyi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyanın nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetti. Kardeşlerin tutukluluk hallerinin ise devamına karar verildi.
Bolu Bolu’da eğitime 1 gün daha ara verildi Bolu’da yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 1 gün daha ara verildi. Bolu’da 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplanırken, ulaşımda aksamalar yaşanmaması için karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Bugün itibariyle kar yağışı etkisini kaybederek yerini güneşli havaya bıraktı. Kent merkezinde 50 santimetreyi aşan kar yağışı sebebiyle eğitime 31 Aralık Çarşamba günü de ara verildi. Okullar 1 gün daha tatil edildi Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle; 31 Aralık 2025 Çarşamba günü, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları dâhil) eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacaktır. Ancak sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir. Kamuoyuna önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.
Niğde Başkan Özdemir: "2026, Niğde için hasat ve yükseliş yılı olacak" Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; 2026 yılı dolayısıyla yayımladığı yeni yıl mesajında, 2025 yılında hayata geçirilen projelerin meyvelerinin 2026’da alınacağını belirterek, yeni yılın Niğde için hasat ve yükseliş yılı olacağını söyledi. Başkan Özdemir, mesajında 2025 yılının Niğde adına önemli bir dönüşüm yılı olduğuna dikkat çekti. Şehrin geleceğine yön veren büyük adımlar attıklarını ifade eden Özdemir, 2026 yılının ise bu yatırımların sonuçlarının somut şekilde görüleceği, Niğde’nin yıldızının daha da parlayacağı bir dönem olacağını vurguladı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Niğde’yi Anadolu’nun parlayan yıldızı haline getirme hedefinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini belirten Başkan Özdemir, modern şehircilik vizyonuyla atılan temellerin 2025 yılında sağlamlaştığını kaydetti. 2026 yılında da aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Özdemir, "Daha Yaşanabilir Bir Niğde" hedefi doğrultusunda devam eden projelerin tamamlanarak hemşehrilerin hizmetine sunulacağını, şehrin marka değerini artıracak yeni vizyon projelerin de hayata geçirileceğini ifade etti. En büyük güçlerinin Niğdelilerle kurdukları gönül bağı olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir; "En büyük gücümüz, hemşehrilerimizle kurduğumuz gönül bağıdır. 2025 yılında olduğu gibi, 2026’da da çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. Birlik ve beraberlik ruhuyla, şehrimizi hep birlikte kalkındırmaya devam edeceğiz. Yeni yılın; dünyada akan gözyaşlarının dindiği, mazlum coğrafyaların huzura kavuştuğu, savaşların yerini barışın aldığı bir yıl olmasını diliyorum. 2026 yılının Niğde’mize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyor; tüm hemşehrilerimin yeni yılını en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.