POLİTİKA - 23 Haziran 2025 Pazartesi 17:41

Milletvekili Hatipoğlu, Eskişehir Stadyumu’yla ilgili tartışmalar hakkında açıklama yaptı

A
A
A
Milletvekili Hatipoğlu, Eskişehir Stadyumu’yla ilgili tartışmalar hakkında açıklama yaptı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Stadyumu’na Prof. Dr. Fethi Heper’in isminin verilmesi sonrası çıkan tartışmalarla ilgili olarak, "Bir stadyuma, aynı zamanda hemşehrimiz olan bir spor adamının ismini vermenin neresi Atatürk düşmanlığıdır" dedi.


Geçtiğimiz gün, Eskişehir Stadyumu isminin Eskişehirspor ve Milli Takım’ın efsane futbolcusu Prof. Dr. Fethi Heper’in ismiyle taçlandırıldığı duyurulmuştu. Gerçekleştirilen isim değişikliği sosyal medyada tartışma konusu haline gelirken, Milletvekili Hatipoğlu konuyla ilgili açıklamada bulundu. Atatürk’ün isminin istismar edildiğini söyleyen Milletvekili Hatipoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alarak konuyla ilgili tepkisini dile getirdi.



"Eskişehir’deki ’Atatürk istismarı’ artık katlanılacak noktayı çoktan aştı"


AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu açıklamasında, "Hemen hemen her yerde böyle ama CHP’nin özellikle Eskişehir’deki ’Atatürk istismarı’ artık katlanılacak noktayı çoktan aştı. Neymiş efendim, Atatürk’ün ismini silmeye çalışıyormuşuz. Kıymetli hemşehrilerim, stadyum dediğiniz yer bir futbol oyunu arenasıdır. Bu tip bir yapıya da bulunduğu şehrin sporla özdeşleşmiş, spor kültürüne katkı vermiş bir ismini koymak kadar doğal ne vardır Allah aşkına? Rahmetli Fethi Heper kadar Eskişehir’in spor kültürüne katkı vermiş bir isim daha var mıdır? Bir stadyuma, aynı zamanda hemşehrimiz olan bir spor adamının ismini vermenin neresi Atatürk düşmanlığıdır? 3 tane oyu konsolide edeceğim diye cumhuriyetimizin kurucusu, aziz milletimizin ortak değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tartışma konusu edilir mi" ifadeleri yer aldı.



"Büyük projelere Atatürk ismini vermek neden aklınıza gelmedi?"


Milletvekili Hatipoğlu, açıklamasının devamında, "Şimdi size soruyorum; geçmiş yıllarda CHP’li yerel yönetim, Hasan Polatkan Bulvarı’nın adını değiştirerek Atatürk Bulvarı yaptı. Peki, Hasan Polatkan kim? Eskişehir’in yetiştirdiği en kıymetli devlet adamıdır. Maliye Bakanlığı görevini yürütürken, 27 Mayıs Darbesi’nde rahmetli başbakanımız Adnan Menderes ile birlikte idam edilen, şehit edilen bir hemşehrimiz. Şimdi ben çıkıp CHP’li yerel yöneticileri bu isim değişikliği üzerinden darbecilikle, demokrasi düşmanlığıyla, hatta katillikle mi suçlayayım? Sonuçta onların mantığına göre önceki isme bakılır, yerine gelenin kim olduğuna değil. Böyle bir yaklaşım ne kadar akıl dışı, ne kadar sorumsuzca ve saygısızca olur değil mi? Peki, geçmiş dönem belediye başkanı tarafından vizyon projesi olarak lanse edilen Kentpark, Sazova Parkı gibi büyük projelere Atatürk ismini vermek neden aklınıza gelmedi? Bu alanlara neden layık görmediniz? Odunpazarı’nda büyük bütçelerle yapılan kültür merkezine Atatürk ismini vermek yerine farklı tercihlere yöneldiniz. Neden? En son mevcut belediye başkanı tarafından açılan ’Aktif Yaşam Parkı’ bile Atatürk ismini taşıyamadı. Madem bu kadar hassastınız, oraya neden vermediniz? Atatürk’ün adını siyasi türbülansa girdiğinizde ve yalnızca işinize geldiğinde gündeme getiren bir zihniyetin samimiyetini sorgulamak, benim de halkımızın da en doğal hakkıdır" diye belirtti.



"Atatürk’ün ismini istismar ederek bu şehrin öz evladına yapılan saygısızlığa sessiz kalmayacağım"


AK Parti Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:


"Son olarak Fethi Heper, ya da bizim için ’Fethi Ağabey’, yalnızca Eskişehirspor’un değil, Türk Milli Takımı’nın da efsanesidir. Bu şehre futbolun adını altın harflerle yazdırmış bir değerdir. Eğer bu şehirde yeni bir stadyum varsa, adını en çok hak eden kişi de hiç kuşkusuz odur. Atatürk’ün ismini istismar ederek bu şehrin öz evladına yapılan saygısızlığa sessiz kalmayacağım. Yarın bir gün iktidar yüzü görürseniz, ki bu zihniyetle o da mümkün görünmüyor, Fethi Ağabey’in ismini silip yerine ’Kazım Kurt’ yazarsınız. Çünkü tam da size yakışan budur."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gerçeğini aratmayan sahte ihbar ile Polis Teşkilatı’nın 181. Yıl dönümü kutlandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kapsamında mahalle sakinleri, polis ekiplerine unutulmaz bir sürpriz hazırladı. Gerçeğini aratmayan "kavga ihbarı" ile olay yerine çağrılan ekipler, karşılarında konfeti, meşale ve pastalı kutlama bulunca şaşkınlık yaşadı. Sürpriz anlar böyle görüntülendi. İnegöl Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu ile İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları öncülüğünde hazırlanan sürprizde, mahalle sakinleri önce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kavga ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri olay yerine yaklaştığında, mahalle sakinleri rol gereği birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırıyormuş gibi yaptı. Kavgayı ayırmak için müdahale eden polis ekipleri, bir anda konfeti ve meşalelerle karşılandı. Ardından getirilen pasta ile polislerin 181. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Pastayı üfleyen ekipler, duygu dolu anlar yaşarken mahalle sakinlerine teşekkür etti. Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün polis teşkilatımızın 181. kuruluş yıl dönümü. Biz de amirlerimize küçük bir şaka yapalım dedik. Ne mutlu bizlere ki böyle güzel polislere sahibiz. İnşallah her zaman şaka niyetli polislerimizi çağırırız. Hepsinden Allah razı olsun." dedi. İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları ise, "Polis teşkilatımızın yıldönümünü kutluyorum. Her şartta güvenliğimizi sağlıyorlar. Ahıska Derneği olarak tüm polislerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı. Polis memuru da mahalle sakinlerinin hazırladığı sürpriz için teşekkür ederek, "Mahallemizin yapmış olduğu 10 Nisan kutlaması ile ilgili sayın muhtarımıza ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Her zaman bu şekilde güzel kutlamalarla karşılaşmak ümidiyle" dedi. Hazırlanan sürpriz kutlama, hem polis ekiplerinin hem de mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.
Manisa Manisa’da zirai don nöbeti MANİSA (İHA) – Manisa’nın Demirci ilçesinde hava sıcaklıklarının eksi 3 dereceye kadar düşmesiyle birlikte badem üreticileri, ürünlerini korumak için bahçelerinde "zirai don nöbeti" tutmaya başladı. Çiftçiler, saman balyaları ve badem kabuklarını yakarak dumanlama yöntemiyle ağaçlarını don tehlikesine karşı korumaya çalışıyor. Demirci ilçesinde özellikle 900 rakımın üzerindeki ve 1000 metreye yakın bölgelerde bulunan badem bahçelerinde, ağaçların çiçeklenme ve filizlenme döneminde zarar görmemesi için üreticiler yoğun mesai harcıyor. Meteoroloji verilerine göre 11 Nisan tarihine kadar sürmesi beklenen soğuk hava dalgasına karşı çiftçiler, akşam saatlerinden itibaren bahçelerinde dumanlama çalışmalarına başlıyor. Gece boyunca süren bu çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt da zirai donla mücadele eden üreticileri yalnız bırakmayarak gece saatlerinde bahçeleri ziyaret etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şenyurt, üreticilere teknik destek sağlayıp alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. "Dumanlı koruma" ile ürünlerini kurtarmaya çalışıyorlar Oyukarkası mevkisinde bulunan ve 250 dönümlük alanda 5 bin badem ağacıyla üretim yapılan Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nde de yoğun bir mücadele yürütülüyor. Gece saatlerinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düştüğü bölgede üreticiler, yaktıkları materyallerden çıkan yoğun duman sayesinde bahçe içerisindeki sıcaklığı sıfır derece civarında tutarak filizlerin donmasını önlemeye çalışıyor. Çiftlik yöneticisi İsmail Hakkı Sular, geçen yıl zirai don nedeniyle ürün alamadıklarını belirterek, "5000 badem ağacımız var. Bu yıl tedbirlerimizi artırdık. En kolay yöntem dumanlama. Kendi ürünümüz olan badem kabuklarını yakıyoruz, çünkü daha uzun süre duman sağlıyor. Sigortamızı yaptırdık ama mücadeleyi bırakmıyoruz" dedi. "Erken uyarıları dikkate aldık" Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ise geçen yıl yaşanan don olayını hatırlatarak, bu yıl da benzer risklerin bulunduğunu ifade etti. Şenyurt, "Bakanlığımız geçtiğimiz yıl çiftçilerimize destek vermişti. Bu yıl da meteorolojik verilere göre zirai don riski var. Biz de üreticilerimizi önceden uyardık ve sahada çalışmaları takip ediyoruz. İlçemizde 14 bin dekar badem üretim alanı bulunuyor. Meyve veren yaklaşık 200 bin, gelişim aşamasında ise 400 bin badem ağacı var. Bu sezon 500 ton rekolte bekliyoruz" diye konuştu. Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği Ziraat Mühendisi Muharrem Çaka da erken uyarı sistemlerini dikkate alarak önlem aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki iki gece sıcaklığın eksi 3 dereceye düşmesi bekleniyor. Dumanlama yöntemiyle bahçemizde yaklaşık 2 derecelik bir sıcaklık artışı sağlayarak bademlerimizi korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Zirai don riskinin devam ettiği Demirci’de çiftçiler, ürünlerini korumak için gece boyunca nöbet tutmaya devam ediyor.