ASAYİŞ - 01 Mayıs 2026 Cuma 11:02

Nisan ayı içerisinde 112 bin 853 araç ve sürücü denetlendi

A
A
A
Nisan ayı içerisinde 112 bin 853 araç ve sürücü denetlendi

Eskişehir’de polis ve jandarma ekiplerince nisan ayı içerisinde 112 bin 853 araç ve sürücü denetlenirken, 39 bin 170 adet trafik cezası yazıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, 01-30 Nisan 2026 tarihleri arasında çalışma yapıldı. Ekiplerce 13 bin 268 yük taşımacılığı, 2 bin 822 yolcu taşımacılığı, 11 bin 386 alkol denetimi, 3 bin 528 adet motosiklet ve 29 bin 840 emniyet kemeri kontrolü gerçekleştirildi. Toplam 112 bin 853 araç ve sürücünün kontrol edildiği çalışmalar sonucunda 39 bin 170 adet trafik cezası yazılırken, 1.183 araç trafikten men edildi ve 478 sürücü belgesine el konuldu. Ayrıca, çalışmalar sırasında 4 ölümlü, 209 yaralanmalı ve 216 maddi hasarlı trafik kazasına da müdahale edildiği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig’de play-off öncesi ilk düğüm yarın çözülecek Trendyol 1. Lig’in 38. ve son haftası yarın oynanacak 6 maçla tamamlanacak. Süper Lig’e yükselen ikinci takım ve play-off oynayacak takımlar bu müsabakaların ardından belli olacak. Trendyol 1. Lig’in 38. ve son haftasında heyecan bugün ve yarın oynanacak maçlarla yaşanacak. Yarın yapılacak 7 maçın ardından play-off’lar öncesi lig etabı son bulacak. Şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig’e yükselen Erzurumspor’un ardından bu sevinci yaşayacak ikinci takım Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor olacak. Aynı anda başlayacak müsabakalarda Esenler Erokspor, evinde Pendikspor ile karşılaşacak. Amed Sportif Faaliyetler ise Iğdır FK’ya konuk olacak. Esenler Erokspor ve Amed Sportif Faaliyetler’in ligi aynı puanla bitirmesi durumunda Süper Lig’e yükselen ekip ikili averajla Amed Sportif Faaliyetler olacak. Üçlü averaj ihtimali Ligde 73 puanlı Esenler Erokspor ve Amed Sportif Faaliyetler’in ardından Çorum FK da 70 puanla 4. sırada yer alıyor. 3 takımın da aynı puanla ligi bitirmesi halinde üçlü averaja göre Süper Lig’e Amed Sportif Faaliyetler yükselecek. İkinci olma şansı kalmayan Çorum FK, yalnızca Esenler Erokspor ile aynı puanda bitirdiği takdirde ise ikili averajla 3.’lük elde edip doğrudan play-off finaline katılma hakkı kazanacak. Öte yandan bir diğer heyecan da ligin 7. basamağı için yaşanacak. Şu anda 7. sırada yer alan Ankara Keçiörengücü ile 8. sıradaki Bandırmaspor 57’şer puanda bulunuyor. Bu iki ekibin aynı puanda ligi bitirmesi durumunda ise ikili averajla play-off hakkı kazanan takım Ankara Keçiörengücü olacak. Trendyol 1. Lig’in son haftasında oynanacak maçlar şöyle: Bugün 14.30 Hatayspor - Van Spor FK 17.00 İstanbulspor - Adana Demirspor 17.00 Boluspor - Serikspor 20.00 Manisa FK - Sakaryaspor Yarın 16.00 Çorum FK - Erzurumspor FK 16.00 Iğdır FK - Amed Sportif Faaliyetler 16.00 Bandırmaspor - Sivasspor 16.00 Esenler Erokspor - Pendikspor 16.00 Bodrum FK - Sarıyerspor 16.00 Ümraniyespor - Ankara Keçiörengücü
Kayseri Başkan Güven: "Çalışanların özgürce, korkmadan hak arayabildiği bir çalışma hayatı güvence altına alınmalıdır" Kayseri’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen programda açıklama yapan Türk-İş Kayseri İl Başkanı ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven; "Çalışanların özgürce, korkmadan hak arayabildiği bir çalışma hayatı güvence altına alınmalıdır" dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Türk-İş ve Koop-İş Sendikası yönetimi ve üyeleri katıldı. Programda toplanan üyeler pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Düzenlenen programda açıklama yapan Türk-İş Kayseri İl Başkanı ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, "1 Mayıs, emeğin değerini hatırlatan; dayanışmanın, birlikteliğin ve ortak mücadelenin anlam kazandığı bir gündür. Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, alın terinin karşılığını almak ve insanca çalışma şartlarına ulaşmak için seslerini birlikte yükseltmektedir. Emeğin değersizleştiği, geçim şartlarının ağırlaştığı bir dönemde bulunmaktayız. Bugün burada yalnızca sorunları değil, umudu da büyütmek için bir aradayız. Farklı işyerlerinden gelmekteyiz ancak hepimizi birleştiren ortak bir gerçek bulunmaktadır: Bu ülkenin değerini de geleceğini de emeğimizle biz kurmaktayız. Bugün buradayız" dedi. Güven, korkunun değil güvenin hakim olduğu iş yerlerinin olması gerektiğini söyleyerek; "Çalışma hayatındaki baskılar yalnızca bununla sınırlı değildir. İşyerlerinde mobbing, taciz ve şiddet birçok çalışanın karşı karşıya kaldığı bir gerçekliktir. Korkunun değil güvenin, baskının değil saygının hâkim olduğu işyerleri oluşturulmalıdır. Şiddet ve tacize karşı sıfır tolerans ilkesi benimsenmeli, çalışanların onuru korunmalıdır. Taşeron işçilerin sorunları hâlâ çözülebilmiş değildir. Kadro dışında kalanlar, aynı işi yapmalarına rağmen farklı haklara tabi tutulmakta ve ciddi bir adaletsizlik yaşamaktadır. Kamuda çalışan tüm işçilerin eşit haklara ve güvenceli çalışma şartlarına kavuşması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. Başkan Güven’in Kahramanmaraş’taki okul saldırısı nedeniyle kutlama yapmayacaklarını belirtmesinin ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
Manisa MASKİ’den yeni teknoloji hamlesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların hayatını kolaylaştıran teknolojik yatırımlarına bir yenisini ekledi. Su ve abonelik işlemlerini tamamen dijital ortama taşıyan "MASKİ Online" mobil uygulaması hizmete girdi. Bu uygulama sayesinde aboneler, kuruma gitmelerine gerek kalmadan birçok işlemi cep telefonları üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek. MASKİ Genel Müdürlüğü, dijital belediyecilik vizyonu doğrultusunda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen projeyi tamamladı. Vatandaşlar, App Store ve Play Store üzerinden indirebilecekleri "MASKİ Online" uygulamasına bireysel veya kurumsal giriş yaparak işlemlerini kolayca yönetebilecek. Dijitalleşme çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirten Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fehmi Özcan, şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızın abonelik ve su yükleme işlemlerini daha hızlı ve güvenli yapabilmeleri için ‘MASKİ Online’ uygulamasını hayata geçirdik. Uygulamayı indiren kullanıcılar; aboneliklerini görüntüleyebilir, fatura detaylarını inceleyebilir, ödeme geçmişine ulaşabilir, destek başvurusu oluşturabilir ve güncel su kesintilerini anlık olarak takip edebilirler" Kartlı sayaçlarda NFC dönemi Özellikle kartlı sayaç kullanan aboneler için büyük bir kolaylık sağlandığını vurgulayan Özcan, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisinin sunduğu avantajlara dikkat çekti: "NFC özelliği sayesinde su kartınızı telefonunuza okutarak saniyeler içinde yükleme yapabilirsiniz. ‘NFC ile yükle’ seçeneği ile alınan kredi, doğrudan su kartına aktarılıyor. Tamamen kurum içi kaynaklarımızla geliştirdiğimiz bu uygulama ile abonelerimize zahmetsiz bir hizmet deneyimi sunmayı hedefliyoruz"