EĞİTİM - 21 Şubat 2026 Cumartesi 12:44

Öğrenciler finansı yaşayarak öğrendi

A
A
A
Öğrenciler finansı yaşayarak öğrendi

Anadolu Üniversitesi İstanbul Tanıtım Ofisi ekibi tarafından İstiklal Caddesi’nde bulunan ofis binasında düzenlenen etkinlikte, Açıköğretim Fakültesi Maliye ve İktisat öğrencileri bütçe yönetiminden yatırım süreçlerine kadar pek çok finansal konuyu deneyimleyerek öğrendi.


Açıköğretim Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, finansal okuryazarlık konuları uygulamalı bir yöntemle ele alındı. Eğitmen Filiz Yeniceli’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen programda katılımcılar, drama teknikleri aracılığıyla finansal karar alma süreçlerini deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında; finansal takip, bütçe analizi, borç ödeme planlaması, yatırım araçları ve portföy oluşturma gibi temel başlıklar interaktif çalışmalarla işlendi. Katılımcılar hem kendi finansal davranışlarını fark etme hem de farklı bakış açıları geliştirme imkânı elde etti.


Deneyim temelli öğrenme yaklaşımı sayesinde öğrenciler, finansal kavramları yalnızca teorik çerçevede değil, yaşayarak ve etkileşim içinde öğrenme fırsatı yakaladı. Etkinlik, öğrenme sürecini daha kalıcı ve keyifli hale getirirken öğrencilerin finansal farkındalık düzeyine de önemli katkı sağladı. Etkinliğe katılan öğrenciler de programın hem akademik hem de sosyal açıdan önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.



"İletişimin önemini yeniden hatırlattı"


Açıköğretim Fakültesi Maliye 1. sınıf öğrencisi Nigorakhon Kutlu, etkinliğin verimli geçtiğini belirterek, "Bu tür sosyal aktivitelerin daha sık yapılmasını isterim. Günümüzde yüz yüze iletişim giderek azalıyor. Bu etkinlik hem finansal konuları hem de iletişimin önemini yeniden hatırlattı" dedi.



"Öğrendiklerimin daha kalıcı olacağını düşünüyorum"


İktisat 4. sınıf öğrencisi Serdar Atacan ise, "Parayı yönetmenin yalnızca matematik değil, bilinç ve farkındalık meselesi olduğunu daha iyi anladım. Drama yöntemi sayesinde öğrendiklerimin daha kalıcı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



"Fark etmemi sağladı"


İktisat 2. sınıf öğrencisi Hülya Toraman, etkinliğin finansal konulara bakış açısını genişlettiğini vurgulayarak, "Günlük hayatta aldığımız kararların ne kadar önemli olduğunu fark ettim" diye belirtti.



"Oldukça öğreticiydi"


Maliye 3. sınıf öğrencisi Batuhan Çalıkoğlu ise takım çalışmasının katkısına dikkat çekerek, "Drama teknikleriyle finansal konular daha anlaşılır ve keyifli hale geldi. Bütçe yapmayı uygulamalı olarak deneyimlemek oldukça öğreticiydi" şeklinde konuştu.


Anadolu Üniversitesi İstanbul Tanıtım Ofisi, gerçekleştirdiği tanıtım ve kurumsal iş birliği çalışmalarının yanı sıra, İstanbul’da ikamet eden Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin akademik, sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sunacak nitelikli etkinlikler düzenlemeye devam etmeyi planlıyor.



Öğrenciler finansı yaşayarak öğrendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Konyaspor, sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 28. dakikada Gabriel Sara’nın pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Yunus Akgün’ün şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 29. dakikada Yunus Akgün’ün pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Mauro Icardi’nin vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı. 36. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Eren Elmalı’nın ortasında Roland Sallai’nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bahadır’da kaldı. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Furkan Ürün, Samet Çavuş Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Arif Boşluk, Berkan Kutlu, Melih İbrahimoğlu, Olaigbe, Morten Bjorlo, Deniz Türüç, Muleka Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Enis Bardhi, Diogo Gonçalves, Jevtovic, Bazoer, Jinho Jo, Nagalo, Blaz Kramer Teknik Direktör: İlhan Palut Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sacha Boey, Wilfred Singo, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Mario Lemina, Gabriel Sara, Leroy Sane, Yunus Akgün, Roland Sallai, Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, İsmail Jakobs, Davinson Sanchez, İlkay Gündoğan, Yaser Asprilla, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Renato Nhaga, Noa Lang Teknik Direktör: Okan Buruk Sarı kart: Arif Boşluk (Konyaspor)
Bitlis Bitlis’te yüzlerce vatandaşa iftar ikramı Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca sorumluluk sahasında bulunan 6 ilde her gün yüzlerce vatandaşa iftar yemeği ikram ediliyor. Ramazan ayının manevi atmosferinde dayanışma ve paylaşma geleneğini sürdüren Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kurduğu iftar sofralarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere çok sayıda kişiyi aynı sofrada buluşturuyor. Her gün özenle hazırlanan sıcak yemekler, Bitlis’te tarihi Hazo Hanında, Van’da, Hakkari’de, Muş’ta, Şırnak ve Siirt’te belirlenen noktalarda vatandaşlara ulaştırılıyor. Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Ali Osman Ayan, Ramazan ayı süresince iftar programının aralıksız devam edeceğini belirterek, "Vakıf geleneğimizin temelinde yardımlaşma ve paylaşma var. Bu mübarek ayda vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayan, 6 ilde toplamda her gün 2 Bin 700 kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade ederek bu sayının çoğunun evlere servis edildiğini söyledi. Ayan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye genelinde 81 ilde ve birçok lokasyonda Ramazan iftarlarımız bu sene itibari ile de kutlanmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır kutlamış olduğumuz Ramazan iftarlarımızı da Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze genelinde toplamda 2 bin 700 aileye Ramazan iftarını ulaştırmaktayız. Bölge bazında Bitlis ilimizde günlük 800 aileye, 500 ailemize evlerine servis şeklinde geri kalan 300 kişilikte salon iftarı olarak tarihi Hazo Hanında iftar sunuyoruz. Bütün Bitlis halkını Ramazan iftarlarımıza davet ediyoruz. Kazasız belasız bir şekilde Ramazan Bayramına ulaşmayı diliyoruz" diye konuştu.